Göbek bölgesinde aşırı yağlanma ve simit yoksa korkmana gerek yok, yaşına ve boyuna göre ideal kilonun biraz üstünde gibisin. Hareketsiz kalmamaya dikkat et. Mesela en kolay olarak, vakit sorunu olmadığı zaman asansöre binme.
Hocam bence iriyim, mesela belim 93 cm, göğüs çevrem 100 cm, omuzlarda 118 cm ondan iri ve kalıplı durduğumu çok kilolu durmadığımı düşünüyorum. Belim geniş olsa da ileri doğru sarkık falan değil öyle belli de olmuyor ama kıyafetsiz sıkıntı tabi üst vücut.

Gelişim bu yaşta bitmez. 21-22'ye kadar devam eder. Boy uzatma egzersizleri ile 25'e kadar devam edenleri de gördüm.
İnşallah öyledir hocam ama bu yaştan sonra maksimum 2-3 cm diyolar.

Boyun bayağı uzun bence yasina gore gayet normal. Kilo kontrolu istiyorsan bu yasta tek yapman gereken şeker ve unlu mamüller tüketme, epekli ekmek yiyebilirsin. Sadece bunlari yemeyerek cok rahat 2 ay icinde 10 kilo verecegini dusunuyorum. Seker hastaligi vs. ayrica kontrol ettirmeni oneririm.

Demek fazla tüketiyosun ve enerji harcamıyorsun. Bunun önüne geçmezsen daha da çok alırsın ve iyi bir şey değil. Geç olmadan bu yaşında kalori nedir karbonhidrat yağ protein dengesini öğrenirsen yaşıtlarından çok çok önde olursun. Vücudunu tanımaya başla derim. Yani kilon kontrol edilebilir bir yerde o yüzden kafana takma.

TarihKiloBoy
16.09.202158,00169,00
27.05.202262,80173,00
27.09.202265,00175,00
10.01.202369,00175,00
5.05.202368,10177,00
7.08.202372,60177,00
27.09.202374,00177,00
24.04.202474,00178,00
16.10.202475,00178,00
12.05.202577,50179,00
14.07.202580,60179,00
28.10.202586,00179,00

Dostlar 17 yaşındayım. Burada son 4 seneye ait kilo çizelgem var. İnanılmaz kilo aldım. Sizce bu normal mi? Neden böyle oldu hiç aklım almıyor. Eskiden zayıf biriydim övünürdüm. Son yıllarda ivmelendi kilo artışım. Bu verileri işsiz gibi tutmadım. e-Okul'da vardı, bir de ekstradan hatırladıklarımı ekledim. Gelişimim durdu diye mi böyle oldu acaba?
Ben de pandemiden önce 70 kgdan 105kg kadar çıktım. Yaşadığım tecrübeler stres ve en büyük faktörü hareketsizlikten herhalde. Bu kiloyu aldıktan sonra vermesi de kolay değil. Hemen spora da yüksek tempo ile başlayamıyorsun. Sen gelişme aşamasındasın 10 cm uzamışsın kilo alman bir bakımdan normal ama vücut yapın nasıl yağ olarak mı kas olarak mı yapılı duruyorsun ?

Boyun bayağı uzun bence yasina gore gayet normal. Kilo kontrolu istiyorsan bu yasta tek yapman gereken şeker ve unlu mamüller tüketme, epekli ekmek yiyebilirsin. Sadece bunlari yemeyerek cok rahat 2 ay icinde 10 kilo verecegini dusunuyorum. Seker hastaligi vs. ayrica kontrol ettirmeni oneririm.
Şeker hastalığı nerden çıktı anlamadım. Cidden kontrol ettirmeli miyim? Bir de çok yemek yemiyorum ya. şeker unlu mamül çok yok aslında ya da bana öyle geliyor bilmiyorum hocam.

Ben de pandemiden önce 70 kgdan 105kg kadar çıktım. Yaşadığım tecrübeler stres ve en büyük faktörü hareketsizlikten herhalde. Bu kiloyu aldıktan sonra vermesi de kolay değil. Hemen spora da yüksek tempo ile başlayamıyorsun. Sen gelişme aşamasındasın 10 cm uzamışsın kilo alman bir bakımdan normal ama vücut yapın nasıl yağ olarak mı kas olarak mı yapılı duruyorsun ?
Hocam bende sınav stresi etkili olmuş olabilir bilmiyorum ancak hareketsizlik bu son zamanda azaldı. En az 10k adım atmaya çalışıyorum ama ona rağmen almışım. Ve artık gelişimin devam ettiğini düşünmüyorum.

Demek fazla tüketiyosun ve enerji harcamıyorsun. Bunun önüne geçmezsen daha da çok alırsın ve iyi bir şey değil. Geç olmadan bu yaşında kalori nedir karbonhidrat yağ protein dengesini öğrenirsen yaşıtlarından çok çok önde olursun. Vücudunu tanımaya başla derim. Yani kilon kontrol edilebilir bir yerde o yüzden kafana takma.
Evet hocam farkındayım. Bir yandanda irileşmek hoşuma gidiyor daha iyiymiş gibi geliyor ama bazende rahatsız ediyor.

Son düzenleme:
Şeker hastalığı nereden çıktı anlamadım. Cidden kontrol ettirmeli miyim? Bir de çok yemek yemiyorum ya. Şeker unlu mamül çok yok aslında ya da bana öyle geliyor bilmiyorum hocam.

Hocam bende sınav stresi etkili olmuş olabilir bilmiyorum ancak hareketsizlik bu son zamanda azaldı. En az 10k adım atmaya çalışıyorum ama ona rağmen almışım. Ve artık gelişimin devam ettiğini düşünmüyorum.

Evet hocam farkındayım. Bir yandanda irileşmek hoşuma gidiyor daha iyiymiş gibi geliyor ama bazen de rahatsız ediyor.

Bence kontrol ettir kilo almanin etkenlerinden olabiliyor. Benim arkadasim IP inceydi şeker hastaligi ilerledi simdi 150 kilo var 31 yasinda oda benim gibi. Ben bays bir kilo verdim 90 kilodan 79'a falan indim sadece şekeri tamamen hayatimdan cikardim ve biraz spor yapinca. 6 ay kadar sürede oldu bu bir de.

Bence kontrol ettir kilo almanin etkenlerinden olabiliyor. Benim arkadasim IP inceydi şeker hastaligi ilerledi simdi 150 kilo var 31 yasinda oda benim gibi. Ben bays bir kilo verdim 90 kilodan 79'a falan indim sadece şekeri tamamen hayatimdan cikardim ve biraz spor yapinca. 6 ay kadar sürede oldu bu bir de.
İnşallah yoktur hocam ya. Ben ergenliğin ve gelişimin bitmesine vuruyorum kilo almamı ama içten içe çok şekerli şeylerden sonra susama olduğundan bi hafif şüphelenmiştim ama normal ve psikolojikte olabilir. Olsaydı belli ederdi diye de düşünüyorum.

İnşallah yoktur hocam ya. Ben ergenliğin ve gelişimin bitmesine vuruyorum kilo almamı ama içten içe çok şekerli şeylerden sonra susama olduğundan bir hafif şüphelenmiştim ama normal ve psikolojikte olabilir. Olsaydı belli ederdi diye de düşünüyorum.

Susama en buyuk belirtisi bu arada. Agzin kurur yanma olur bacaklarda.

Son bir haftadır hocam sadece bir ayağımda baştan sona bir ağrı oluştu. Ara ara vuruyor. Yanma gibi değil ama acı veriyor. Sinir hasarı diye düşünmüştüm ama. Bir de ailede şeker geçmişi de yok.

Bence bir git kontrol ettir ben her yil gidip baktiriyorum babam şeker hastasi. Kronik bizde. Bir bende yok sülalede, ama şüpheleniyorum.