Intel'in kartı güzel kart hocam. 12 GB olması da büyük avantaj. Tek problem; fiyat/performans olarak çıkıp, F/P işlemcilerle iyi çalışamaması. 9800X3D gibi işlemciler lazım o ekran kartına. Hitap ettiği kesimin kartı değil. 9800X3D'si olan adam da gidip B580 almaz tabii ki de. Kartın tam gücünü 2K'da daha iyi alırsınız. Ama 2K kartı da değil. Yazılımla vs. düzeltmeye çalışıyorlar. Kart kötü kart değil, oyun ve işlemci seçiyor sadece. AMD'den daha iyi giriş yaptılar burası da kesin. Ama şu an NVIDIA>AMD>Intel. Pazarda yeni bir kartın olması güzel bu arada. Umarım iyileştirirler. Kimisi manyak gibi 8 GB alınmaz alınmaz da diyor. Alınabilirliği kesinlikle tartışılır ama kartları öldürmeye de gerek yok. 4060 ve ya 5060 da günümüz için gayet yeterli. 1080P oyunculuk için var o kartlar zaten. Ultra oynamazsın, High'da oynarsın. Oynatır yani yine ama işte 2 yıl sonra GTA VI çıkınca durum ne olur bilinmez tabii ki. Onları da açar ama işte DLSS, MFG cart curt kullanmak zorunda kalırsın, o da görüntü kalitesini düşürebilir.Tam olarak bilgisayarcı da onu dedi. 5060TI 16GB olanı alın dedi, geleceğe dönük olur dedi.Bakalım o zaman plan o gibi. Adam da ekran kartı hariç hepsi iyi dedi.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 43.000 TL
- Makaleler
- 1
Valla hocam Intel hakkında haklısınız ama hazır sistemlerde anakart hep A serisi mesela. Kasa da şahsen rahatlıkla dandik diyebileceğim seviyede. James Donkey kasa ve PSU var, PSU mu C4 mü belli değil. O yüzden arada kalıyorum. Topladığım Arc'lı sistemde Arc yerine en iyi ihtimalle 4060 ekleyebilirim. Hazır sistemden beni soğutan şeyleri ise yukarı yazdım, onları düzeltince sistemde zaten pahalılaşıyor ve o düşük fiyat özelliğini kaybediyor.Intel'in kartı güzel kart hocam. 12 GB olması da büyük avantaj. Tek problem; fiyat/performans olarak çıkıp, F/P işlemcilerle iyi çalışamaması. 9800X3D gibi işlemciler lazım o ekran kartına. Hitap ettiği kesimin kartı değil. 9800X3D'si olan adam da gidip B580 almaz tabii ki de. Kartın tam gücünü 2K'da daha iyi alırsınız. Ama 2K kartı da değil. Yazılımla vs. düzeltmeye çalışıyorlar. Kart kötü kart değil, oyun ve işlemci seçiyor sadece. AMD'den daha iyi giriş yaptılar burası da kesin. Ama şu an NVIDIA>AMD>Intel. Pazarda yeni bir kartın olması güzel bu arada. Umarım iyileştirirler. Kimisi manyak gibi 8 GB alınmaz alınmaz da diyor. Alınabilirliği kesinlikle tartışılır ama kartları öldürmeye de gerek yok. 4060 ve ya 5060 da günümüz için gayet yeterli. 1080P oyunculuk için var o kartlar zaten. Ultra oynamazsın, High'da oynarsın. Oynatır yani yine ama işte 2 yıl sonra GTA VI çıkınca durum ne olur bilinmez tabii ki. Onları da açar ama işte DLSS, MFG cart curt kullanmak zorunda kalırsın, o da görüntü kalitesini düşürebilir.
Valla hocam Intel hakkında haklısınız ama hazır sistemlerde anakart hep A serisi mesela. Kasa da şahsen rahatlıkla dandik diyebileceğim seviyede. James Donkey kasa ve PSU var, PSU mu C4 mü belli değil. O yüzden arada kalıyorum. Topladığım Arc'lı sistemde Arc yerine en iyi ihtimalle 4060 ekleyebilirim. Hazır sistemden beni soğutan şeyleri ise yukarı yazdım, onları düzeltince sistemde zaten pahalılaşıyor ve o düşük fiyat özelliğini kaybediyor.
James Donkey kasalar malzeme olarak kalitesiz evet ya. Ama estetik olarak güzel kasalar bence. İçinden çıkan PSU'lar kullanılmaz tabi. Millet abartıyor hocam 4060'lara, B580'lere vs. ölü, kötü kart diyerek. Ben sıradan bir kullanıcıyım. 2-3 hikayeli oyun oynar, internette gezinir, ara sıra CS2 atarım. Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor açıkçası. 1080P için 4060 da alınır, B580 de. Bugün 17 bin liraya satılıyordu Gigabyte RX 7700 XT. B serisi bir anakart, 7500F işlemciyle 35-40 arasına toplarsınız herhalde diye tahmin ediyorum. Ben kendi sistemimi hep parça parça topladım. 2017 yılında 2.el RX 460'lı bir sistem almıştım. Sonra onu Upgrade ede ede şu an; MSI B650M gaming plus anakart, 7500F işlemci, 240 mm Thermalright sıvı soğutma, 7700 XT sahibiyim. Gayet memnunum -25.5.1 sürücüsü haricinde- . Yakında 7800X3D işlemci ve B850 Tuf anakart alma planım var. Böyle böyle yükseltmeye çalışıyorum ben de. Alacağınız kasanın bileşenleri çok iyi olmasa da olur, zamanla vakit buldukça geliştirirsiniz.
- Makaleler
- 1
James Donkey kasalar malzeme olarak kalitesiz evet ya. Ama estetik olarak güzel kasalar bence. İçinden çıkan PSU'lar kullanılmaz tabi. Millet abartıyor hocam 4060'lara, B580'lere vs. ölü, kötü kart diyerek. Ben sıradan bir kullanıcıyım. 2-3 hikayeli oyun oynar, internette gezinir, ara sıra CS2 atarım. Benim ihtiyaçlarımı karşılıyor açıkçası. 1080P için 4060 da alınır, B580 de. Bugün 17 bin liraya satılıyordu Gigabyte RX 7700 XT. B serisi bir anakart, 7500F işlemciyle 35-40 arasına toplarsınız herhalde diye tahmin ediyorum. Ben kendi sistemimi hep parça parça topladım. 2017 yılında 2.el RX 460'lı bir sistem almıştım. Sonra onu Upgrade ede ede şu an; MSI B650M gaming plus anakart, 7500F işlemci, 240 mm Thermalright sıvı soğutma, 7700 XT sahibiyim. Gayet memnunum -25.5.1 sürücüsü haricinde- . Yakında 7800X3D işlemci ve B850 Tuf anakart alma planım var. Böyle böyle yükseltmeye çalışıyorum ben de. Alacağınız kasanın bileşenleri çok iyi olmasa da olur, zamanla vakit buldukça geliştirirsiniz.
Hocam ailemle konuştum, sistem bu arada aslen kardeşime bende 3060 Laptop var zaten. Kardeşim oyun oynar, internette gezer, Zoom'dan derse girer gibi gibi. Yani çok üst seviye değil. Benim kadar işi yok. Sizi çok iyi anlıyorum yükseltirsiniz diyorsunuz ama çok büyük ciddiyetle diyorum tekte komple sistem almam lazım. Bu sene ikimizin de dershane işleri var falan işte. Hani size çok hak veriyorum aslında. Ama sisteme 4060 eklesem bile 44000TL'yi buluyor. Anakartı düştüm, kasayı, RAM'i yine de bütçemi aşıyor. Durum bu. Sizden ricam şu sistemde absürt kaçan bir şey var mı bakar mısınız? Aileme gösterdim, dizdiğim ve baktığım hazır sistemleri. Fiyat olarak en uygun bunu gördüler onlar da.
Hocam ailemle konuştum, sistem bu arada aslen kardeşime bende 3060 Laptop var zaten. Kardeşim oyun oynar, internette gezer, Zoom'dan derse girer gibi gibi. Yani çok üst seviye değil. Benim kadar işi yok. Sizi çok iyi anlıyorum yükseltirsiniz diyorsunuz ama çok büyük ciddiyetle diyorum tekte komple sistem almam lazım. Bu sene ikimizin de dershane işleri var falan işte. Hani size çok hak veriyorum aslında. Ama sisteme 4060 eklesem bile 44000TL'yi buluyor. Anakartı düştüm, kasayı, RAM'i yine de bütçemi aşıyor. Durum bu. Sizden ricam şu sistemde absürt kaçan bir şey var mı bakar mısınız? Aileme gösterdim, dizdiğim ve baktığım hazır sistemleri. Fiyat olarak en uygun bunu gördüler onlar da.
Yok dostum güzel bir sistem olmuş. Kasa biraz zevk işi, ben o kasaya 3000 lira vermezdim. Soğutucu da gereksiz para, daha ucuza aynı performansı vereni bulursunuz. Daha 1 hafta önce 600W 80 plus sertifikalı PSU'umu sattım 1250 liraya ikinci el. Ben sıfırını 1600 liraya almıştım. Şu anda da baktım Amazon'un kendi satıcısı olduğu MSI Mag 600W aynı PSU 1900 lira. Bu bileşenleri isterseniz, Akakçe'yi ve Epey'i kullanarak tek tek arat. Hangisi daha ucuza, daha kolayına geliyorsa onu seç dostum. Seçim sana kalmış.
Ben olsam Thermalright'ın ve ya Enermax'ın hava soğutmasını alırdım. Kasa olarak da 2000 liraya Revenge Nova alırdım. PSU 1900 liraya 600W alırdım. Hayli hayli yeter o sisteme. Çünkü ekran kartı 190W çekiyor, işlemci de 65W. Diğer bileşenler olsun olsun 50-60W çeksin. GameGaraj'da 4060 satıyorlar 13bin liraya. Inno3D marka. O da aklında bulunsun. 13.500 gibi bir fiyattı sanırım. Piyasadaki en ucuz 4060 olması lazım.
- Makaleler
- 1
Tamamdır hocam, kasa, fan ve PSU'ya bakacagim.Yok dostum güzel bir sistem olmuş. Kasa biraz zevk işi, ben o kasaya 3000 lira vermezdim. Soğutucu da gereksiz para, daha ucuza aynı performansı vereni bulursunuz. Daha 1 hafta önce 600W 80 plus sertifikalı PSU'umu sattım 1250 liraya ikinci el. Ben sıfırını 1600 liraya almıştım. Şu anda da baktım Amazon'un kendi satıcısı olduğu MSI Mag 600W aynı PSU 1900 lira. Bu bileşenleri isterseniz, Akakçe'yi ve Epey'i kullanarak tek tek arat. Hangisi daha ucuza, daha kolayına geliyorsa onu seç dostum. Seçim sana kalmış.
Ben olsam Thermalright'ın ve ya Enermax'ın hava soğutmasını alırdım. Kasa olarak da 2000 liraya Revenge Nova alırdım. PSU 1900 liraya 600W alırdım. Hayli hayli yeter o sisteme. Çünkü ekran kartı 190W çekiyor, işlemci de 65W. Diğer bileşenler olsun olsun 50-60W çeksin. GameGaraj'da 4060 satıyorlar 13bin liraya. Inno3D marka. O da aklında bulunsun. 13.500 gibi bir fiyattı sanırım. Piyasadaki en ucuz 4060 olması lazım.
@14330 Hocam sistemi aldık. Driver konusunda bir sorum var, Windows kurduktan sonra internete bağlayıp sürücüler için Windows Update mi kullanmak daha mantıklı hepsini elle yüklemek mi? Zaten Arc sürücüleri için olan uygulama, genel utility uygulamalarını ayrı kuracağım ama bunlar dışında chipset, ses, LAN vs. sürücülerini nasıl yüklemem daha mantıklı olur? Update mi bıraksam yoksa hepsini elle ki yapsam? Ya da hangilerini Update ile halledip hangilerini elle kurmam mantıklı olur. Ürünler zaten o listede olanlar.
Son düzenleme:
Tamamdır hocam, kasa, fan ve PSU'ya bakacagim.
@14330 Hocam sistemi aldık. Driver konusunda bir sorum var, Windows kurduktan sonra internete bağlayıp sürücüler için Windows Update mi kullanmak daha mantıklı hepsini elle yüklemek mi? Zaten Arc sürücüleri için olan uygulama, genel utility uygulamalarını ayrı kuracağım ama bunlar dışında chipset, ses, LAN vs. sürücülerini nasıl yüklemem daha mantıklı olur? Update mi bıraksam yoksa hepsini elle ki yapsam? Ya da hangilerini Update ile halledip hangilerini elle kurmam mantıklı olur. Ürünler zaten o listede olanlar.
Asus anakartlı olanı satın aldın (B650M-R) dimi hocam? Armoury Create uygulamasını indir. Orada ne indirmen gerektiğini bizzat gösterir zaten. Bu şekilde yapamıyorum dersen - ben de tam hatırlamıyorum uygulamanın nasıl çalıştığını, kullanalı çok uzun süre oldu- bu attığım linkten hepsini indirsen yeter.
PRIME B650M-R|Anakart|ASUS Türkiye
PRIME B650M-R is equipped with outstanding features, including DDR5, PCIe 4.0 support, two M.2 slots, Realtek 2.5Gb Ethernet, ports, front USB 5Gbps Type-C®, BIOS FlashBack™, HDMI
www.asus.com
Ekran kartı için de, Intel oto sürücü bulma programı var. Onu da indirsen yeter. O sana ne indirmen gerektiğini bizzat söyler.
Önce Windows'u tamamen kur, güncelleştir. Sonrasında chipsetleri vs. indir. LAN sürücülerini Windows Update de indiriyor diye biliyorum. O yüzden Asus'un Armoury Create uygulamasından en son ne güncelleme kaldıysa oradan indir bence.