YouTube için içerikler üretmeyi düşünüyorum. Bu sebeple 4.000 TL bütçede stantlı ve kaliteli bir mikrofon arıyorum. Bütçeyi biraz aşabilirsiniz. Çok olmazsa sevinirim.
Hocam, bende HyperX QuadCast kullanıyorum ortalama fiyatı 5000-6000 TL arası. Videolara bakarak almıştım kusursuz kaliteli bir sesi vardı. Ancak satın aldıktan sonra acı gerçekle karşılaştım. Meğer asıl önemli olan şey oda ses izalasyonuymuş. Çünkü mikrofon inanılmaz arka plan seslerini ve hava seslerini de veriyor.
Onun dışında 2. el HyperX QuadCast alırsan ve ses izalasyonu yaparsan ses kalitesi kusursuz iyi.
Hocam, bende HyperX QuadCast kullanıyorum ortalama fiyatı 5000-6000 TL arası. Videolara bakarak almıştım kusursuz kaliteli bir sesi vardı. Ancak satın aldıktan sonra acı gerçekle karşılaştım. Meğer asıl önemli olan şey oda ses izalasyonuymuş. Çünkü mikrofon inanılmaz arka plan seslerini ve hava seslerini de veriyor.
Onun dışında 2. el HyperX QuadCast alırsan ve ses izalasyonu yaparsan ses kalitesi kusursuz iyi.
Hocam, bende HyperX QuadCast kullanıyorum ortalama fiyatı 5000-6.000 TL arası. Videolara bakarak almıştım kusursuz kaliteli bir sesi vardı. Ancak satın aldıktan sonra acı gerçekle karşılaştım. Meğer asıl önemli olan şey oda ses izalasyonuymuş. Çünkü mikrofon inanılmaz arka plan seslerini ve hava seslerini de veriyor.
OBS'den hassas ayar yapmanı tavsiye ederim lakin dediğin doğru sebebi QuadCast, kondenser bir mikrofon yani sesi çok daha detaylı alabilirsin ama işte her detayı da alabilirsin .
YouTube için içerikler üretmeyi düşünüyorum. Bu sebeple 4.000 TL bütçede stantlı ve kaliteli bir mikrofon arıyorum. Bütçeyi biraz aşabilirsiniz. Çok olmazsa sevinirim.
Eğer odanın izolasyonu iyiyse ve yankı yapmayan bir odaysa kondenser tipi almanı tavsiye ederim genelde masaüstü kullandığın çoğu mikrofon kondenser tipidir. Lakin benim gibi 3D yazıcı ve benzer şeylerin çalıştığı gürültülü bir ortamdaysan lavalier bir mikrofon tavsiye ederim mesela ben zamanında uygunken boya WM4 Pro serisi lavalier mikrofon aldım ve ortam gürültüsü konusunda aşırı başarılı çünkü lavalier tipi lakin bununda eksisi daha dar bir ses frekansına sahip. He bir de shotgun tipi dediğimiz var lakin bu mikrofon sadece belli dar bir alanda çizgisel olarak sesi alıyor yani en ufak sağa gitsen sesini almaz fakat izolasyon konusunda aşırı başarılı.
Hocam zaten eğer senin attığın modele bakarsan jak ile bağlanmış bilgisayara. Ses kalitesini inanılmaz etkiliyor ve ucuna hava sesini engelleyen sünger takmış o da çok etkiliyor. Kesinlikle bu ikisinin olduğu versionları al. Çünkü benim mikrofonda ses aşırı kaliteli ama ikisi de yok.
Sesleri karşılaştıramam çünkü profesyonel bir Setup'ım yok. Ama profesyonel bir Setup'ı olanlara bakarsan ses kalitesini görürsün. Örneğin Efe Aydal'da benimle aynı mikrofonu kullanıyor.
Sana şöyle diyeyim
Şu gördüğün SM7B mikrofon 1973 yapımı. Michael Jackson Thriller albümünü bu mikrofon ile kaydetti ve çoğu youtuber bu mikrofonu kullanıyor. ama bu mikrofonu alıp taksan muhtemelen çok kötü sese sahip olacaksın.Çünkü asıl önemli olan şey mikrofonun bulunduğu ortam.
Kapsül sistemli bu, kondenser gibi her sesi almaz yani güzel. USB performansı XLR ile aynı olmayacaktır lakin geleceğe yatırım olarak XLR ile gelmesi güzel. İleride F/P olarak SC3 gibi bir ses kartı da alabilirsiniz.
Eğer odanın izolasyonu iyiyse ve yankı yapmayan bir odaysa kondenser tipi almanı tavsiye ederim genelde masaüstü kullandığın çoğu mikrofon kondenser tipidir. Lakin benim gibi 3D yazıcı ve benzer şeylerin çalıştığı gürültülü bir ortamdaysan lavalier bir mikrofon tavsiye ederim mesela ben zamanında uygunken boya WM4 Pro serisi lavalier mikrofon aldım ve ortam gürültüsü konusunda aşırı başarılı çünkü lavalier tipi lakin bununda eksisi daha dar bir ses frekansına sahip. He bir de shotgun tipi dediğimiz var lakin bu mikrofon sadece belli dar bir alanda çizgisel olarak sesi alıyor yani en ufak sağa gitsen sesini almaz fakat izolasyon konusunda aşırı başarılı.
Attığın mikrofonu kullanabilirsin lakin mutlaka kol olan seti almanı tavsiye ederim çünkü bu mikrofonun ses yakalama alanı aşırı dar zaten bu tip mikrofonlar doğal filtre görevi görüyor yani arka plan seslerini almayacaktır. OBS'den rnnoise da açarsan tamamen filtreli bir ses elde edersin.
Attığın mikrofonu kullanabilirsin lakin mutlaka kol olan seti almanı tavsiye ederim çünkü bu mikrofonun ses yakalama alanı aşırı dar zaten bu tip mikrofonlar doğal filtre görevi görüyor yani arka plan seslerini almayacaktır. OBS'den rnnoise da açarsan tamamen filtreli bir ses elde edersin.
Eğer gerçekten profesyonel bir iş yapacaksan ciddi Jacop'un yaptığı gibi kendine oda içerisinde ses izalasyonu yapan bir kabin inşaa edip kabin duvarlarına ses emen akustik sünger koyman lazım.
Ancak ciddi jacop bu sistemi 1 yıl sonra falan bozdu çünkü kabin içerisinde inanılmaz terliyormuş. Genelde büyük odası olanlar ses yalıtımı yerine yazılımsal olarak çözüyorlar.