duranforreal
Üstün
Lite ne, LTSC değil mi o?Windows 10 Lite ya da direkt Windows 7 düz kurun hocam.
Lite ne, LTSC değil mi o?Windows 10 Lite ya da direkt Windows 7 düz kurun hocam.
Teşekkür ederim. İşlemcisi yeni nesil olduğu için Windows 11 destekliyor ama RAM'inin yeterli gelmemesi saçmalık. Madem çözümü yok konu kilitlenebilir. İyi seneler herkese şimdiden.Windows 11 için Minimum 8 GB olursa daha iyi olur. Fazla RAM kullanması bu RAM'da gayet normaldir. Yükseltme yapılırsa farkı anlarsınız.
İşlemci yeni nesil değil ki hocam, 6 senelik. Bu işlemci Windows 11'de zorlanır, işlemciniz maksimum 8 GB RAM destekliyor. Yükseltme yaparken dikkat edin.Teşekkür ederim. İşlemcisi yeni nesil olduğu için Windows 11 destekliyor ama RAM'inin yeterli gelmemesi saçmalık. Madem çözümü yok konu kilitlenebilir. İyi seneler herkese şimdiden.
Yani 4 GB RAM ile ne beklersiniz ki? Eğer guncelleme takintiniz yoksa bu sisteme 7 veya 8.1 bal gibi gider (Custom ISO onermiyorum) eger guncelleme de istiyorsaniz Windows 10 2019 veya 2021 LTSC'ye bakabilirsiniz. (2021 LoT LTSC 2032, 2019 LoT LTSC ise 2029'a kadar destek aliyor.)Arkadaşlar laptopum aşırı derecede düşük sistem özelliklerine sahip PC. Piyasada satılan en düşük fiyatlı laptoplar var ya, onlardan. Programları kaldırıyorum, Windows Update ile geri geliyorlar. PC olabildiğince yalın ama yine de yüksek RAM kullanıyor ne yapabilirim?
Özellikleri ise şunlar:
İşlemci: Intel(R) Celeron(R) N4020 CPU @ 1.10GHz (1.10 GHz)
Takılı RAM 4,00 GB (kullanılabilir: 3,65 GB)
Eki Görüntüle 207991
Teşekkür ederim. İşlemcisi yeni nesil olduğu için Windows 11 destekliyor ama RAM'inin yeterli gelmemesi saçmalık. Madem çözümü yok konu kilitlenebilir. İyi seneler herkese şimdiden.
Saçmalık değil, işletim sisteminin istediği genel bir özellik diyebiliriz. Şahsen 2 GB'lık sistemde bile bu işletim sistemini kullanamazsınız. Celeron işlemcisi eski bir işlemci zaten. İstediği kadar yeni nesil olsa bile sistemde oyun bile oynayamazsınız. En düşük sistem kullanmak isterseniz Windows 10 LTSC veya Windows 7 tercih edilebilir. Şahsen ben bu sisteme sahip olmuş olsaydım en azından Retro olarak değerlendirip XP kurardım. En azından eski oyunları oynayabilirdim. Asıl bu sisteme bu işletim sistemi kurulması biraz saçmalık.
Düzgün bir yorum yaptım gergin falan değilim, sana öyle geldi. İyi Sosyaller, hayırlı akşamlar.Kardeşim senin dediğine saçmalık demedim neyin gerginliğindesin? Microsoft'un kendisi bu PC'ye Windows 11 kurulabilir diye onaylıyor öyle yükseltmemi önerdi zaten. Kendi onayladığı şeye RAM'in yetersiz gelmesi saçma geldi bana. En baştan RAM yetersiz diye kurdurtmayadabilirdi? Eski nesil işlemcilere Windows 11 kurdurtmayan yetersiz RAM'lere kurulmasının önüne geçemez mi? Rica ediyorum daha fazla yorum atıp postu güncel tutmayın.
Yahu lütfen 7 önermeyi bırakın millete. Şaka falan yapıyor olmalısınız. 7'nin güncelleme desteği biteli milatlar oluyor hala 7 öneriyorsunuz. 10'un LTSC'lerinden biri veya Linux desen anlarım.Windows 10 Lite ya da direkt Windows 7 düz kurun hocam.