5.000-6.000 TL'ye R7 9800X3D için sessiz sıvı soğutma tavsiyesi

Bütçe
6.000 TL
Hocam bu harika bilgiler ve tavsiye için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Halihazırda elimde olan Lian Li için bir çözüm bulabilir miyim tekrardan bir gözden geçiricem. Fanların kablosu ayrı olmadığı için mi bios üzerinden ayarlanmıyor anlamadım ancak kabloları anakartta gerekli yerlere takıp L-Connect 3 üzerinden ayarlamalar yaptığımda hep sorun yaşadım hocam. Fanların biri tamamen duruyor, birinin devri inanılmaz düşüyordu, sıcaklıkta ani fırlamalar oluyordu.

Estağfurullah hocam. L-Connect aslında fena olmayan bir yazılım ama. Aynı şekilde bir deneyin bakın tekrar bence. L-Connect'in sorunsuz çalışması lazım.

@ShadowLegion bahsettiğim sorunu yaşamadığım anlarda zaten bir ses sorunu olmuyor hocam. Bir süre mesela stabil çalışıyor sonra fan duruyor, ardından tekrar dönmeye başlıyor. Yani çalış-dur-çalış döngüsünde fanlardan rahatsız edici ses geliyor. Gerçekleşen bu kararsızlık aslında sorun oluyor. Defalarca silip yükledim L-Connect 3'ü. Örneğin bir gün sorun yaşamıyorum, ertesi gün yine aynı şey oluyordu.

Yazılımı kullanmak ıstemıyorum, pompanın LCD ekranına ihtiyacım yok diyorsan radyatöre boruların giriş kısmındaki kapagı çıkarıp, fanların mini PWM ve RGB konnektorlerını cıkar. 3 adet yeni fanla degıstırebilirsin, o fanları anakart CPU soketıne tak o kadar pompayı da AiO soketine takıp istedıgın RPM BIOS'tan ayarlayabilirsin. Burada kilit nokta yazılım kullanıp kullanmaman? Kullanmak istemiyorum diyorsan pompadan çıkan 9 pin USB bağlantısını anakarttan cıkar uygulamayı sil gitsin hiçbir şey olmaz sadece ekranı ve RGB kontrolu yapamazsın.

İanli için bir çözüm bulabilir miyim tekrardan bir gözden geçireceğim.

3'lü paket 4 pin PWM fan alırsın. Ayhan hocamız Lian Li hakkında bayağı bir teknik veri anlattı ama, konuya ulaşamıyorum, fan değişimi ile çözülür sorunun, fanlara extra bakarız.

Aslında yazılı kullanmak isterim hocam da. Sorunlu bir yazılım mı, bundan dolayı mı böyle oluyor emin olamadım.

3'lü paket 4 pin PWM fan alırsın. Ayhan hocamız Lian Li hakkında bayağı bir teknik veri anlattı ama, konuya ulaşamıyorum, fan değişimi ile çözülür sorunun, fanlara extra bakarız.
Tamamdır hocam. @Ayhan Dönmez hocam da müsait olunca görür belki konuyu.

Lian Li'nin 5X LCD fan, 8.8" ekranı, hydrshıft AiO, PSU'dan oluşan sistemım var. Şu ana kadar yazılımından hiç sıkayet etmedım, fakat sistem kaynagını kullanan bir uygulaması var. Ayhan ne bilecek ancak RAM OC yapsın

Fanlarda mı bir sorun var acaba hocam? Yeni 3 fan alıp sizin dediğiniz tam borunun oradaki konnektöre yeni fanları tekrar bağlasam düzelir mi acaba. Fanın belirli aralıklarla neden durduğunu anlamadım gitti.

L connect ten fanların hızını degıstırerek bi kontrol et ilkbaş. Bu fanların konnektörleri mini pwm yani bildıgın fan soketi değil. RGB soketıde farklı 3 yeni fan aldın, söktüğün yere baglayamazsın yani

Mini pwm şöyle bişi beyaz renkli olan.

Dosya Ekleri

• IMG_20260802_135719.webp
    130,1 KB · Görüntüleme: 6
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…