Bütçe
4.500
Makaleler
6
Yer
LTBE
Selam, su an kullandigim kulaklık ufak bi' kaza gecirdiginden dolayi yeni kulaklık bakiyorum. Kablolu veya kablosuz olmasi cok onemli degil fakat cok buyuk bir fark olmadikca kablosuz olmasini tercih ederim. Bilgisayara bagli kullanacagim, muzik dinlemek ve oyun oynamak icin aliyorum yani genel olarak ama mikrofonu da kullanacagim icin en kotu ortalama bir mikrofona sahip olmasi iyi olur.

Cok bi' arastirma yapmadim, pek kaliteleriyle ilgili bilgim de yok fakat kablosuz olarak Razer Barracuda X'i guzel fiyatta gordum:

Kablolu olarak da Razer Kraken V3 hypersense gozume carpti. Aralarinda ne kadar fark vardir kalite olarak? Bu butcede daha iyi kulakliklar var midir?

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Kraken V3 HS o fiyattayken Barracuda X'e 4 bin TL vermezdim. V3 HS'nin kablolu olması haricinde dezavantajı yok, tonla avantajı var. Kendi fiyat noktasında oldukça iyi bir model.

Bu butcede daha iyi kulakliklar var midir?

Ses kalitesi olarak Orbit S tartışmasız önde sanıyorum, daha iyi bir model göremedim. Audeze Mobius'un HyperX hali.

Kraken V3 HS o fiyattayken Barracuda X'e 4 bin TL vermezdim.
Beyaz olanin 3.500 TL, pembe olaninsa 3.000 TL oldugunu fark ettim. Niyeyse gonlum beyaz olan Barracuda X'i almaktan yana ama cogu forumda ozellikle sol tarafta kirilma yasandigi soylenmis. Bu kisim beni korkutuyor ama oven kisileri de gordum bayagi. Yuksek ihtimalle beyaz olani alip memnun etmezse iade edecegim.

Ses kalitesi olarak Orbit S tartışmasız önde sanıyorum, daha iyi bir model göremedim. Audeze Mobius'un HyperX hali.
Fiyat olarak N11'de diger yerlere gore cok daha ucuz fakat satici bana guven vermedi, alacak olursam Amazon uzerinden alirim muhtemelen. Orada da fiyati 4.800 TL oluyor. Ses kalitesi disinda herhangi bir yonuyle ilgili pozitif bir yorum goremedim ama cok bir arastirma da yapmadim bu kulaklikla ilgili.

Su siralar cumleleri toplamakta sorun yasiyorum gene, umarim sacmalamamisimdir. Yorumun ve onerin icin tesekkur ederim. Kafama fazla taktigimdan dolayi Barracuda X'i alip deneyecegim gibi duruyor.

Barracuda Pro olsaydı belki düşünülebilirdi ama X, hele de o fiyattayken alınabilirlik konusunda çok zayıf bir model. Neresinden başlasam bilmiyorum; yazılım desteğinin bile olmadığını söyleyeyim, siz anlayın.

Barracuda serisi dışarıda ve evde tek kulaklık kullanan, kaliteyi pek de önemsemeyen, arada sırada oyun oynayıp çift kulaklık masrafı yapmak istemeyen kullanıcılar için var aslında. Razer'ın giriş-orta segment hibrit kablosuz kulaklık serisi, X de bu serinin en giriş seviyesi modeli.

X'in mikrofonu da bayağı kötü bu arada. Kraken'inki de mükemmel değil ama en azından X'ten az biraz daha temiz iletiyor sesi.

Ses kalitesi disinda herhangi bir yonuyle ilgili pozitif bir yorum goremedim

Kulaklığın ana odağı ses kalitesi olduğundan pek de şaşırılacak durum değil aslında. X, V3 HS ve Orbit S arasından en kaliteli model, overall açıdan bakarsak yine Orbit S. Yalnız malzeme kalitesi konusunda V3 HS oldukça iyi bir model, titreşim motoru dışında da Orbit S'e karşı pek de üstün kalır tarafı yok.

Orbit S 4800 lirayken de alınır. Epey kaliteli ürün.

X'i hiçbir şekilde önermiyorum bu arada, Orbit S pahalı geldiyse X yerine V3 HS alın bari.

Yazdigin yorumdan sonra Barracuda X'i kafamdan eledim ve Orbit S hakkindaki yorumlara baktim. Malzeme kalitesi ve mikrofon kalitesi olarak cok kotu oldugunu soyleyen bircok kisiyi gordum. Ses kalitesi cidden cok ovuluyor fakat malzeme kalitesi de bir o kadar gomuluyor. O kadar butceye de cikinca karsima Corsair HS80 Wireless cikti ve oven cok kisiyi gordum. Itopya'da 5.000 TL'ye geliyor, bu fiyata bu kulakligin alinip alinmayacagi hakkinda bir yorumun var mi?

Onerilerin icin cok tesekkur ediyorum bu arada. Cloud 3, Orbit S ve HS80 arasindayim su anda.