Bütçe
6.000 TL
@Picky Lian Li pompasını kendisi üretiyor. Çok sessiz değil. Ben ilk başta Atmos 2 aldım, arızalı ya da normal bilemiyorum iade ettim. Sonra LCD-S 2 360CL aldım satıcı iptal etti. Geçen gün Ryuo SLC 360 sipariş ettim.

@Picky şunu unutmayın hocam piyasada iki tane sessiz pompa var. Birisi Asete emma gen 8 v2 en son nesil. Rakipsiz, Noctua' da NL-LC1 'de de bu pompadan kullanıyor ama kendi tasarımından dolayı 2-3 dB kadar daha sessiz.

Diğer bir seçenek sizi memnun bırakacak olan ise üç fazlı FlowDrive motoru var çok sessiz. Titan arkadaşımda var. Dün evine misafirliğe gittim ve sessiz gördüm bir 5-10 dk kadar.

Yine de sizi tatmin edecek olan nokta Aseten emma gen 8 v2 olan soğutuculardır. Bu soğutucular en tepe modellerdir.

Bulamazsınız ama en babalardan birisi de fanlardan dolayı ki bu fanlar Noctua'yı da katlar; Phanteks Glacier 360 T30. Asetek Gen8 var. Fanlar o kadar güçlü ki düşük RPM' de buz gibi yapıyor.

Alacağınız bütçenize uygun olanı ise nihai soğutma ise Corsair Nautilus RS 360 ARGB ya da LCD versiyonu. Lf 3' ten daha iyi.

Bir de şunu unutmayın @Picky Noctua hariç tam devirde sessiz olanı neredeyse yok. Tam devirde zaten ağır yüklerde bile çalışmıyor.
Hocam bu harika bilgiler ve tavsiye için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Halihazırda elimde olan Lian Li için bir çözüm bulabilir miyim tekrardan bir gözden geçiricem. Fanların kablosu ayrı olmadığı için mi bios üzerinden ayarlanmıyor anlamadım ancak kabloları anakartta gerekli yerlere takıp L-Connect 3 üzerinden ayarlamalar yaptığımda hep sorun yaşadım hocam. Fanların biri tamamen duruyor, birinin devri inanılmaz düşüyordu, sıcaklıkta ani fırlamalar oluyordu.

Hocam bu harika bilgiler ve tavsiye için çok teşekkür ederim emeğinize sağlık. Halihazırda elimde olan Lian Li için bir çözüm bulabilir miyim tekrardan bir gözden geçiricem. Fanların kablosu ayrı olmadığı için mi bios üzerinden ayarlanmıyor anlamadım ancak kabloları anakartta gerekli yerlere takıp L-Connect 3 üzerinden ayarlamalar yaptığımda hep sorun yaşadım hocam. Fanların biri tamamen duruyor, birinin devri inanılmaz düşüyordu, sıcaklıkta ani fırlamalar oluyordu.
Estağfurullah hocam. L-Connect aslında fena olmayan bir yazılım ama. Aynı şekilde bir deneyin bakın tekrar bence. L-Connect'in sorunsuz çalışması lazım.

@ShadowLegion bahsettiğim sorunu yaşamadığım anlarda zaten bir ses sorunu olmuyor hocam. Bir süre mesela stabil çalışıyor sonra fan duruyor, ardından tekrar dönmeye başlıyor. Yani çalış-dur-çalış döngüsünde fanlardan rahatsız edici ses geliyor. Gerçekleşen bu kararsızlık aslında sorun oluyor. Defalarca silip yükledim L-Connect 3'ü. Örneğin bir gün sorun yaşamıyorum, ertesi gün yine aynı şey oluyordu.

Yazılımı kullanmak ıstemıyorum, pompanın LCD ekranına ihtiyacım yok diyorsan radyatöre boruların giriş kısmındaki kapagı çıkarıp, fanların mini PWM ve RGB konnektorlerını cıkar. 3 adet yeni fanla degıstırebilirsin, o fanları anakart CPU soketıne tak o kadar :) pompayı da AiO soketine takıp istedıgın RPM BIOS'tan ayarlayabilirsin. Burada kilit nokta yazılım kullanıp kullanmaman? Kullanmak istemiyorum diyorsan pompadan çıkan 9 pin USB bağlantısını anakarttan cıkar uygulamayı sil gitsin hiçbir şey olmaz :) sadece ekranı ve RGB kontrolu yapamazsın.

Yazılımı kullanmak ıstemıyorum, pompanın LCD ekranına ihtiyacım yok diyorsan radyatöre boruların giriş kısmındaki kapagı çıkarıp, fanların mini PWM ve RGB konnektorlerını cıkar. 3 adet yeni fanla degıstırebilirsin, o fanları anakart CPU soketıne tak o kadar :) pompayı da AiO soketine takıp istedıgın RPM BIOS'tan ayarlayabilirsin. Burada kilit nokta yazılım kullanıp kullanmaman? Kullanmak istemiyorum diyorsan pompadan çıkan 9 pin USB bağlantısını anakarttan cıkar uygulamayı sil gitsin hiçbir şey olmaz :) sadece ekranı ve RGB kontrolu yapamazsın.
Aslında yazılı kullanmak isterim hocam da. Sorunlu bir yazılım mı, bundan dolayı mı böyle oluyor emin olamadım.

3'lü paket 4 pin PWM fan alırsın. Ayhan hocamız Lian Li hakkında bayağı bir teknik veri anlattı ama, konuya ulaşamıyorum, fan değişimi ile çözülür sorunun, fanlara extra bakarız.
Tamamdır hocam. @Ayhan Dönmez hocam da müsait olunca görür belki konuyu.

Lian Li'nin 5X LCD fan, 8.8" ekranı, hydrshıft AiO, PSU'dan oluşan sistemım var. Şu ana kadar yazılımından hiç sıkayet etmedım, fakat sistem kaynagını kullanan bir uygulaması var. Ayhan ne bilecek ancak RAM OC yapsın :D

Lian Li'nin 5X LCD fan, 8.8" ekranı, hydrshıft AiO, PSU'dan oluşan sistemım var. Şu ana kadar yazılımından hiç sıkayet etmedım, fakat sistem kaynagını kullanan bir uygulaması var. Ayhan ne bilecek ancak RAM OC yapsın :D
Fanlarda mı bir sorun var acaba hocam? Yeni 3 fan alıp sizin dediğiniz tam borunun oradaki konnektöre yeni fanları tekrar bağlasam düzelir mi acaba. Fanın belirli aralıklarla neden durduğunu anlamadım gitti.

L connect ten fanların hızını degıstırerek bi kontrol et ilkbaş. Bu fanların konnektörleri mini pwm yani bildıgın fan soketi değil. RGB soketıde farklı 3 yeni fan aldın, söktüğün yere baglayamazsın yani :)

Mini pwm şöyle bişi beyaz renkli olan.

Dosya Ekleri

• IMG_20260802_135719.webp
    IMG_20260802_135719.webp
    130,1 KB · Görüntüleme: 6