40000 TL RTX 4070'li sistem önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan BeTas
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 948
  • Etiketler Etiketler
    rtx 4070 sistem

BeTas

Yetkin
Bütçem maksimum 40.000 TL olup, 1.000-2.000 TL civarında bir artış olabilir. Yardımınız için şimdiden teşekkür ederim.

İstediğim özellikler şunlardır:

• İşlemci: AMD
  • İşlemci için sıvı soğutma sistemi
  • Ekran kartı: 4070
  • RAM: 32 GB

Not: Bütçenin 40.000 TL altında olan ve 4070 ekran kartına sahip sistem önerilerinizi alabilirim. Sistem üzerinde özelleştirme yapmayı planlıyorum, özellikle anakart gibi bileşenleri yükselteceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Super 7000 - Game Garaj

Önerdiğiniz sistem güzel ama sıvı soğutucu + anakartı yükselttiğim zaman fiyat yükseliyor 4070s olmasına gerek yok 4070 de işimi görür.

Aradaki fark sağlam sıvı soğutma gerekli değil fazla soğutucuyu peerless Assassin olarak seçin anakart yeterli bence gerek yok tam yetmesi lazım.

Aradaki fark sağlam sıvı soğutma gerekli değil fazla soğutucuyu peerless Assassin olarak seçin anakart yeterli bence gerek yok tam yetmesi lazım.

Sıvı soğutucu ve RAM yükselttiğim zaman maalesef bütçemi aşıyor.

Bütçen çok iyi, 4070'li sistem için mis gibi, tam yetiyor. Hemen aşağıdaki sisteme girip ekran görüntümdeki gibi özelleştirmelerini yap. İşlemci soğutucu zorunlu, ramleri 2x yaparsan güzel olur ama eğer 2x yapacak bütçen yoksa 1x 6000 mhz CL30 yap. Ben 1 TB SSD seçtim, ihtiyacın yoksa seçme. Kasayı yükseltmen de zorunlu. SUNRISE-4070 / AMD Ryzen 5 7500F MPK / GALAX 1-Click OC 2X GeForce RTX 4070 12GB / 16GB RAM / 500GB M.2 SSD Gaming Bilgisayar - Gaming.Gen.TR

Sıvı soğutmaya gerek yok diyorum hocam zaten 7500F o kadar ısınmıyor? RAM yükseltin alın zaten 1-2K yükseltebilirim demişsiniz 4070 ile 4070 Super arasında çok sağlam fark var.
7500F için soğutucu gerekli, ısınıyor, tehlikeli derecede ısınmasa da çok gürültü yapar. 850 TL'lik Thermalright Assassin King yeter da artar bile. Sıvı soğutucuya gerek yok. Bu işlemciye sıvı soğutucu güzel görünsün diye alınır, yoksa 7500F'e sıvı soğutucu takmak mantıklı bir şey değil.

Dosya Ekleri

• Screenshot 2024-01-28 145755.webp
    49,5 KB · Görüntüleme: 84

Kule tipi soğutucuların görünüşü hoşuma gitmiyor stok soğutucuda soğutmaz o yüzden sıvı soğutma istiyorum aslında.

Şöyle bir sistem buldum

Bir de bu var ikisi arasında kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…