Bütçe
40.000 TL

SafakB 3

Yetkin
Makaleler
1
Merhaba,

4K OLED monitör arayışındayım. Bütçe konusunda henüz net bir sınır belirlemedim ancak önceliğim, OLED burn-in konusunda mümkün olduğunca güvenilir ve uzun yıllar sorunsuz kullanabileceğim kaliteli bir model almak.

Mevcut 2K monitörümü satıp üzerine ekleyerek yeni monitöre geçmeyi düşünüyorum. Bu nedenle fiyat/performansın yanı sıra panel kalitesi, garanti koşulları ve uzun ömürlülük benim için önemli.

Tavsiye ettiğiniz modelleri ve mümkünse neden önerdiğinizi paylaşırsanız sevinirim.

Bütçe: 40K+, Sistem: Ryzen 7 7800X3D / 4070S / 32 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgi için teşekkürler hocam. O halde öncelik ekran kartı yükseltmek sanırım :) OLED'in daha uzun süresi var anlaşılan.
Aşırı ayar kasmak zorunda kalırsınız maalesef. Bir de DLSS 5 geliyor. Mevcut parayı değer kaybetmeyecek şekilde saklayın 6000 serisi alın. 6000 serisi de kaç para olur bilemem. 50 Serisi çok pahalandı maalesef zam üzerine zam. Yani alabiliyorsanız 5070 Ti vs. de olur çünkü 60 serisi fiyatı ne olur kim bilir?

Bence 2K monitör alın derim. Ya da 4K monitör alıp DLSS performans ve biraz düşük ayar yaparsınız ama temelde 4070S ilk çıktığında dani 2K kartıydı.

Aşırı ayar kasmak zorunda kalırsınız maalesef. Bir de DLSS 5 geliyor. Mevcut parayı değer kaybetmeyecek şekilde saklayın 6000 serisi alın. 6000 serisi de kaç para olur bilemem. 50 Serisi çok pahalandı maalesef zam üzerine zam. Yani alabiliyorsanız 5070 Ti vs. de olur çünkü 60 serisi fiyatı ne olur kim bilir?

Bence 2K monitör alın derim. Ya da 4K monitör alıp DLSS performans ve biraz düşük ayar yaparsınız ama temelde 4070S ilk çıktığında dani 2K kartıydı.
2K monitör var hali hazırda ama OLED değil işte 😅