Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tuf4n

Başarılı
Herkese iyi sosyaller dilerim öncelikle. Yeni toplamış olduğum kasayı açmam gerekti. Bileşenleri hiç çıkarmadım sadece görselde görmüş olduğunuz.

Kabloları çıkardım. Ardından sağlıklı şekilde bilgisayarı kapattım tabii en son PSU kablosunu çıkardım sıkıntı olmasın diye. Dikkatimi çeken nokta görseldeki kabloları takınca, DisplayPort kablosunu tam taktığım halde ekran gelmiyor direkt uyku moduna alınıyor vs. diyor. Fanlar RAM'ler soğutucu neredeyse sistemin hepsi çalışıyor RGB'leri de yanıyor ama ekran gelmiyor tek.

Sistem özellikleri:
  • GPU: 4070s Gigabyte eagle OC 12 GB.
  • Anakart: ASUS Prime B650-MK ddr5
  • CPU: ryzen 5 7500F
  • RAM: 16x2 G.Skill Trident Z5 RGB 6000MHz 36CL.
  • PSU: Gigabyte GP- P650G 650W Gold
  • Soğutucu: Thermaltake Phantom spirit 120SE.

Kısa bilgiler
  • DisplayPort kablosu sağlam, sıkıntılı değil monitörün kendi kablosu.
  • Bileşenlerde hasar vs. hiçbir problem yok çünkü 2 gün evvel sistemi test ettim. Hepsi de sağlıklı çıktı.
  • Anakartta uyarı gibi hiçbir ışık bulunmamakta.
  • DisplayPort'u üç farklı yuvada denedim hepsinde de gelmedi ayrıca HDMI takmayı denedim onda da gelmemişti.

Sonuç:
Normalde kablosu takılı PSU'nun anahtarı da açıktı DisplayPort ile de GPU'ya takılıydı ama ekran gelmiyordu.
Ben de PSU butonunu yuvarlağa alıp tekrardan çizgiye aldım yani kapatıp tekrar açtım ardından ekran düştü sisteme. Niçin böyle olmuş olabilir? Direkt sistemle ekran gelir diye beklemiştim oysa ki.
Sevgili @Recep Baltaş @Yener K hocam sizler de ilgilenmek isterseniz minnettar olurum.

WhatsApp Görsel 2024-12-05 saat 20.27.46_a32ab853.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir ihtimalle statik elektrik birikmiş olabilir. Diğer ihtimal ise EXPO kaynaklı da olabiliyor. Tekrar sorun olursa tek RAM ile de deneyebilirsiniz.

Hocam bu sorunu denemek için çıkarmıştım kabloları. Statik elektriğini almak için 20 30 kere Power tuşuna bas çek yaptım. Fakat tekrar aynısını yaptı direkt açılmadı. EXPO için de şunu belirteyim. İlk olarak BIOS kurdum ardından RAM'leri D.O.C.P Tweak seçtim. 6000 MHz kullanabilmek adına.

Dediğim gibi tekrar yaparsa tek RAM ile deneyebilirsiniz.

Hocam diyelim ki RAM'in birini çıkardım, direkt ekran geldi. Peki bu bana ne kazandırır? RAM'in tekini kullanamayacak mıyım yani?
Hocam sorunu hallettim, görseldeki kabloları çıkarıp birbirleriyle yer değiştirince PSU'dan kapat aç yapmadan ekran geldi.

WhatsApp Görsel 2024-12-06 saat 15.27.35_a36c1662.webp

Çözüm