Ella Freya

Üstün
Makaleler
1
Esenlikler,

biraz garip bir soru olacak ama ben 1 yıl önce 4K monitör aldım. Ekran kartını da RTX 2080'den RTX 3080'e yükselttim. Bu süre içinde en yüksek ayarlarda 60 FPS ve üstü şekilde oynuyordum. Arkadaşımdan edit işleri karşılığında PS4 Pro aldım. Makine Jailbreakli olduğundan (Çok nadir bulunan model, hevesim de bu yüzden geliyor.) istediğim oyunu yükledim oynuyorum vs. ama hangi oyuna girersem gireyim grafiklerde tırtıklanma ve 30 FPS olayı yüzünden gözüm alışmadı. 30 FPS sınırını GoldHen'den patch yükleyerek 60'a çıkartabiliyorum çoğu oyunda ama grafikler yine gözüme batıyor.

Bundan önce PS4 Fat vardı belki 2-3 kişi bilir. Onda abim evde GTA 5 bitirdi ve hiç rahatsız olmadı. Aramızda yaşayan var mı bu durumları? Özellikle PS4'ü hala satın alan ve memnun olan insanlar var. PS5'te böyle sorunlar olmadığını biliyorum, modern grafiklerle aynı onunki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gayet normal, ne bekliyorsun ki?

Zamanında güzeldi o cihazlar. Ama şuanda da grafik takıntısı olmadan oyun sevdalısı isen yapılacak tonlarca şey var. Senin grafik takıntın var demek ki.

Oyuna odaklan, baktın olmuyor sal.

İlk Xbox'ı kuzenim sayesinde deneyimlediğim de ben de başta baya garip olmuştum. İlk çıkan konsollardan sonuçta fakat hızlıca alışmıştım. Oyuna kaptırmıştım kendimi.

Son düzenleme:
Vallahi akıcı oynatsın FPS derdim yok Platform kıyaslamak yanlış PS4 oyun konsolu biri PC.

Son düzenleyen: Moderatör:
4K çözünürlükte yüksek FPS ile oyun oynamayı deneyimledikten sonra PS4 Pro üzerinden oyun oynamak tabii ki kötü gelecektir. Ayrıca bence oyundan alınan zevk büyük oranda kaliteden geliyor. Eski bilgisayarımda sürekli indirip 1080p düşük ayarlarda oynayıp sıkılıp sildiğim oyunları şu an yeni sistemimde 4K ultrada oynarken karakterle sadece yürümek bile keyif veriyor bana.

Olabilir. Black Flag indirdim girdim direkt keskinliği yumuşatma gözüme battı. En ufak müdehale yapmamışlar oyuna FXAA bile yok sanki.

Gayet normal, ne bekliyorsun ki?

Zamanında güzeldi o cihazlar. Ama şuanda da grafik takıntısı olmadan oyun sevdalısı isen yapılacak tonlarca şey var. Senin grafik takıntın var demek ki.

Oyuna odaklan, baktın olmuyor sal.

İlk Xbox'ı kuzenim sayesinde deneyimlediğim de ben de başta baya garip olmuştum. İlk çıkan konsollardan sonuçta fakat hızlıca alışmıştım. Oyuna kaptırmıştım kendimi.
Pro ibaresini çok yanlış anlıyorum ben. PS4'den Pro'ya geçerken çok büyük şey kazanacağımı sandım olmadı, GTA 6 çıkar PS5 Pro alır 4K kayıt alırım dedim makine tek başına onu bile yapamadı. Konsol dünyası var olduğundan beri rezalet hep bir eksikleri var. Sadece dümdüz oynayan tayfa için üretilmiş şeyler. En ufak bir ayar yapıyım diyen adamın yüzüne çarpıyor.

Olabilir. Black Flag indirdim girdim direkt keskinliği yumuşatma gözüme battı. En ufak müdehale yapmamışlar oyuna FXAA bile yok sanki.

Pro ibaresini çok yanlış anlıyorum ben. PS4'ten Pro'ya geçerken çok büyük şey kazanacağımı sandım olmadı, GTA 6 çıkar PS5 Pro alır 4K kayıt alırım dedim makine tek başına onu bile yapamadı. Konsol dünyası var olduğundan beri rezalet hep bir eksikleri var. Sadece dümdüz oynayan tayfa için üretilmiş şeyler. En ufak bir ayar yapayım diyen adamın yüzüne çarpıyor.

Rezillik dediğin şey oyun oynayan insanların umurunda olsaydı konsol diye bir şey olmazdı dostum. Hani yıllardır 4K oyun oynuyor gibi eleştirmişsin ama dediğin şey bir eksi değil. :LOL:

Tabii 9. jenerasyonun donanım anlamında saf 4K sunmaması kötü bir olaydı ama genel anlamda konsolları suçlamak mantıksız.

Konsollar dümdüz oyun oynamak için değil, oyun ve oyun deneyiminden başka şey sunmamak için varlar dümdüz oyun deyip bu aletleri küçümsemek oluyor biraz.

Sonuçta bu cihazlar bilgisayar ile kapışmıyor, kendi aralarında kapışıyor.

Esenlikler,

biraz garip bir soru olacak ama ben 1 yıl önce 4K monitör aldım. Ekran kartını da RTX 2080'den RTX 3080'e yükselttim. Bu süre içinde en yüksek ayarlarda 60 FPS ve üstü şekilde oynuyordum. Arkadaşımdan edit işleri karşılığında PS4 Pro aldım. Makine Jailbreakli olduğundan (Çok nadir bulunan model, hevesim de bu yüzden geliyor.) istediğim oyunu yükledim oynuyorum vs. ama hangi oyuna girersem gireyim grafiklerde tırtıklanma ve 30 FPS olayı yüzünden gözüm alışmadı. 30 FPS sınırını GoldHen'den patch yükleyerek 60'a çıkartabiliyorum çoğu oyunda ama grafikler yine gözüme batıyor.

Bundan önce PS4 Fat vardı belki 2-3 kişi bilir. Onda abim evde GTA 5 bitirdi ve hiç rahatsız olmadı. Aramızda yaşayan var mı bu durumları? Özellikle PS4'ü hala satın alan ve memnun olan insanlar var. PS5'te böyle sorunlar olmadığını biliyorum, modern grafiklerle aynı onunki.
- 4K monitörden 1080p veya 1440p PS4 Pro’ye geçiş yapmak, grafik kalitesinde fark yaratması doğaldır. PS4 Pro, özellikle de eski nesil bir konsol olduğundan, grafik performansı daha düşük kalabilir.

- 30 FPS ve düşük grafik kalitesi ile karşılaşmanızın nedeni, PS4 Pro'nun hibrit bir sistem olmasıdır. Bilgisayarınızda RTX 3080 gibi bir gelişmiş ekran kartıyla oynamak, PS4 Pro'nun kapasitesine göre kat kat üst düzey bir deneyim sunar.

- Grafiklerin göze batması ve tırtıklanmanın sebebi, PS4 Pro'nun bazı oyunları 1080p veya 1440p’ye upscaling yaparak göstermesi ve bazı görsel detayları kaybetmesidir. Bu, daha yüksek çözünürlükte çalışan bir monitörde daha belirgin hale gelir.

- Mümkünse aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:

1. Görüntü Ayarlarını Kontrol Edin:
- PS4 Pro’nun ayarlar kısmından "Ekran Ayarları"na gidin ve “Çözünürlük” ayarını kontrol edin. 4K desteğini açmak veya kapatmak, oyunların nasıl görüntülendiği üzerinde etkili olabilir.

2. Görsel Kalite Ayarları:
- Oyun içi grafikleri düşürmek, daha akıcı bir FPS deneyimi sağlayabilir. Bunu yaparken, “Görsel Efektler” veya “Grafik kalitesi” seçeneklerini düşürebilirsiniz.

3. Hedef FPS Ayarları:
- Bazı oyunlarda FPS sınırlarını ayarlamak mümkün olabilir. Bu, oyun deneyiminizi iyileştirebilir.

4. Görsel İyileştirme:
- Eğer destekliyorsa, bazı oyunlarda "Performans modu" veya "Görsel mod" seçeneği ile oynayarak farklı ayarları deneyebilirsiniz. Bu, FPS ve grafik kalitesi arasında denge sağlar.

5. Konsolu Yeniden Başlatın:
- Konsolu saatte bir kendine getirmek, geçici performans sorunlarını çözebilir.

6. Güncellemeleri Kontrol Edin:
- Oyunun ve konsolun en son güncellemelere sahip olduğundan emin olun. Bazen güncellemeler, performans iyileştirmeleriyle birlikte gelebilir.

- Bu adımları denedikten sonra hala sorunlar devam ederse, görevli desteği ile görüşmek veya kullanılan oyunlar hakkında daha fazla bilgi edinmek faydalı olabilir.