İkinci sistemi güzel toplamışsınız hocam. O sistemin her parçasını kendiniz alarak daha ucuza getirebilirsiniz. Kimi zaman 4060'dan kötü, kimi zaman 4060 TI'dan iyi kart B580. İki gün önce kendim sattım. 5-6 aylık bir deneyimim oldu. Fiyat olarak güzel bir kart ama yine de önermiyorum. Alabileceğiniz en fiyat performans işlemci ve anakart zaten bunlar. 7500F için 240mm sıvı soğutmaya da gerek yok. Thermalright'ın tek fanlı soğutucusu bile gayet yeterli. 65W'lık işlemci sonuçta. Ben anakart olarak Gigabyte'ı daha çok beğeniyorum F/P konusunda. Asus daha kaliteli tabii ki, fiyat düşürmek istiyorsanız Gigabyte'ın anakartlarına da bakın derim. Donanımarşivi yeni video çektiydi bununla alakalı o videoyu da tavsiye ederim. Biostar bile alabilirsiniz ve gerçekten ucuz ama idare edebilecek kart. Tamamen bütçenizle ve estetikle alakalı bir durum bence. 30 bin'e de güzel sistem çekersiniz, 50 bin'e de. Bütçenize göre hareket edin. 16 GB artık yeterli olmayacaktır bence 32 yapın. SSD 1TB bence yeterli. Sizin kullanımınıza bağlı değişkenlik gösterir bu konu. Depolamaya çok ihtiyaç duyuyorsanız 2TB alın.