Veira

Başarılı
Bir arkadaşımda var. Bataryası orijinali ile değiştirilmiş yakın zamanda. 256 GB versiyonu. 45 bine veriyor.

Normalde yazın düz S26 almayı planlıyordum. Mantıklı mı bilemedim. Bu fiyat bandında mantıklı bir cihaz mı?

iPhone veya Android olarak net bir tercihim yok. İkisi de olabilir. Uzun süre 6S kullanmıştım, 3 yıldır da A34 kullanıyorum.

Bir arkadaşımda var. Bataryası orijinali ile değiştirilmiş yakın zamanda. 256 GB versiyonu. 45 bine veriyor.

Normalde yazın düz S26 almayı planlıyordum. Mantıklı mı bilemedim. Bu fiyat bandında mantıklı bir cihaz mı?

iPhone veya Android olarak net bir tercihim yok. İkisi de olabilir. Uzun süre 6S kullanmıştım, 3 yıldır da A34 kullanıyorum.
15 Pro bulmaya çalışın. Kullanım amacınız nedir?

45 bine değmez. Kamera olarak hâla daha taş gibi olsa da kamera harici daha güncel ve daha iyi cihazlar mevcut.

15 Pro bulmaya çalışın. Kullanım amacınız nedir?
Dediğim gibi net olarak ikinci el iPhone arayışım yok. İkinci ele pek yönelmiyorum genelde.

Arkadaşım olduğumdan bildiğim bir cihaz. Ondan dolayı almayı düşündüm.

Kullanım amacım genel anlamda sosyal medya ve içerik tüketmek. Oyun vs. çok oynamam.

45 bine değmez. Kamera olarak hâla daha taş gibi olsa da kamera harici daha güncel ve daha iyi cihazlar mevcut.
İnternette ufak bakındım. Genelde 50+ bine satılıyor. Fiyat olarak mı değmez yoksa direkt mantıksız cihaz mı?

FPPro üzerinden 50 bine almıştım 10/10 kondisyondaki bir 14 Pro Max'i. Yaklaşık 5 aydır kullanıyorum çok memnunum. Halen çoğu telefona taş çıkartıyor. Video ve fotoğraf anlamında da gayet başarılı.

İnternette ufak bakındım. Genelde 50+ bine satılıyor. Fiyat olarak mı değmez yoksa direkt mantıksız cihaz mı?

Direkt mantıksız cihaz. Kullanım amacı sosyal medyada takılacaksın video vs. izleyeceksin ya kamera çok iyi olmak zorunda değilse hiç gerek yok. Çünkü kamera harici daha iyi cihazlar mevcut.

Dediğim gibi net olarak ikinci el iPhone arayışım yok. İkinci ele pek yönelmiyorum genelde.

Arkadaşım olduğumdan bildiğim bir cihaz. Ondan dolayı almayı düşündüm.

Kullanım amacım genel anlamda sosyal medya ve içerik tüketmek. Oyun vs. çok oynamam.

Kullanım amacınıza göre değişir. Eğer iOS istiyorsanız, şu anda iPhone 16e en iyi fiyat/performans cihazlardan biri. Ben de sizinle aynı amaçla kullanıyorum.

Android tarafında ise Galaxy S25 FE tercih edilebilir. Ancak beklerseniz S26 yapıştırın.

Direkt mantıksız cihaz. Kullanım amacı sosyal medyada takılacaksın video vs izleyeceksin ya kamera çok iyi olmak zorunda değilse hiç gerek yok. Çünkü kamera harici daha iyi cihazlar mevcut.
Kamerayla hiç işim yok diyemem fakat profesyonel şekilde bir beklentim de yok. Tahminimce iPhone 14 PM bana fazla gelecektir kamera konusunda.

Daha iyi cihazlar mevcut derken ikinci el tarafında diyorsanız orada eleniyorum ben. Konuda bahsettiğim cihazı almazsam sıfır alırım muhtemelen. O senaryoda da benden maksimum 55 bin çıkar. Sıfır olarak en mantıklısı S26 gibi duruyor sanırım. Çinli alternatiflere yönelmiyorum.

Dersen ki ikinci elde sadece bunu alıyorsan yine de alınabilir bir cihaz 45 bine diye almak isterim. iOS tarafına dönmeyi de istemiyor değilim yalan yok.

Kullanım amacınıza göre değişir. Eğer iOS istiyorsanız, şu anda iPhone 16e en iyi fiyat/performans cihazlardan biri. Ben de sizinle aynı amaçla kullanıyorum.
Evet hocam mantıklı bir cihaz fakat 60Hz olması direkt eksi yazıyor bende. Almamam için bir sebep hatta.

Evet hocam mantıklı bir cihaz fakat 60Hz olması direkt eksi yazıyor bende. Almamam için bir sebep hatta.
Evet, 60 Hz ekran ilk başta can sıkabiliyor; ancak bir süre sonra alışıyorsunuz. Bütçenizin en fazla 55 bin TL'ye çıkabileceğini söylemiştiniz. Bu bütçede iPhone 16 da alınabilir; ancak iPhone 16e ile karşılaştırıldığında kamera ve ekran(Dinamik ada'dan bahsediyorum) dışında çok büyük farklar yok. Aradaki yaklaşık 20 bin TL fiyat farkına değip değmeyeceği tartışılır. Üstelik iPhone 16 da 60 Hz ekran kullanıyor.

Bu durumda bana göre en mantıklı seçenek Galaxy S26 olur.

Kamerayla hiç işim yok diyemem fakat profesyonel şekilde bir beklentim de yok. Tahminimce iPhone 14 pm bana fazla gelecektir kamera konusunda.

Daha iyi cihazlar mevcut derken ikinci el tarafında diyorsanız orada eleniyorum ben. Konuda bahsettiğim cihazı almazsam sıfır alırım muhtemelen. O senaryoda da benden maksimum 55 bin çıkar. Sıfır olarak en mantıklısı S26 gibi duruyor sanırım. Çinli alternatiflere yönelmiyorum.

Dersen ki ikinci elde sadece bunu alıyorsan yine de alınabilir bir cihaz 45 bine diye almak isterim. iOS tarafına dönmeyi de istemiyor değilim yalan yok.

S26 değil de eski nesilde olsa s pluslara yönelebilirsin. Ayrıca NP3 düşünebilirsin. Bunlar sıfır önerim.