Binanın elektrik altyapısı cortlamadıkça kolay kolay olmaz bir şey.

Peki şöyle bir şey yapsam. Aynı özelliklerde uzatma kablosu alıp onun ucuna taksam sorun yaşar mıyım yani uzatma kablosuna uzatma kablosu takacağım onun ucunda yazıcı olacak. Çünkü maalesef uzatma kablom yetişmiyor ve yazıcının kablosunu da çok kısa yapmışlar.

Yani kısaca ilk uzatma kablosunda monitör ve kasa olacak 750W + monitör. Kalan o 1 prizde de diğer uzatma kablosu olacak onun ucunda da Bambu Lab A1 olacak belki bir de telefonumu şarj etmek için sadece şarj aletini takarım o kadar.

Uzatma kabloları genel olarak 230V 16A destekleyecek şekilde yapılır. Üstündeki değerlerin 1/10'unu bile verse yeterli olacaktır zira 3D yazıcılar da baskı sırasında 100-150, ısınma anında da taş çatlasın 250-300W çeker yani bir problem olmaz. Ben de yazıcımı 5 metre uzatma kablosu ile kullanıyorum.

Ancak yazıcı ile aynı prize bilgisayar, monitör gibi şeyleri takıp yüklememeni öneririm. 3D yazıcı gibi ısıtıcı elemanları ve motorları olan cihazlar gürültü üretebiliyorlar, bu da diğer bağlı cihazların kararsız çalışmasına yol açabilir. En sağlıklısı kendi ayrı bir uzatma kablosu olmasıdır. Ama hiç yoksa da bir sorun teşkil edeceğini sanmıyorum, 3D yazıcılar düşük güç tüketen cihazlardır.