Krmm

Üstün
Elimdeki kartın 4K çözünürlükte şu an piyasadaki bütün oyunları rahatça oynatıp oynatmadığını bilmiyorum. Eğer 4K’da bu ekran kartı günümüz için yeterliyse, o hâlde 6000 serisi ekran kartlarına kadar beklemek daha mantıklı olacak.

Benim aklımda şu an üç seçenek var:
  • Birincisi, 5080 Super çıktığında ona geçebilirim, yeni yılda.
  • İkincisi, 5080 Super yerine bütçeyi iyice zorlayıp 5090 alabilirim.
  • Üçüncüsü, 5000 serisini es geçip 6000 serisini bekleyebilir ve direkt olarak 6090’a geçebilirim. Çünkü bir yandan çalıştığım için o zamana kadar bir kenarda epey birikim yapmış olurum.
Sizce ne yapmalıyım? Önerilerinizi bekliyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fakat şu an piyasadaki bütün oyunları eğer 4K'da bu ekran kartıyla oynayabilirsem o halde 6000 serisi ekran kartlarına kadar beklemek daha mantıklı olacak.
İlerleyen senelerde 6000 serisi iddialı çıkış yapabilir ancak yerel fiyatlandırması çok kötü olacağı için oyun için beklemeye değmez. RTX 5080 Super'ler çıktığında geçiş yapmanız daha mantıklı olur.

Yeni oyunlari oynamayacaksan guncellemenin bir anlami olmaz. En eski hikayeli oyunlardan gunumuze gelene kadar RTX 7xxx serisi gelir zaten. 🫠

İlerleyen senelerde 6000 serisi iddialı çıkış yapabilir ancak yerel fiyatlandırması çok kötü olacağı için oyun için beklemeye değmez.

O 3 seçenekten 6000 serisini eliyoruz o halde. Diğer 2 seçenekten hangisini öneriyorsunuz peki?

İlerleyen senelerde 6000 serisi iddialı çıkış yapabilir ancak yerel fiyatlandırması çok kötü olacağı için oyun için beklemeye değmez. RTX 5080 Super'ler çıktığında geçiş yapmanız daha mantıklı olur.
5080 süper diyorsunuz , tamam şimdi gördüm teşekkür ederim.

O 3 seçenekten 6000 serisini eliyoruz o halde. Diğer 2 seçenekten hangisini öneriyorsunuz peki?
Düz 5080'nin RTX 4080'den farkı yok denilecek az ki. :D
Lansmandan sonra kart yayıncıların eline geçtiğinde herkes 5080'nin hayal kırıklığı olduğunu söylemişti.

Yeni oyunlari oynamayacaksan guncellemenin bir anlami olmaz. En eski hikayeli oyunlardan gunumuze gelene kadar RTX 7xxx serisi gelir zaten. 🫠
Hocam şöyle bir durum da var ama , mesela bazı oyun serileri var. Örneğin assasins creed. Bu oyun serisine başladım diyelim. En eski oyununda hiçbir şekilde zorlanmam lakin son çıkan oyunu yeni çıktığı hiç belkide zorlanacağım. Bunu da dikkate almak gerekir.

Geçenlerde bu konunun hemen hemen aynısını açmıştınız hocam. Ben de size demiştim ki şuanda 4070 ile XG27UCDMG 4K OLED monitörüm ile 4K oyun oynuyorum. RT açmadan 8-11 GB arası bir VRAM kullanımı var ve DLSS P ile FG bile açmadan performansı yeterli.

Bana kalırsa 4070 Ti ile devam edip 6000 serisini almanız daha mantıklı olacaktır. 5000 serisinde şuan için 5070 Ti ve 5090 dışındaki kartlar mantıklı değil fiyatlarına göre maalesef.

Gücünüz yetiyorsa, kendinizi zorlayın 5090 alıp geçin. 5070 ti veya 5080 de 4K için yeterli gayet. 4K öyle insanların abarttığı kadar bir durum değil. Zaten optimizasyonu kötü olan oyunlar 5080 veya 5090ı bile corlatıyor. Mesela optimizasyon aslında.

Hocam şöyle bir durum da var ama , mesela bazı oyun serileri var. Örneğin assasins creed. Bu oyun serisine başladım diyelim. En eski oyununda hiçbir şekilde zorlanmam lakin son çıkan oyunu yeni çıktığı hiç belkide zorlanacağım. Bunu da dikkate almak gerekir.
Assassin's Creed Shadows 4K Ultra RT Max - DLSS Quality - FG ile yaklasik 80 FPS almis. Ama o oyundan once 25 tane daha oyun var her biri 100 saat olan. 🥰😺 Sansliyim ki insanlarin %95'i gibi benimde gozlerim bozuk ve 1080P ile 4K arasinda fark goremiyorum.

28:30

Geçenlerde bu konunun hemen hemen aynısını açmıştınız hocam. Ben de size demiştim ki şuanda 4070 ile XG27UCDMG 4K OLED monitörüm ile 4K oyun oynuyorum. RT açmadan 8-11 GB arası bir VRAM kullanımı var ve DLSS P ile FG bile açmadan performansı yeterli.

Bana kalırsa 4070 Ti ile devam edip 6000 serisini almanız daha mantıklı olacaktır. 5000 serisinde şuan için 5070 Ti ve 5090 dışındaki kartlar mantıklı değil fiyatlarına göre maalesef.

Gücünüz yetiyorsa, kendinizi zorlayın 5090 alıp geçin. 5070 ti veya 5080 de 4K için yeterli gayet. 4K öyle insanların abarttığı kadar bir durum değil. Zaten optimizasyonu kötü olan oyunlar 5080 veya 5090ı bile corlatıyor. Mesela optimizasyon aslında.
Ya tam olarak bir karara varamamıştım o konuda. Bir de bu konuda belirttiğim bazı durumları o konuda yazmayı unutmuşum. Haliyle tekrardan açayim dedim. 1 ay içinde 2 konu hakkımız var zaten. Sizin yorumunuzu da hatırlıyorum önceki konuda. Teşekkür ederim bu arada.

Konuya dönersek , açıkçası ben RT açıyorum desteklenen oyunlarda. DLSS ve FG de duruma göre açıyorum. Fakat upgrade konusunda bir karar veremedim bir türlü.

Şuan toplayacağım sistemi 3 aya bölecem ekran kartı hariç. 3 ay sonra sistemin taksidi bitince alabilirim ekran kartını ayrı olarak. Yani şöyle olacak , önümüzdeki ay sistemi topladıktan sonra ocak- şubattan önce ekran kartı alamam ben. O zaman geldiğinde 5080 süper çıkmış olacak. Veya sizin dediğiniz gibi 5090 da alabilirim. Veya direkt 6000 serisini de bekleyebilirim. 2026'da çıkacaktı sanırım.

Son düzenleme: