Bütçe
40.000 TL

GhostOps

Becerikli
2. PC Topluyorum - Kalan 3 Parça İçin Öneri

Arkadaşlar merhaba, ikinci PC'mi topluyorum. Şu ana kadar aşağıdaki parçaları satın aldım, yanlarına fiyatlarını da ekledim.

Aldığım parçalar:

• MSI GeForce RTX 5070 Ti 16GB Shadow 3X OC - 55.649 TL
  • MSI MPG A850G PCIe 5 850W 80 Plus Gold Full Modular PSU - 8.000 TL
  • NZXT H6 Flow RGB Tempered Glass Black Kasa - 7.531 TL
  • NZXT RGB Fan Controller - 1.861,38 TL
  • NZXT F120P 120mm PWM Fan - 799,20 TL
  • NZXT F140 RGB 140mm İkili Fan Seti - 4.334 TL
  • Kingston 1TB SKC3000S Gen4 NVMe SSD - 8.599 TL
  • Thermalright Mjolnir Vision 360 ARGB Sıvı Soğutucu - 6.599 TL
Şu ana kadar toplam: 93.372,58 TL

Şu anda geriye 3 parça kaldı:
  • RAM
  • İşlemci
  • Anakart
Yaklaşık 40K bütçem kaldı.

RAM tarafında büyük ihtimalle herkesin bildiği, sorunsuz ve kaliteli bir kit tercih edeceğim.

Anakart olarak X870 veya X870E düşünüyorum. İleride yükseltme yapmayı planladığım için özellikle port sayısı fazla, güçlü VRM yapısına sahip ve uzun süre götürecek bir model olması benim için önemli.

İşlemci tarafında X3D şart değil, ancak ona yakın oyun performansı verebilecek güçlü bir AMD işlemci arıyorum.

Kendi ana sistemimde 7950X3D kullanıyorum, bu ikinci sistem için de ona yakın performans alabileceğim mantıklı önerilere açığım.

Önerilerinizi bekliyorum.

• RAM'ler Dual kit alınıcaksa anakartı en düşük bütçede tutup mantıklı olan modeli alman gerekli.
  • X870 serisinde; MSI Pro zaten mantıklı değil, ASUS Prime var, Prime X870 sınıfı da bana mantıklı gelmiyor.
  • Gigabyte X870 eagle serisi var bu planlı bütçeye uygun, üç markanında gaming serisi hakkında bilgisi olanlar yazar.
  • İşlemci de 9800X3D ve 9800X3D gibi modeller zaten bütçenin yarısını götürüyor bu defa RAM alması zorlaşıyor.
  • İşlemciyi temiz ikinci el bulabilirsen RAM bütçesi daha iyi oluyor bu durumda, elinde yüksek işlemci var zaten, 9700X mantıklı olabilir.
  • Anakart + RAM + işlemci, iki farklı bütçe modeli olursa, son kararı vermek daha kolay olur, özellikle Tweak ince ayarlar için @Ayhan Dönmez hocamız konu sonunda şu anakart RAM ve işlemci ayar konusunda daha stabil diye yorumlar konu uzamaz.
@michaelscofield indirimlere bakarken anakartları ezberledi zaten, nokta atışı kullancağın kart budur diye koyması lazım buraya :alien:

Anakart olarak X870 veya X870E düşünüyorum. İleride yükseltme yapmayı planladığım için özellikle port sayısı fazla, güçlü VRM yapısına sahip ve uzun süre götürecek bir model olması benim için önemli.

İşlemci tarafında X3D şart değil, ancak ona yakın oyun performansı verebilecek güçlü bir AMD işlemci arıyorum.

Kendi ana sistemimde 7950X3D kullanıyorum, bu ikinci sistem için de ona yakın performans alabileceğim mantıklı önerilere açığım.

Bütçene 4.000TL daha ekleyebilirsen x870+32GB+9700X şeklinde toplayabilirsin.

Toplamda 43.766TL tutuyor.

Ramleri Patriot olarak da tercih edebilirsin, ikiside hynix çip.

MSI MAG B850 Tomahawk Max 8400MHz (OC) DDR5 AM5 ATX anakartı aldım. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Hepsiburada'da 11 bin TL gibi uygun bir fiyata buldum. Satıcı da doğrudan Hepsiburada olduğu için gönül rahatlığıyla satın aldım.
X870 modelini de zamanında aynı fiyata almıştım, ancak şu an fiyatı 15 bin TL civarlarına çıkmış. Neyse, umarım pişman olmam. Şimdi geriye işlemci ve RAM kaldı.

1775634822849.webp

MSI MAG B850 Tomahawk Max 8400MHz (OC) DDR5 AM5 ATX anakartı aldım. Vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Hepsiburada'da 11 bin TL gibi uygun bir fiyata buldum. Satıcı da doğrudan Hepsiburada olduğu için gönül rahatlığıyla satın aldım.
X870 modelini de zamanında aynı fiyata almıştım, ancak şu an fiyatı 15 bin TL civarlarına çıkmış. Neyse, umarım pişman olmam. Şimdi geriye işlemci ve RAM kaldı.

Eki Görüntüle 239357

Manuel ayarlarsanız sorun çıkmaz umarım. @STama sormak lazım bir de mevcut durumu. Aynı karttan kullanıyor. Tomahawk B850-X870'lerin hepsi aynı. Paylaşacağı bilgiler olacaktır, süreç hakkında bilgilendirir.

En azından BIOS'lardaki Beta ibaresini kaldırmışlar artık utanıp, bir yerden sonra. AGESA 1.3.0.0 güncellemişler, günceldeki BT/WF vs. umarım sorun yaşamazsın. Kart Manuel ayarlanacak bu kesin, ilgili ayarları aktarırlar vakit geldiğinde konu açarsan. 2 hafta deneyip iade et, çözüm yolu bu eğer çözülemezse. Boş yere GPU vs. servislerde dolaşmasın arkadaşlar gibi. İşlemci 9700X, RAM 1x16 6000 CL30 şaşmayın. @LH44 ilgilenir.

Bu da X870 Tomahawk, seninkinin ağabeyi:

1775635253767.webp

Daha ServisPoint denilen yetkili servis karttaki sorunu saptayıp çözemiyor. O yüzden 14 günlük süreni iyi değerlendir, akabinde işlemci ve RAM'i direkt olarak sipariş geç. Diğer türlü bir sorun anında minimum 3 aya uzayacak süreç, sonrasında THH.

AMD Ryzen 7 9700X’i bilinir, güvenilir bir satıcıda kutulu olarak bulma şansımız var mı?

Kutulu zor bu saatten sonra, en ucuz Tray tercih edin. Örnek olarak DFS sorun olmayacaktır.

Bu kombo ideal aslında, Render harici bunun üzerine çıkmak para israfı. Kart zaten 1 DPC, AM5'te ötesi yok. Tomahawk'lar vs. hepsi 2 DPC. mATX kartlar bazı kasalarda sırıtıyor, ona uygun kasa almayacaksan görselliği kısmen bozabilir. Tomahawk'lardaki sorunlar halen daha çözülemedi, yoksa aynı fiyat bandında rakipsiz kartlar. Donanım olarak değil, yazılım olarak sorun var. 2-3 yıl oldu en az buna. Forumdaki konulara az göz gezdirmek lazım.

Son düzenleme:
Manuel ayarlarsanız sorun çıkmaz umarım. @STama sormak lazım bir de mevcut durumu. Aynı karttan kullanıyor. Tomahawk B850-X870'lerin hepsi aynı. Paylaşacağı bilgiler olacaktır, süreç hakkında bilgilendirir.

En azından BIOS'lardaki beta ibaresini kaldırmışlar artık utanıp, bir yerden sonra. AGESA 1.3.0.0 güncellemişler, günceldeki BT/WF vs. umarım sorun yaşamazsın. Kart manuel ayarlanacak bu kesin, ilgili ayarları aktarırlar vakit geldiğinde konu açarsan. 2 hafta deneyip iade et, çözüm yolu bu eğer çözülemezse. Boş yere GPU vs. servislerde dolaşmasın arkadaşlar gibi. İşlemci 9700X, RAM 1x16 6000 CL30 şaşmayın. @LH44 ilgilenir.

Eki Görüntüle 239358

Daha ServisPoint denilen yetkili servis karttaki sorunu saptayıp çözemiyor. O yüzden 14 günlük süreni iyi değerlendir, akabinde işlemci ve RAM'i direkt olarak sipariş geç. Diğer türlü bir sorun anında minimum 3 aya uzayacak süreç, sonrasında THH.

Kutulu zor bu saatten sonra, en ucuz tray tercih edin. Örnek olarak DFS sorun olmayacaktır.

Bu kombo ideal aslında, render harici bunun üzerine çıkmak para israfı. Kart zaten 1 DPC, AM5'te ötesi yok. Tomahawk'lar vs. hepsi 2 DPC. mATX kartlar bazı kasalarda sırıtıyor, ona uygun kasa almayacaksan görselliği kısmen bozabilir. Tomahawk'lardaki sorunlar halen daha çözülemedi, yoksa aynı fiyat bandında rakipsiz kartlar. Donanım olarak değil, yazılım olarak sorun var. 2-3 yıl oldu en az buna. Forumdaki konulara az göz gezdirmek lazım.

RAM olarak bunu alacağım

En azından BIOS'lardaki Beta ibaresini kaldırmışlar artık utanıp, bir yerden sonra. AGESA 1.3.0.0 güncellemişler, günceldeki BT/WF vs. umarım sorun yaşamazsın. Kart Manuel ayarlanacak bu kesin, ilgili ayarları aktarırlar vakit geldiğinde konu açarsan. 2 hafta deneyip iade et, çözüm yolu bu eğer çözülemezse. Boş yere GPU vs. servislerde dolaşmasın arkadaşlar gibi. İşlemci 9700X, RAM 1x16 6000 CL30 şaşmayın. @LH44 ilgilenir.

Eki Görüntüle 239358

Kutulu zor bu saatten sonra, en ucuz Tray tercih edin. Örnek olarak DFS sorun olmayacaktır.

Bu kombo ideal aslında, Render harici bunun üzerine çıkmak para israfı. Kart zaten 1 DPC, AM5'te ötesi yok. Tomahawk'lar vs. hepsi 2 DPC. mATX kartlar bazı kasalarda sırıtıyor, ona uygun kasa almayacaksan görselliği kısmen bozabilir. Tomahawk'lardaki sorunlar halen daha çözülemedi, yoksa aynı fiyat bandında rakipsiz kartlar. Donanım olarak değil, yazılım olarak sorun var. 2-3 yıl oldu en az buna. Forumdaki konulara az göz gezdirmek lazım.
İşlemciyi hemen almıyorum, indirimleri bekliyorum. Daha monitör alacağım 2. PC için, RAM konusunda sorun yok; bende zaten 2x16 var, birini verip sistemi açıp test edebilirim. Tek sorunum, işlemciyi uygun fiyata kutulu şekilde almak. Kutusuz işlemciler ve bazen ufak çizik veya hasarlar da oluyor. Başka bir derdim yok.

2. PC Topluyorum - Kalan 3 Parça İçin Öneri

Arkadaşlar merhaba, ikinci PC'mi topluyorum. Şu ana kadar aşağıdaki parçaları satın aldım, yanlarına fiyatlarını da ekledim.

Aldığım parçalar:

• MSI GeForce RTX 5070 Ti 16GB Shadow 3X OC - 55.649 TL
  • MSI MPG A850G PCIe 5 850W 80 Plus Gold Full Modular PSU - 8.000 TL
  • NZXT H6 Flow RGB Tempered Glass Black Kasa - 7.531 TL
  • NZXT RGB Fan Controller - 1.861,38 TL
  • NZXT F120P 120mm PWM Fan - 799,20 TL
  • NZXT F140 RGB 140mm İkili Fan Seti - 4.334 TL
  • Kingston 1TB SKC3000S Gen4 NVMe SSD - 8.599 TL
  • Thermalright Mjolnir Vision 360 ARGB Sıvı Soğutucu - 6.599 TL
Şu ana kadar toplam: 93.372,58 TL

Şu anda geriye 3 parça kaldı:
  • RAM
  • İşlemci
  • Anakart
Yaklaşık 40K bütçem kaldı.

RAM tarafında büyük ihtimalle herkesin bildiği, sorunsuz ve kaliteli bir kit tercih edeceğim.

Anakartta MSİ Tomahawk tavsiye etmem bence direkt MSİ anakarttan uzak durun. 50 sayfadır uğraş veriyorum saçma sapan bir olaydan ötürü ve işin sıkıntısının ne olduğunu da bulamıyoruz.

İncelemek istersen bakabilirsin