hbdL

Üyecik
Kullanım amacı:
Yoğun çalışma temposunda, yorulduğum zaman uzanır bir pozisyonda işlerime (ana bilgisayarıma kıyasla 1-2 seviye düşük [i9 10850k]) devam edebilmek.
Kod yazmak, yazılan kodu derlemek (MSVC, X86-32, C++), derlenen uygulamayı açabilmek.
Touchpad, batarya ömrü, ekran yenileme (Min: 120 Hz) çok önemli. Aktif olarak MacBook M2 Air kullanmaktayım, fakat Parsec, Wine'ya da Parallels gibi uygulamalara muhtaç kalıyorum.
Harici ekran kartı olmasa daha iyi olur, çünkü Laptop'ı kaba gösteriyor ve ihtiyacım yok. Derlenen uygulama piyasadaki çoğu iGPU ile 50-60 FPS verebilecek bir seviyede.

ASUS Vivobook S15 dikkatimi çok çekti, fakat ARM mimarisine sahip.

Son düzenleyen: Moderatör:
Vivobook S15'i Techolay'da ben inceledim. İşlemci güçlü değil. Intel'li Zenbook'lar işinizi tam olarak görür: https://www.trendyol.com/asus/vivob...1-p-882822997?boutiqueId=61&merchantId=624588 Örnek olarak bırakıyorum, Vivobook S15'in fiyatıyla hemen hemen aynı diye bütçenizin biraz dışarısında link attım. Alternatif kanallarda belki daha ucuza bulabilirsiniz. İşlemcisi yaklaşık masaüstü Ryzen 7600 ayarında throughput olarak. Çok fazla çekirdeği dolayısıyla derlemede yüksek performans elde etmek için 32 GB RAM'lısını almanızı tavsiye ederim. Yoksa OOM durumuna tüm çekirdeklerle derleme yaparken düşebilirsiniz büyük projelerde.