Bütçe
40.000 TL
@Simon
Anladım, o zaman T serisi her ne kadar sonunda Pro da olsa düz modelden bir tık daha kötü sayılır. Peki 15T ile 14 arasından hangisi daha iyi olur? Ön kamera performansı çok önemli değil, daha çok arka kamera, telefoto vs. önemli. Çok ağır oyun oynayan biri değil, bu sebeple oyun performansı da çok önemli değil. Performanstan kastım, daha çok günlük kullanımda sorun çıkartmaması ve uzun ömürlü olması adına. Pil performansında da bir günü çıkartabildiği sürece pek sorun yok, akrabam 4 senedir Redmi Note 10 Pro kullanıyor ve pil performansı hala iyi sayılır. Ayrıca, Honor 400 Pro, Xiaomi 14 gibi alternatiflerinin yanında nasıl olur onu da sormak istiyorum sizlere.

Honor 400 Pro ve S24 Plus modelleri arasında tercih yapmanızı öneririm. Xiaomi 14 de düşünülebilir.
Hesabı dâhâ ucuza kapatmak isterseniz performans için Xiaomi 14T, gündelik kullanım için S24 öneririm.

@Simon
Anladım, o zaman t serisi her ne kadar sonunda Pro da olsa düz modelden bir tık daha kötü sayılır. Peki 15t ile 14 arasından hangisi daha iyi olur? Ön kamera performansı çok önemli değil, daha çok arka kamera, telefoto vs. önemli. Çok ağır oyun oynayan biri değil, bu sebeple oyun performansı da çok önemli değil. Performanstan kastım, daha çok günlük kullanımda sorun çıkartmaması ve uzun ömürlü olması adına. Pil performansında da bir günü çıkartabildiği sürece pek sorun yok, akrabam 4 senedir Redmi Note 10 Pro kullanıyor ve pil performansı hala iyi sayılır. Ayrıca, Honor 400 Pro, Xiaomi 14 gibi alternatiflerinin yanında nasıl olur onu da sormak istiyorum sizlere.

15tnin fiyatının düşmesi gerekiyor. Değmez. Bu yüzden 15t yi listeden silmek lazım. Onun yerine 14t Pro bakın.
Honor 400 Pro Xiaomi 14 Xiaomi 14t Pro S24+ listeye koyarsak uzun ömürlülükte hiçbiri sorun çıkarmaz. Ama fiyat bazında bence en F/P 400 Pro. Küçük amiral gemisi isterse 14 Samsung isterse zaten S24+ almalı. 14t Pro'yu @Simon güzelce açıkladı zaten. Dediğim 4 telefon asla üzmez. Bence mağazada varsa baksın öyle alsın.

@Simon
Anladım, o zaman T serisi her ne kadar sonunda Pro da olsa düz modelden bir tık daha kötü sayılır. Peki 15T ile 14 arasından hangisi daha iyi olur? Ön kamera performansı çok önemli değil, daha çok arka kamera, telefoto vs. önemli. Çok ağır oyun oynayan biri değil, bu sebeple oyun performansı da çok önemli değil. Performanstan kastım, daha çok günlük kullanımda sorun çıkartmaması ve uzun ömürlü olması adına. Pil performansında da bir günü çıkartabildiği sürece pek sorun yok, akrabam 4 senedir Redmi Note 10 Pro kullanıyor ve pil performansı hala iyi sayılır. Ayrıca, Honor 400 Pro, Xiaomi 14 gibi alternatiflerinin yanında nasıl olur onu da sormak istiyorum sizlere.
15T'nin sensoru S25 FE'ye benziyor. 14'un kamera sistemiyse hem FE'den hem S25'den hem de 15T'den iyi. Yeni seri olmasi aklinizi karistirmasin. Pil olarak Mi 14'un en zayif noktasi. Bu saydigim cihazlar arasinda bir siralama yapsam son siraya koyarim. Honor 400 Pro ise ISP disinda duz Honor 400'le aradaki farka degecegini dusunmuyorum. Ayni ISOCELL HP3'u kullaniyorlar. Buyuk bir fark goremedim. Akrabanizin kullanimi icin bence duz Honor 400'u alip tasarruf edin. Butcenin tamamini kullanmak isterse kalaniyla saat ve TWS kulaklik alabilir. Ha midrange yerine flagship cihaz istiyorsa illa o zaman Xiaomi 14T Pro alabilir. Cunku batarya konusunda duz 14 illallah ettirebilir. 14T Pro'nun hem arka kamerasi hem de bataryasi iyi. Yani ben akrabanizin yerinde olsam su uc cihazdan birini alirdim;
Honor 400
Xiaomi 14
14T Pro

Ucunden birini secsem 14'u alirdim sirf selfie kamera performansi icin.

Tavsiyeler için teşekkürler, o zaman ben bi' inceleme videolarını vs. de izleyip güzelce karar vereyim. En azından Xiaomi'ler hakkında bi' fikrim olmuş oldu.

Hocam mutlaka mağazada deneyimlemesi iyi olur. İnsanın fikri değişiyor. Ya da çevresinde vs kullanan varsa o daha iyi olur.

Tavsiyeler için teşekkürler, o zaman ben bi' inceleme videolarını vs. de izleyip güzelce karar vereyim. En azından Xiaomi'ler hakkında bi' fikrim olmuş oldu.
Mumkunse GSMarena YouTube kanalinin incelemelerini izle. Diger TR YouTube kanallari cihazlari hicbir sekilde elestirmiyorlar sponsorluk gitmesin diye.

@Aakons
Hocam maalesef yakınlarımızdaki teknoloji mağazalarının neredeyse hiçbirinde iPhone ve Samsung dışında pek doğru düzgün Xiaomi modelleri gösterilmiyor. Yine de bi' mağazada bulursak denemeye çalışacağız. Yakınlarımızda kullananlar yok.
@Simon
Evet onu fark ettim hocam maalesef videoların %90'ı sponsorlu, olabildiğince dürüst kaynaklardan incelemeye çalışacağım.

Bütçe en fazla 40K. Bu üç cihazdan biri alınacak, aralarında en mantıklı seçenek hangisi olur? Özellikle kamera, performans ve uzun ömürlülük çok önemli. Özellikle Xiaomi'ler hakkında çok bir bilgiye sahip değilim, bu yüzden yalnızca cihazın modelini yazıp bırakmak yerine "X, çünkü..." şeklinde açıklarsanız sevinirim. Mümkün olduğunca detaylı bilgilere ihtiyacım var.
S25’e çıkılabilirse çok daha iyi olur çünkü işlemcisi rakiplerine göre fazlasıyla güçlü. Gerek yapay zeka özellikleride mükemmel. OneUI üzmeyecektir. Çıkılmazsa S25FE’de güzel.

Mağazada deneyimlemeniz çok daha iyi olucaktır.
Bir model düşük olayından dolayı(sıcak bakmıyorum demişsiniz) Xiaomi 14T Pro yada S24+ önermedim