senuzulme

Üstün
Yer
İstanbul
4 yıllık üniversite mezunu olarak askere gidebiliyorum. Uzatmadan 6 aylık yapacağım. Hangi rütbede ve şartlarda başlarım? Tecrübesi olan var mı?

4 yıllık üniversite mezunu olarak askere gidebiliyorum. Uzatmadan 6 aylık yapacağım. Hangi rütbede ve şartlarda başlarım? Tecrübesi olan var mı?

6 aylık yaparsan er olarak yaparsın; bedelli olarak yaparsan bir ay er olursun. Senin durumunda bir sene yedek subay olmak daha mantıklı. Altı ay yapanlar gibi olmuyor, daha rahatsın. İzin günün onlara göre fazla, aldığın maaş ise memur düzeyinde. Bitirdiğinde çok güzel para biriktirmiş olacaksın. Üstlerin subay olacak; yedek subay olarak gittiğinde uzmanlar veya astsubaylar sana ters davranamaz. Ha, seni çok umursamazlar belki ama sonuçta asteğmen oluyorsun. Altı ay sürünmektense, bir sene erliğe göre daha rahat şekilde askerlik yapıp üstüne zorunlu görev için maaş almak daha iyidir. Sadece altı ay daha fazla zaman harcamış olursun ama zamanının bir kısmı yine sana kalır. Bildiğim kadarıyla izmarit de toplatmıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@ALCYONEUS
Yani anladığım kadarıyla asteğmen olmam için 6 aydan sonra devam etmem gerekiyor. 6 aylık zamanda normal er oluyorum.
Evet, 6 ay yapıp geleceğim dersen sadece Er veya Onbaşı olursun. 4 yıllık üniversite okuduysan asteğmen olabilirsin. Bu da 12 ay yapmanı gerektiriyor ve muhtemelen Teğmen rütbesi ile askerliği bitirirsin. Bazı bölgelerde askerlik, Er için zor. Ama iyi çevre de edindiğin için 6 ay akar gider. Önce Er olarak başlayıp sonra Asteğmen olmak istiyorum diye devam etme gibi bir lüks var mı bilmiyorum. Ben hiç görmedim.

Bir tık daha saygı görürsün bir de daha vasıflı işler verirler o kadar. Onbaşı olsan da bir farkı yoktu bizim bölükte sadece verilen harçlık azıcık daha fazlaydı. Ben tank onbaşı olarak yaptım bir faydasını görmedim.