Bütçe
40.000 TL
Peki 15'in 13 Pro'ya göre ne avantajı var biliyor musunuz?

iPhone 13 Pro'ya göre daha yeni nesil bir işlemciye sahip, neredeyse %20-%25 performans farkından bahsediyoruz, her konuda. Bunun dışında 48 MP kameraya sahip ki bu kamera 4 pikseli 1 piksele sıkıştırarak 2 kata kadar optik Zoom yapabiliyor, iPhone 13 Pro ise en fazla 3 kata kadar optik Zoom yapabiliyor, bir de bunu yapmak için 3. bir kameraya ihtiyaç duyuyor. iPhone 15'te Dynamic İsland var, bu da daha efektif bir çentik kullanımına yarıyor. iPhone 15 iPhone 13 Pro'ya göre 33 gram daha hafif, ayrıca bir tık daha küçük.

@Emre Human
Siz çelik kasa ile devam, parmak izinizi silmeye devam edersiniz artık. ProRes ve ProRaw kayıt ise profesyonel bir fotoğrafçı, videocu değilseniz işinize yaramayacak şeyler, ki bu özellikleri bu cümleleri kurarken öğrendiğinize eminim. Lidar sensör neredeyse hiçbir işe yaramıyor, yani bunu bir savunma aracı olarak kullanmanıza çok güldüm açıkçası. Makro çekim de aynı şekilde pek çok kişinin işine yaramayan bir şey ki konu sahibinin de işine yaramayacağına eminim. iPhone 15 telefoto kamera olmadan 2 kata kadar optik Zoom yapabilirken iPhone 13 Pro 3. bir kameraya sahip olmasına rağmen en fazla 3 kata kadar optik Zoom yapabiliyor, bunu da argüman olarak sunmanıza çok güldüm. 120 Hz ekranı ben dedim ya zaten :)

120Hz dışında bir avantajı yok😂 ben size sıralayayım hocam avantajlarını siz bir daha düşünün.

• Gece modunda portre çekimi.
  • Çelik kasa.
  • Prores video çekebilme.
  • Proraw fotoğraf çekebilme.
  • Lidar.
  • Makro çekimi.
  • Telefoto kamera.
  • 120Hz ekran.

İsterseniz daha çok sıralayabilirim sorun yok :)

Daha çok arada kaldım.

Arada kalınacak bir şey yok bence hocam. Arkadaşın İnternet'ten bulup kopyala-yapıştır yaptığı özelliklerin çoğu sizin işinize yaramayacak şeyler zaten. Ben olsam iPhone 15 alırdım, nedenleri açıklamalarıyla birlikte yazdım zaten :)

S24 veya S24 Plus için ne dersin?

Yurt dışı cihaz olarak S23 Ultra olabilir, server kayıt seçeneği var.
Yurt dışı cihaz olarak Oneplus 13 - Oppo Find X8 Pro - Vivo X200 Pro gibi seçenekler de var ama global versiyon olup olmadıklarına dikkat etmedim.

Arkadaşlar yazmış zaten detayları ama bana kalsa sırf Type-C için bile 15 alırdım. Farklı kablo kullanmak bir eziyet. Ip11 kullanıyorum hem Lightning hem Type-C hem de Micro-USB kablo kullanmak zorundayım, kulaklığım, gamepadim ve telefonum farklı kablo olduğu için.

Temiz kullanırsan iPhone 13'ün minimum 10 yılı var. Şimdiki telefonlar eski telefonlar gibi değil. 4 yıl kullanıp çöp olacak şekilde üretilmiyor.

O kadar da abartmayın isterseniz, bir de "minimum" yazmışsınız :rofl:
iPhone 13 güncelleme ömrünün büyük bir bölümünü tamamladı, bu saatten sonra Apple güncelleme politikalarını değiştirmediği sürece en fazla 3-4 tane daha iOS güncellemesi alabilecek. Hadi, uygulama ve güvenlik güncellemelerini de sayarsak en iyi ihtimal ile 6-7 yıl falan kullanılabilir. Tabii, o zamana kadar şimdiki iPhone 6 gibi olacağını unutmamak lazım. Tamam, iPhone'lar uzun ömürlülük konusunda iyiler ancak siz fazla abartmışsınız.

Güncel kalmak her zaman daha iyidir. 15 almanızı tavsiye ederim. Aradaki performans farkını günlük bir kullanıcının fark edebileceğini sanmıyorum fakat yine de 13 Pro'yu düşünmeye sebep olabilecek tek şey ekranı ki aynı anda 120Hz ve 60Hz ekran kullanan biri olarak inanın o kadar da zorunlu bir şey değil 120Hz. Olsa tabii ki çok daha iyi olur ama yok diye hayatınız kararmayacak.

iPhone 13 Pro'ya göre daha yeni nesil bir işlemciye sahip, neredeyse %20-%25 performans farkından bahsediyoruz, her konuda. Bunun dışında 48 MP kameraya sahip ki bu kamera 4 pikseli 1 piksele sıkıştırarak 2 kata kadar optik Zoom yapabiliyor, iPhone 13 Pro ise en fazla 3 kata kadar optik Zoom yapabiliyor, bir de bunu yapmak için 3. bir kameraya ihtiyaç duyuyor. iPhone 15'te dynamic island var, bu da daha efektif bir çentik kullanımına yarıyor. iPhone 15 iPhone 13 Pro'ya göre 33 gram daha hafif, ayrıca bir tık daha küçük.

@Emre Human
Siz çelik kasa ile devam, parmak izinizi silmeye devam edersiniz artık. Prores ve proraw kayıt ise profesyonel bir fotoğrafçı, videocu değilseniz işinize yaramayacak şeyler, ki bu özellikleri bu cümleleri kurarken öğrendiğinize eminim. Lidar sensör neredeyse hiçbir işe yaramıyor, yani bunu bir savunma aracı olarak kullanmanıza çok güldüm açıkçası. Makro çekim de aynı şekilde pek çok kişinin işine yaramayan bir şey ki konu sahibinin de işine yaramayacağına eminim. iPhone 15 telefoto kamera olmadan 2 kata kadar optik Zoom yapabilirken iPhone 13 Pro 3. bir kameraya sahip olmasına rağmen en fazla 3 kata kadar optik Zoom yapabiliyor, bunu da argüman olarak sunmanıza çok güldüm. 120 Hz ekranı ben dedim ya zaten :)

Öncelikle bilmediğiniz konular üzerine yorum yapmanızı tavsiye etmiyorum.

Saydığım maddelerin çoğu olmazsa olmaz özellikler ve bu özelliklere hiçbir işe yaramıyor demeniz kadar komik bir argüman yok. iPhone 13 Pro'nun kamerası bariz bir şekilde iPhone 15'ten daha iyi. Düz bir modele 50k gibi para vermekte cabası... Dediğiniz işlemci ile aralarında 1 yıl fark var. Bir argüman bulamadığınızda "internetten kopyala yapıştır yapıyor işte", "özellikleri bilmiyorsunuz bile" şeklinde verdiğiniz yanıtlar kadar asılsız ve saçma argümanlar görmedim hayatımda. "çelik kasa ile parmak izinizi silmeye devam" yanıtınız ne kadar bu konulardan anlamadığınızı gösteriyor. Makro çekimi özellikle doğa fotoğraflarında olmazsa olmaz özelliklerden. Böyle bir özelliğe gereksiz diyen bir tek sizi gördüm ve şaşırmıyorum. LiDAR özelliği düşük ışıkta veya karanlıkta daha iyi fotoğraf çekmemize yarıyor. Bu özelliğe bile "neredeyse hiçbir işe yaramıyor" demeniz kadar saçma ve asılsız bir cümle görmedim. iPhone 15 telefoto kamera olmadan 2 kata kadar optik yapıyor demişsiniz. iPhone 13 Pro 3 kata kadar optik yapıyor diyorsunuz sonra da? Burada anormal olan durum ne? iPhone 13 Pro'nun burada da önde olduğu ortada. Madem bilmiyorsunuz bırakın insanları yanlış yönlendirmeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 15, 13 Pro'dan daha iyi bir seçenek. Evet işlemci daha güçlü ama yaknızca bununla klmıyor. Görüntü işleme kabiliyeti de yüksek bu sebeple daha iyi fotoğraf çekiyor. Ayrıca Type-C olması sayesinde hard disk USB takılabiliyor. Lightningde ekstra aparata ihtiyaç oluyor. O da 3000 TL. Klasik kullanıcı için 15 daha iyi. Profesyonel iseniz o zaman tabii 13 Pro daha iyi.
Fiyat farkına evet değiyor. Güç belki işinize yaramayacak ama hoparlör kalitesi, ekran kalitesi ve MacBook ile iPhone yanaıtma kalitesi, AirDrop hızı ve bataryasının daha uzun oluşu ile klasik kullanıcı için gerçekten değen durumlar. Ayrıca 2 sene daha fazla kullanacaksınız.

Arkadaşlar yazmış zaten detayları ama bana kalsa sırf Type-C için bile 15 alırdım. Farklı kablo kullanmak bir eziyet. Ip11 kullanıyorum hem Lightning hem Type-C hem de Micro-USB kablo kullanmak zorundayım, kulaklığım, gamepadim ve telefonum farklı kablo olduğu için.
iPhone 15'in fiyatı çok yüksek, düz model cihaza o para fazla bence
Zaten Amazon 256GB S24 Ultra'ya 58 bine satıyor, 3 bin lira farkla da 512GB hafızalı versiyonu var.

Telefon falan ama fiyatlar çok absürt.