Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ac83

Uzman
Merhabalar

Sorunum şudur:

RAM hızı Windows Task Manager'da 2666 MHz'i asla geçmiyor.
4400 MHz'i göstermesi gerekir
RAM hızını tam hızla kullanamıyorum.
DOCP'yi BIOS'da açtım.

Daha ne yapmam gerekir?
Satıcı bana yanlış RAM'leri mi sattı?

Yardım için teşekkür ederim.

Kullandığım donanımlar
  • Anakart:ASUS Rog Strix X570-E Gaming (AM4)
  • RAM:G.Skill Trident Z RGB 64GB Kit
  • Etikette yazılan:
    • F4-4400C19D-64GTZR
    • 32Gx2 Intel XMP 2.0 Ready
    • 4 adet 32GBlik RAM, toplam 128GB
  • İşlemci:AMD Ryzen 9 5950x (AM4)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Eger RAM ler uyumlu degil degistirmem mi gerekir?

Uyumlu, yalnızca 4400 MHz desteği problemli. Attığım incelemede 3700X ile yapılan hız aşırtmada 4400 MHz ile hız aşırtmada sistem direkt çalışmamış ki normal. Bu sebepten 3600 MHz deneyin şimdi. Onu yapmak için de DOCP profilini seçtikten sonra frekansı 3600 MHz olarak seçin. Kaydedip çıkın sonra.

DOCP profilini seçtikten sonra bellek frekansını elle 3600 yapın. FCLK'yı özellikle elle ayarlamanıza gerek yok, otomatik ayarlayacak onu. 2666 MHz'de kullanmayın, epey performans kaybedersiniz.
Eger RAM ler uyumlu degil degistirmem mi gerekir?

Uyumlu, yalnızca 4400 MHz desteği problemli. Attığım incelemede 3700X ile yapılan hız aşırtmada 4400 MHz ile hız aşırtmada sistem direkt çalışmamış ki normal. Bu sebepten 3600 MHz deneyin şimdi. Onu yapmak için de DOCP profilini seçtikten sonra frekansı 3600 MHz olarak seçin. Kaydedip çıkın sonra.

DOCP profilini seçtikten sonra bellek frekansını elle 3600 yapın. FCLK'yı özellikle elle ayarlamanıza gerek yok, otomatik ayarlayacak onu. 2666 MHz'de kullanmayın, epey performans kaybedersiniz.

Çözüm