Bütçe
40.000 TL

barank

Uzman
Merhaba sevgili dostlar,

Seneye bilgisayar mühendisliğine başlıyorum. Malumunuz laptop lazım. Bütçe 40 bin. Her türlü tavsiyenizi belirtebilirsiniz.

Teşekkürler.

Not: Amacım mühendislik işlerini yapabileceğim bir laptop. Oyun önceliğim değil.

Tekrardan teşekkürler.

Linux tarafina ben yonelmeyecegim diyorsan nadir 1-2 program haricinde MacBook alman daha iyi olur bunu M1 MacBook Pro ile bilgisayar muhendisligini bitiren birisi olarak soyleyebilirim. Su an alman gerekmiyorsa o zamana kadar biraz daha koyup M4 islemcili 16-512 MacBook Air alabilirsin seni cok rahat mezun eder o makine.

Linux tarafina ben yonelmeyecegim diyorsan nadir 1-2 program haricinde MacBook alman daha iyi olur bunu M1 MacBook Pro ile bilgisayar muhendisligini bitiren birisi olarak soyleyebilirim. Su an alman gerekmiyorsa o zamana kadar biraz daha koyup M4 islemcili 16-512 MacBook Air alabilirsin seni cok rahat mezun eder o makine.
Teşekkürler tavsiyeniz için

MacBook, bir kere para verip bir daha arkana bakmayacağın bir bilgisayar türüdür. Öğrencilik hayatın boyunca 16-20 saatlik pil ömrü, yüksek performansla hem evde hem de bilgisayarını taşıdığın her yerde rahatlıkla çalışabilirsin. Özellikle kampüse götürürken şarj aletini yanına almamanın rahatlığı başka bir bilgisayarda yok cidden.

MacBook, bir kere para verip bir daha arkana bakmayacağın bir bilgisayar türüdür. Öğrencilik hayatın boyunca 16-20 saatlik pil ömrü, yüksek performansla hem evde hem de bilgisayarını taşıdığın her yerde rahatlıkla çalışabilirsin. Özellikle kampüse götürürken şarj aletini yanına almamanın rahatlığı başka bir bilgisayarda yok cidden.
Aynen valla o konuda üstlerine yok. Bundan herhalde dediğiniz gibi Macbook Air m4 alacağım gibi duruyor. 256 lık modelin yanına birde SSD alırım gibime geliyor. Pt'de 43k gibi bir fiyata satılıyor.

Windows demissiniz ama sahsen ben de MacBook onerebilirim, prizden cekildiginde ayni gucte calismasi ve hayvani gucune ragmen upuzun bir pil omru olmasi asiri guzel seyler bi' ogrenci icin. Atip cantaya gezersiniz priz aramazsiniz, ayrica fan sesi derdi de yok Air modellerinde.

MacBook Air M4 alabilirsiniz minimum 5-6 yıl kullanırsınız. Ben MacBook Pro M4 Pro kullanıyorum M serisi Mac'lere yaklaşan laptop yok piyasada şu an.