Bütçe
44.000 TL

1Mehmet_Bey

Becerikli
Tamamen siyah bir sistem topluyorum. Aklımda sürekli "Bu fiyata daha iyisi olabilir mi?" sorusu var, bu yüzden herhangi bir parça konusunda net karar veremiyorum. Farklı parça önerileriniz olursa, lütfen parantez içinde belirttiğim özelliklere sahip modeller önermeye özen gösterin.

Sistem Bileşenleri:
  • Anakart: Asus Prime B650M-R veya B650M-K (2 adet M.2 slotu ve VRM soğutması şart)
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F
  • Ekran Kartı: Asus Prime RX 7600 XT 16GB
  • RAM: Delta RGB 16x2 DDR5 5600MT
  • SSD: Kioxia Exceria Pro 1TB
  • İşlemci Soğutucusu: Thermalright Peerless Assassin 120 Digital
  • Kasa: James Donkey Stark S700 (Akvaryum tarzı cam panel istiyorum)
  • Güç Kaynağı: MSI MAG A650BN 650W 80+ Bronze
Şu an toplamda yaklaşık 44.000 TL civarında tutuyor.

Ayrıca bir sorum var: Bu kasa, maksimum 165 mm soğutucu desteğine sahip. Benim seçtiğim soğutucu ise 162 mm. Bu maksimum yükseklik sınırı, anakart kalınlığı da hesaba katılarak mı belirleniyor?

Anakart kalınlığı dâhil edilmiş kabul edilir, dolayısıyla 162 mm yüksekliğindeki peerless Assassin 120 digital rahatlıkla sığar. Ancak tabii James Donkey markası şahsen bana pek güven vermeyen markalardan biri Çin markası olmasından dolayı ama dediğim gibi verdikleri bilgiler doğru ise rahat rahat sığar.

1. güç kaynağı olarak dediğin güç kanağı bende var ancak MSI markasının giriş seviyesi bir güç kaynağı aklında bulunsun ben 3 aydır sorunsuz kullanıyorum.
2. RAM konusu benim sana önerim Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom 3 bin TL gibi bir fiyat ile mevcut EXPO desteği de mevcut (link)
3. anakart konusunda BIOS/VRM şikâyetleri gördüm ne kadar doğrudur bilmiyorum tabii MSI Pro B650M-A Wi-Fi anakatı gördüm tabi araştırmanı öneririm ben göz ucuyla baktım

Ekran kartı AMD olsa daha ucuza gelirdi diye düşünüyorum ayrıca Palit markası hakkında pek de hoş yorumlar görmedim. SSD'de DRAM yok. Kasa akvaryum değil, seçeneklerde de yok. Bu yüzden hazır sistemlere bakmadım, özelleştirme yaparken seçenek sayısı çok az.
Palit güzel bir marka hocam sadece ülkemizde pek bilinmiyor gayet güzel kartları var çoğu üzmez.

Ekran kartı AMD olsa daha ucuza gelirdi diye düşünüyorum ayrıca Palit markası hakkında pek de hoş yorumlar görmedim. SSD'de DRAM yok. Kasa akvaryum değil, seçeneklerde de yok. Bu yüzden hazır sistemlere bakmadım, özelleştirme yaparken seçenek sayısı çok az.

O ekran kartı tek başına 23000TL.

Sistemde olana ek olarak DRAM olan SSD alsanız sistem yine 43000 TL'ye gelir, kasaya bir şey diyemem.

Son düzenleyen: Moderatör: