Hocam yeni başladığım için üyeliklere şu an için girmiyorum. Ama profesyonelliğe yönelirsem ve gerçekten hoşuma giderse üye olmak istediğim siteler var. Bu baskı çok tatlıymış. Keşke fiyatları uygun olsa...

Bu direksiyon baskısı 12 dolar civarı. Ek olarak eğer hueforge falan yapmayı düşünürsen ilk uğrayacağın yer makerworld olsun. Renkli baskı olayı Bambulab'de yaygın olduğundan öyle böyle değil sanat eseri gibi yapmışlar elemanlar. Manuel elle değiştirerek de yapabilirsin bu arada ama marlin de olur mu bilmiyorum klipper da Slicer'a M600 komutu yazman yetiyor.
Sadece 3 renkle farklı tonları yakalayabiliyorsun çok hoşlar.

1753788386789.webp

@erdym hocam yazıcım geldi. Size söylemiş olduğum baskıyı buldum ve bastım. Ayar konusunda Cura'nın 3 adet hazır ayarı var standart, iyi, çok iyi tarzında... Onları kullanıyorum şimdilik. Deneme yanılma ile baskı iyileştirmeyi araştırıyorum. Destek atma mantığını hala anlayamadım kendisi otomatik mi atıyor yoksa benim o ayarı açmam mı gerekiyor bilmiyorum. Birden fazla baskı almak istediğimde baskılar arasında iplikler oluşturuyor. Biraz baskı konusunda ince ayar olmasa da beni idare edecek ayarlar verir misiniz?

@erdym hocam yazıcım geldi. Size söylemiş olduğum baskıyı buldum ve bastım. Ayar konusunda Cura'nın 3 adet hazır ayarı var standart, iyi, çok iyi tarzında... Onları kullanıyorum şimdilik. Deneme yanılma ile baskı iyileştirmeyi araştırıyorum. Destek atma mantığını hala anlayamadım kendisi otomatik mi atıyor yoksa benim o ayarı açmam mı gerekiyor bilmiyorum. Birden fazla baskı almak istediğimde baskılar arasında iplikler oluşturuyor. Biraz baskı konusunda ince ayar olmasa da beni idare edecek ayarlar verir misiniz?

İplikler varsa retraction ayarını açıp kendi, ne göre yapacaksın ben 0.4 de kullanıyordum. Her yazıcının kendine göre ayarı var bu yüzden kalibrasyonlar gerek. Destek atma ayarını da kendin açıcaksın orada var ama Cura'daki destekler çok kötü mümkünse ağaçla bas ama prusa ve orca hatta Bambu'nun yanından geçemez.

@erdym hocam merhaba. Baskılar almaya başladım. Büyük bir Iron Man projesi üzerinde çalışıyorum. Çok büyük bir sorunum var. Destekler o kadar çok yapışıyor ki baskıya, çıkartırken pürüzlü izler kalıyor ve baskıdan çok zor çıkıyor. Bazı videolara bakıyorum millet çıt çıt diye destek çıkartıyor. Ben resmen baskıdan desteği kazıyorum. En son sıcak suya koymayı bile düşündüm. Bana destek konusunda neler yapmam gerektiğini anlatır mısınız? Desteklerim şu an zik-zak olarak ayarlı. Baskının yüksekliği boyunca her yerine destek atıyor.

@erdym hocam merhaba. Baskılar almaya başladım. Büyük bir Iron Man projesi üzerinde çalışıyorum. Çok büyük bir sorunum var. Destekler o kadar çok yapışıyor ki baskıya, çıkartırken pürüzlü izler kalıyor ve baskıdan çok zor çıkıyor. Bazı videolara bakıyorum millet çıt çıt diye destek çıkartıyor. Ben resmen baskıdan desteği kazıyorum. En son sıcak suya koymayı bile düşündüm. Bana destek konusunda neler yapmam gerektiğini anlatır mısınız? Desteklerim şu an zik-zak olarak ayarlı. Baskının yüksekliği boyunca her yerine destek atıyor.

Merhaba hocam arkadaşımda bana imrenip bendekinin Pro modelinden almıştı aynı şeyden dolayı deliriyordu :D tavsiyem şu olacak size öncelikle sakin olalım driverlar güncel mi :D? Daha sonradan bu interface ayarlarının minimum 2 olduğundan emin olun böylece o zikzaklar kalınlaşır ve çıkarmanız daha kolay olur.

1754911554160.webp

Buna ek olarak hemen üstünde top Z distance yazıyor o değeri de biraz daha arttırabilirsiniz o değer Support ile baskının arasındaki farkı açıyor böylece nozzle direk baskıyı Support'a yapıştırarak basmıyor ama aşırı büyütme sakın o değeri yoksa baskıyı havaya basarsın mantıken Support'un anlamıda kalmaz.

Ayrıca sıcak suyla yıkamak Pla'da işe yarıyor hatta ben çoğu zaman kusursuz bir yüzey için kullanıyorum lakin çok sıcak olmaması şart kaynar su direk modeli bozar musluktan sıcak su açıp ufak ufak tutmak yeterli.

Bu arada bende Iron Man projesi yapıyorum giyilebilir. Tavsiyem budwin isimli adamın tutorial'larını izlemen kendi vücüt boyunu kusursuza ayarlayabilirsin böylece.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum hocam. Sizden öğreneceğim çok fazla şey var. Cura kullanıyorum program olarak. Aynı ayarları bulmaya çalışayım öyleyse. Tam olarak hangi ayarları yaptığımı hatırlamıyorum sürekli deneme yanılma olarak yapmaya çalışıyorum. Ama tek isteğim desteklerin baskıdan çıt çıt diye kolayca ayrılması.

Tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum hocam. Sizden öğreneceğim çok fazla şey var. Cura kullanıyorum program olarak. Aynı ayarları bulmaya çalışayım öyleyse. Tam olarak hangi ayarları yaptığımı hatırlamıyorum sürekli deneme yanılma olarak yapmaya çalışıyorum. Ama tek isteğim desteklerin baskıdan çıt çıt diye kolayca ayrılması.

Cura'daki Support'lar gerçekten kötü bir kere prusa slicer ya da orca gibi slicerlarda ki gibi organic Support yok yani bütün ağaç baskılar kalın kalın ve bu da çıkarmayı zorlaştırır bahsettiğim desteğe örnek mesela çok daha iyi gördüğün gibi.

1754915572558.webp