Bütçe
42.000 TL

Forumda bu modelleri o kadar öneriyorsunuz ki Lenovo yeni seriyi düzeltse bile biz bu forumda arıza konusu göreceğiz gibi görünüyor. Baktığınız zaman herhangi bir markada aynı oranda anakart arızası olduğunu varsayarsak bile bu foruma veyahut forumlara üye olan tüketici satın almadığı için haberimiz olmuyor, LOQ'ta ise durum tam tersi hem forumda çok önerildiği için çok değilse bile sorun gitgide duyulduğundan büyüyor gibi görünüyor çünkü konuları takır takır açıyorlar hem de içerik üreticileri durumu duyuruyor. Yani bilinçli ve forumlarla iletişimi iyi olan üyelere denk geliyor bunlar. Bence bir süre önerilmezse ya marka kendini düzeltir ya da düzeltmese de forumlarda duymayız ancak bu gidişat ile duymaya devam edeceğiz. Bu tamamen sizin eseriniz, model önerisi yaparken Recep abinin Enes bey ile yaptığı videoya rağmen anakart arızası sorumluluğunu alarak öneriyorsunuz. Bence Lenovo LOQ önerisi yapan kişiler anakart arızası konuları açılınca otomatik etiketlenmeli.

Sadece bu açıklamayı yapmak istedim öneri sizin özgürlüğünüze kalmış bir şey. Mesajınız üzerinden genele söylemek istedim çünkü Techolay resmen Lenovo önerisi kaynıyor ve bu ilk defa iyi bir şey olmayabilir. :unsure:

Forumda bu modelleri o kadar öneriyorsunuz ki Lenovo yeni seriyi düzeltse bile biz bu forumda arıza konusu göreceğiz gibi görünüyor. Baktığınız zaman herhangi bir markada aynı oranda anakart arızası olduğunu varsayarsak bile bu foruma veyahut forumlara üye olan tüketici satın almadığı için haberimiz olmuyor, LOQ'ta ise durum tam tersi hem forumda çok önerildiği için çok değilse bile sorun gitgide duyulduğundan büyüyor gibi görünüyor çünkü konuları takır takır açıyorlar hem de içerik üreticileri durumu duyuruyor. Yani bilinçli ve forumlarla iletişimi iyi olan üyelere denk geliyor bunlar. Bence bir süre önerilmezse ya marka kendini düzeltir ya da düzeltmese de forumlarda duymayız ancak bu gidişat ile duymaya devam edeceğiz. Bu tamamen sizin eseriniz, model önerisi yaparken Recep abinin Enes bey ile yaptığı videoya rağmen anakart arızası sorumluluğunu alarak öneriyorsunuz. Bence Lenovo LOQ önerisi yapan kişiler anakart arızası konuları açılınca otomatik etiketlenmeli.

Sadece bu açıklamayı yapmak istedim öneri sizin özgürlüğünüze kalmış bir şey. Mesajınız üzerinden genele söylemek istedim çünkü Techolay resmen Lenovo önerisi kaynıyor ve bu ilk defa iyi bir şey olmayabilir. :unsure:
Arızası veya kroniği olmayan laptop yok şu anda. 42 bin TL'ye satılan TUF daha mantıklı LOQ'a kıyasla. Fakat bütçesi 35 bin TL olan birine LOQ önermeye devam edeceğim. Sebebine gelecek olursam, donanımsal olarak 35 bin TL'ye kadar daha iyi başka laptop yok. Anakart arızası çıktı diyelim. Ne olacak? Tüketici ürünün sorunlu olduğunu belirtip garantiye verir. HP'de de aynısı oldu. Birisi konu açtı Techolay'da ve HP, kendi kullanıcısına 5050 ekran kartlı laptop vermeyi teklif etmiş. Hadi sizin şansınıza firma yamuk yaptı diyelim. THH'ye gidilirse tamamen kullanıcının haklı olduğu kararına varılacaktır. Bu bizim eserimiz değil. Tamamen Lenovo'nun eseri. Bu sizin eseriniz diyerek hem beni hem de diğer LOQ öneren kullanıcıları zan altında bırakıyorsun.

Peki ekran kartı kaç watt bunu nereden öğrenebilirim, satıcı sorularında buna dair bir bilgi göremedim de.
140. Watt'a takılma. 90'dan sonrası fark etmiyor.

Arızası veya kroniği olmayan laptop yok şu anda. 42 bin TL'ye satılan TUF daha mantıklı LOQ'a kıyasla.
Benim mesajımın neresinde kusursuz cihaz var iddiası bulunduğumu gördün de böyle bir cevap verdin ? Ben böyle fanatiklik görmedim. Öncelikle anakartı kronik sorunlu denilen bir model ben görmedim ilk defa LOQ'ta duyuyorum ki bunu duyman için artık forum üyesi olmana bile gerek kalmadı.
Fakat bütçesi 35 bin TL olan birine LOQ önermeye devam edeceğim.
Yani önerilere karışamam ama ben bu forumda o bahsi video çekilmeden önce sadece 1 tane LOQ anakartı sorunu konusuna denk geldim o da Enes beydi Enes'in yerine LOQ benim olsa benim başıma gelse ben sesimi duyuramazdım öyle. Yani burada sana bir şey sormak istiyorum sence bu bir tesadüf mü ? @Simon .Bir kere her şeyi geçelim sende kabul edersin ki diksiyonu ile kendini anlatışı çok iyiydi. Bana denk gelse mesela şu an bunları konuşmazdık bile belki de ve Techolay'da böyle bir videoda olmazdı. Kısaca bu aslında "Ne olacak?" sorunun da cevabı yazmış olduğun. Böyle böyle Enes gibi sorununu en iyi şekilde anlatacak bilinçli kullanıcılar sosyal medaya da sesini duyurur diğer markalarda olan sorun daha geride kalır. Diyelim ki X markasında kronik anakart sorunu var Lenovo'da da vardı diyerek ya normalleşir süreç ya da Lenovo'ya ait kalmaya devam eder. İkisi de birbirinden kötü seçenekler sizin de payınız buradan bence desteklemek olur süreci. Onu anlatmaya çalışıyorum sizin eseriniz biraz ağır oldu o ayrı konu.
Anakart arızası çıktı diyelim. Ne olacak?
Bir şey olacağı yok olan sana olmuyor çünkü markaya da olmuyor tüketiciye oluyor sonra tüketici de başkası yaşadıklarımı yaşamasın diye kendi mağduriyetini Recep abi gibi kişiler aracılığı ile paylaşacak. Belki de Enes bey benim için tek örnekken üst üste 2 kere yaşayan kişi olarak 2 3 kişiye çıkacak. Ama dediğim gibi bu tarz durumlarda öneren kişi direkt o konuya biraz daha dahil olmalı diye düşünüyorum. Zira LOQ anakart yanması hakkında video çekilirken bile eminim öneriliyordu.
Tüketici ürünün sorunlu olduğunu belirtip garantiye verir. HP'de de aynısı oldu. Birisi konu açtı Techolay'da ve HP, kendi kullanıcısına 5050 ekran kartlı laptop vermeyi teklif etmiş.
HP'nin kronik problemi hiçbir şey bu konunun yanında bunu konuda resmen kalkan gibi kullanmışsın. Metnin boşa uzamış.

Edit: Sanırım anakart yanması konusunu diyorsun HP'nin onu gördüm ben ama 2 kere üst üste yanma durumu yok bildiğim kadarıyla. Ona ben şaşırdım bu arada HP'de böyle sorunlar nadir görülüyor ve Lenovo gibi de önerilmiş bir modeldi sensör sorunu öncesi. Sensör sorunu sonrası alan öneren illa olmuştur ama LOQ'a göre Victus öneren net azaldı. LOQ önerenler hiçbir şey yokmuş gibi önermeye devam ediyor o dikkatimi çekti sadece. Acaba bizim bilmediğimiz bir şey mi var ? Diye de merak eder oldum.
Hadi sizin şansınıza firma yamuk yaptı diyelim. THH'ye gidilirse tamamen kullanıcının haklı olduğu kararına varılacaktır. Bu bizim eserimiz değil. Tamamen Lenovo'nun eseri. Bu sizin eseriniz diyerek hem beni hem de diğer LOQ öneren kullanıcıları zan altında bırakıyorsun.
Ben başka bir marka da bu kadar anakart yanma konusu görmedim. Haliyle ben niye zan altında bırakıyorum ? Bu kadar hakkında sorun videosu çekilen bir laptop modeli söyler misin bana Victus 16 hariç ? Anakartı hakkında. Yani bunu siz öneriyorsunuz zan altında ben mi ? Bırakıyorum gereksiz bir tartışma bu. THH en son başvurulması gereken bir yer bence artık böyle çaresizsen. Hayır önerine de karışmıyorum, hala kalıbı belirli mesajlarla geliyorsun bana.

Son düzenleme:
Benim mesajımın neresinde kusursuz cihaz var iddiası bulunduğumu gördün de böyle bir cevap verdin ? Ben böyle fanatiklik görmedim. Öncelikle anakartı kronik sorunlu denilen bir model ben görmedim ilk defa LOQ'ta duyuyorum ki bunu duyman için artık forum üyesi olmana bile gerek kalmadı.
Tamam sen oyle demedin ama ben bunu dipnot olarak gecme geregi duydum. Bunda bir sakinca goremiyorum. Fanatik degilim. Fanatik oldugum iddiasini nereden cikarttin merak ediyorum.
Yani önerilere karışamam ama ben bu forumda sadece 1 tane LOQ anakartı sorunu konusuna denk geldim o da Enes beydi Enes'in yerine LOQ benim olsa benim başıma gelse ben sesimi duyuramazdım öyle. Bir kere her şeyi geçelim sende kabul edersin ki diksiyonu ile kendini anlatışı çok iyiydi. Bana denk gelse mesela şu an bunları konuşmazdık bile belki de ve Techolay'da böyle bir videoda olmazdı. Kısaca bu aslında "Ne olacak?" sorunun da cevabı yazmış olduğun. Böyle böyle Enes gibi sorununu en iyi şekilde anlatacak bilinçli kullanıcılar sosyal medaya da sesini duyurur diğer markalarda olan sorun daha geride kalır. Diyelim ki X markasında kronik anakart sorunu var Lenovo'da da vardı diyerek ya normalleşir süreç ya da Lenovo'ya ait kalmaya devam eder.
Video'ya denk geldim fakat musait olmadigimdan dolayi izlemedim hala. Kullanici sesini THH'ye basvurarak duyurabilir ve hakkini arayabilir basit bir sekilde. Zaten konu sahibi icin LOQ onermiyorum butcesi varken. Ryzen 7'li olan TUF'u alabilir.
Bir şey olacağı yok olan sana olmuyor çünkü markaya da olmuyor tüketiciye oluyor sonra tüketici de başkası yaşadıklarımı yaşamasın diye kendi mağduriyetini Recep abi gibi kişiler aracılığı ile paylaşacak. Belki de Enes bey benim için tek örnekken üst üste 2 kere yaşayan kişi olarak 2 3 kişiye çıkacak. Ama dediğim gibi bu tarz durumlarda öneren kişi direkt o konuya dahil olmalı diye düşünüyorum. Zira LOQ anakart yanması hakkında video çekilirken bile eminim öneriliyordu.
Ustteki yorum gecerli bu yanit icin. Fakat yine tekrar edeyim. Kullanici sorununu sahip oldugu iki yillik GARANTI ile cozebilir. Cozemedi mi? THH'ye basvurusunu yapabilir. Boyle bir donanimsal sorunda THH, kullaniciya hak taniyacaktir.

HP'nin kronik problemi hiçbir şey bu konunun yanında bunu konuda resmen kalkan gibi kullanmışsın. Metnin boşa uzamış.
Yazdigimi bir daha okumani oneririm. Ben orada HP'deki problem ile LOQ'daki anakart sorununu karsilastirmadim. Yalnizca garanti surecinden ornek verdim. Hall sensor sorunlu modelin degisime gittigini belirttim. Metnim sana gore bosa uzamis olabilir. Fakat ben her zaman karsimdakini ciddiye alip, detaylandirarak mesaj yazarim kritik konularda.
Ben başka bir marka da bu kadar anakart yanma konusu görmedim. Haliyle ben niye zan altında bırakıyorum ? Bu kadar hakkında sorun çekilen bir laptop modeli söyler misin bana Victus 16 hariç ? Anakart hakkında. Yani bunu siz öneriyorsunuz zan altında ben mi bırakıyorum gereksiz bir tartışma bu. THH en son başvurulması gereken bir yer bence artık böyle çaresizsen.
Evet, gormedin. Gormedik. Cunku bu Lenovo'da belirdi buyuk cogunlukla. Basit. Zan altinda birakiyorsun cunku otomatik olarak etiketlenmeli falan diyerek ve sizin eseriniz bu diye beni alintilamaniz gayet yeterli zan altina birakilmak icin. Illa birine hakaret etmen gerekmiyor bu konu bazinda. Kronik olarak boyle bir uretim hatasi bir HP'de bir de Lenovo'da var. Secenegimiz iki tane olmasina ragmen farkli secenekler sunmami bekliyorsun. Anakart olarak Lenovo su an basi cekiyor. Bu durum Techolay YouTube kanalinda paylasildi bildigin uzere. THH'ye iki kere basvurdum ve ikisinde de hakli ciktim. Surec uzadi lakin. Fakat en sonunda hakkimi alabildim. Toparlamak gerekirse bu tartisma bos. Sadece birbirimizin vaktini caliyoruz. Konu sahibi zaten kararini TUF'dan yana kullanmis. Bizim burada tartismamizin pek bir anlami yok. Cunku kimseye yardimci olmuyoruz.