Geraltın kılıcı 102
Bilgin
YouTube için içerikler üretmeyi düşünüyorum. Bu sebeple 4.000 TL bütçede stantlı ve kaliteli bir mikrofon arıyorum. Bütçeyi biraz aşabilirsiniz. Çok olmazsa sevinirim.
Peki Maono PD200X ile karşılaştırıldığında nasıl?Hocam, bende HyperX QuadCast kullanıyorum ortalama fiyatı 5000-6000 TL arası. Videolara bakarak almıştım kusursuz kaliteli bir sesi vardı. Ancak satın aldıktan sonra acı gerçekle karşılaştım. Meğer asıl önemli olan şey oda ses izalasyonuymuş. Çünkü mikrofon inanılmaz arka plan seslerini ve hava seslerini de veriyor.
Onun dışında 2. el HyperX QuadCast alırsan ve ses izalasyonu yaparsan ses kalitesi kusursuz iyi.
Hocam, bende HyperX QuadCast kullanıyorum ortalama fiyatı 5000-6.000 TL arası. Videolara bakarak almıştım kusursuz kaliteli bir sesi vardı. Ancak satın aldıktan sonra acı gerçekle karşılaştım. Meğer asıl önemli olan şey oda ses izalasyonuymuş. Çünkü mikrofon inanılmaz arka plan seslerini ve hava seslerini de veriyor.
Onun dışında 2. el HyperX QuadCast alırsan ve ses izalasyonu yaparsan ses kalitesi kusursuz iyi.
YouTube için içerikler üretmeyi düşünüyorum. Bu sebeple 4.000 TL bütçede stantlı ve kaliteli bir mikrofon arıyorum. Bütçeyi biraz aşabilirsiniz. Çok olmazsa sevinirim.
Odamın ses yalıtımı kötü. Öneriniz nedir?Eğer odanın izolasyonu iyiyse ve yankı yapmayan bir odaysa kondenser tipi almanı tavsiye ederim genelde masaüstü kullandığın çoğu mikrofon kondenser tipidir. Lakin benim gibi 3D yazıcı ve benzer şeylerin çalıştığı gürültülü bir ortamdaysan lavalier bir mikrofon tavsiye ederim mesela ben zamanında uygunken boya WM4 Pro serisi lavalier mikrofon aldım ve ortam gürültüsü konusunda aşırı başarılı çünkü lavalier tipi lakin bununda eksisi daha dar bir ses frekansına sahip. He bir de shotgun tipi dediğimiz var lakin bu mikrofon sadece belli dar bir alanda çizgisel olarak sesi alıyor yani en ufak sağa gitsen sesini almaz fakat izolasyon konusunda aşırı başarılı.
Kol öneriniz var mı?Attığın mikrofonu kullanabilirsin lakin mutlaka kol olan seti almanı tavsiye ederim çünkü bu mikrofonun ses yakalama alanı aşırı dar zaten bu tip mikrofonlar doğal filtre görevi görüyor yani arka plan seslerini almayacaktır. OBS'den rnnoise da açarsan tamamen filtreli bir ses elde edersin.