R1 serisinde, Hall Sensör probleminin yaşandığına dair net bir yorum okumadım. Bu sebeple, R1 daha güvenilir olabilir yorumunu yaptım ancak bir risk olduğunu da belirttim. Zaten, risk analizini tercihi yapacak kullanıcıya bırakıyorum. R1 serilerinin de Hall Sensör açısından sıkıntılı olduğuna dair net yorumlar varsa, R1 serisi de tercih edilmemeli. Buna katılıyorum ancak ben, net bir yorum okumadım.Victus 16 S1 ve R1 cihazların neden alınmaması gerektiğini kısaca anlatayım. S0 ve R0 modellerde hall sensör çıkartılabiliyor. S1 ve R1 modellerde ise anakarta gömülü. Garanti sonrası çıkacak bir problem, cihazı rafa kaldırmak demek.
Ben yeniden laptop alacak olsam, 4060 değil 5050 alırdım. Teknoloji, güncellik farkı çok.
Victus 16 serileri bazı değişik panellerle geliyor. %45 NTSC gelen de var, %62.5 sRGB gelende var, %100 sRGB panel ile gelen cihazlar da var. Cihaz tercihi yapılacaksa sonuna kadar araştırmak gerekiyor.
@Hasan Merkit, hocamda HP Victus 16 serisinden çok problem çekti dilerse 2-3 cümle bir şey de kendisi yazabilir.
Öte yandan, panele çoğunlukla %45 NTSC dememin sebebi, HP'nin sitesinde panel tipinin değişiklik gösterilebileceğinin açıkça belirtilmesi. Dediğiniz gibi, %62.5 sRGB ve %100 sRGB paneller de gelebiliyor ancak ben çok rastlayamadım. Bu durumun da açıkça belirtilmesi ve değişen iade şartları sebebiyle, %45 NTSC panele sahip bir cihazın iadesi de çok zor olacaktır.
Victus 16'ya, risk ve panel sebebiyle bende uzağım, onu belirteyim ancak R1 özelinde, net yorumlar göremediğim için alınmamalı yorumu yapmak istemedim.
İlk mesajımda bahsettiğim gibi GameGaraj kasalarının da güncellenmeden önceki geçmişinde, anakart yanma problemi yaşayanlar olduğunu okudum. Bizzat arkadaşım bu problemi yaşadı. LOQ kasalarının da Intel işlemcili varyantlarında, yaşanan sorunlar malum. Bu iki kasaya da kusursuz demek yanlış olur diye düşünüyorum.
Son düzenleme: