Bütçe
40.000 TL

SkyborneMind

Çalışkan
Merhaba,

Travel vlogging ile uğraşıyorum ve sık sık video ve fotoğraf düzenleme uygulamaları (Adobe Premiere, Vegas Pro, DaVinci Resolve, Adobe Photoshop, Adobe Lightroom vb.) kullanıyorum. Yazılım ve kodlamayla da ilgiliyim, Unreal Engine 5 öğreniyorum ve temel düzeyde oyun geliştireceğim.

Oynadığım oyunlar genelde hikayeli oyunlar (Resident Evil 4, Alan Wake 2 gibi), online co-op oyunlar (Sons of the Forest gibi) ya da online rekabetçi oyunlar (Valorant, League of Legends, Counter-Strike gibi).

Ekranı ne kadar büyük olursa o kadar iyi, depolama alanı en az 1 TB olursa güzel olur. Oyunları orta ayarlarda oynatması yeterli. Bir sene idare edecek bir laptop arıyorum, sonrasında daha yüksek bir modele geçiş yapacağım.

Aklımda ASUS TUF Gaming F16 var. Bu öneri hakkında yorumunuz varsa dinlemek isterim.

Bütçe: 40.000 TL civarı. Ne kadar ucuz ve fiyat/performans olursa o kadar iyi.

Son düzenleme:
ASUS TUF gaming F16 gayet iyi gibi. ASUS alın başkasını almayın. HP victuslara yaklaşmanızı bile önermiyorum, plastik ve kasa sorunları olması da işin cabası. Bu bütçe için Asus TUF Gaming F16 en iyisidir diye düşünüyorum.

Bütçeniz çıkarsa öneririm, indirim döneminde 43K bandındaydı, şu an bile alınır. Güncellik olarak daha iyi. Bütçe çıkmazsa ASUS TUF F16 alınabilir ancak kafanızdaki modeli de görmem gerekiyor, o yüzden linkini atın bakayım o zaman net konuşurum.

Bütçenizde çok fazla sorunlu cihaz var.
Acer Nitro v15 - MSI Thin, Cyborg, Katana - HP Victus S1, R1, S0, R0 - Lenovo LOQ 15XXX9 - Asus Tuf A15, F15 gibi modellerden uzak durun.

Bütçeniz çıkarsa öneririm, indirim döneminde 43K bandındaydı, şu an bile alınır. Güncellik olarak daha iyi. Bütçe çıkmazsa ASUS TUF F16 alınabilir ancak kafanızdaki modeli de görmem gerekiyor, o yüzden linkini atın bakayım o zaman net konuşurum.

Bütçenizde çok fazla sorunlu cihaz var.
Acer Nitro v15 - MSI Thin, Cyborg, Katana - HP Victus S1, R1, S0, R0 - Lenovo LOQ 15XXX9 - Asus Tuf A15, F15 gibi modellerden uzak durun.
Slayer markasını daha önce duymadım, güvenilir bir marka mı sizce?

Düşündüğüm ASUS TUF Gaming F16 bu: https://shop.asus.com/tr/90nr0mz6-m007a0-asus-tuf-gaming-f16-2024.html?config=90NR0MZ6-M007A0

Slayer markasını daha önce duymadım, güvenilir bir marka mı sizce?

Düşündüğüm ASUS TUF gaming F16 bu: https://shop.asus.com/tr/90nr0mz6-m007a0-asus-tuf-gaming-f16-2024.html?config=90NR0MZ6-M007A0

Öncelikle, kullandığınız programların bazılarında render alırken GPU seçebiliyorsunuz. Bu konuda 5050>3050 olduğu için aradaki fiyat farkına değeceğini düşünüyorum. Ayrıca zaman farkı da var zaten. 3050 2 nesil eski bir GPU.

Core 5 210h işlemci güzel. Ancak ben i5 13500HX alırdım çünkü hx işlemciler performans odaklı oluyor. Yine işinize çok yarayacak.

Gelelim diğer konuya, GameGaraj zaten uzun süredir laptop satıyordu. Eski cihazları Clevo, dandik kasalı Monster ile aynı cihazlardı. Ancak günümüzde Tongfang kasa kullanıyorlar, performansı soğutması gayet iyi bir kasa.

Aradaki fiyat farkı sadece GPU için bile verilir ancak diğer bu saydıklarım devede kulak.

Game Garaj'ın yurt dışında bilinirliği nasıl bilmiyorum. 1 sene kullandıktan sonra yurt dışında satma durumum olacak, satmakta güçlük çekebilirim belki, o yüzden daha global markaları düşünüyorum. Başka alternatif önerileriniz var mıdır acaba?

GameGaraj'ın yurt dışında bilinirliği nasıl bilmiyorum. 1 sene kullandıktan sonra yurt dışında satma durumum olacak, satmakta güçlük çekebilirim belki, o yüzden daha global markaları düşünüyorum. Başka alternatif önerileriniz var mıdır acaba?

Bütçe içerisinde yok, çünkü doğru düzgün bir model de yok. Attığınız cihaz gibi, 5050 varken 3050 modeller anca.