Bütçe
42.000 TL

pcuser0103

Üyecik
Bütçem maksimum bu kadar. Üstüne çıkma şansım yok ve yalnızca bu siteler vadesiz taksit imkanı sağladığı için Trendyol ve Hepsiburada üzerinden 6 ay vadesiz taksitle alacağım. Başka sitelerden alma şansım yok. Bu laptop alınır mı? HP ve Lenovo markalarını kronik problemlerden dolayı istemiyorum. Oynadığım oyunlar genelde sadece CPU tüketen oyunlar. Bu laptop yeterli olur mu? Kronik sorunları var mıdır? Alınır mı?

İhtimallere takılı kalmaktansa bu attığım daha mantıklı geliyor ki attığınız sistemdeki işlemciyle benim attığım sistemdeki işlemci arasında fiyat farkına değecek uçurumlar yaratacak aman aman bir fark olduğunu sanmıyorum. Testlerden yola çıkarak.
Geekbench'de %36'lik bir performans farki var. TUF'lar hem bu sene hem de gecen sene itibariyla 90 derecelere rahat cikiyor. LOQ ise maksimum 80'de takili kaliyor. TUF model diger laptoplara gore fazla isiniyor ve FPS kaybi daha fazla oluyor bu yuzden. Cunku Throttle yiyor.

AMD işlemcide anakart yanması sorunu yaşayan oldu maalesef. HP cihazlardaki en çok AMD'de görünen sorun da Intel işlemcide yaşandı. İki modeldeki sorun da işlemci markasına bağlı değil.

Geekbench'de %36'lik bir performans farki var. TUF'lar hem bu sene hem de gecen sene itibariyla 90 derecelere rahat cikiyor. LOQ ise maksimum 80'de takili kaliyor. TUF model diger laptoplara gore fazla isiniyor ve FPS kaybi daha fazla oluyor bu yuzden. Cunku Throttle yiyor.
https://www.trendyol.com/asus/tuf-g...dr5-512gb-ssd-rtx-4060-8gb-15-6-i-p-876849309 önerir misiniz? işlemcisi farklı

Olabilir. Aynı cihaz şu anda kardeşimde var. Birkaç ay sonra ısınma sorunu ortaya çıkmıştı ama PTM7950 ile halletik. Şu an buz gibi çalışıyor.
İşlemcisinin dahili gpusu bulunuyor mu. Okuduğum birkaç yazıda ilk attığım modeldeki ryzen 5 işlemcide online oyunlarda darboğaz kaçınılmaz olacaktır gibi ibareler okumuştum. Bu attığım modeldeki işlemciyle herhangi bir darboğaz söz konusu olur mu?