Bütçe
6.000 TL

Picky 35

Üstün
Sistemimi topladığım zaman beyaz renk "Lian Li Hydroshift II LCD-C 360 CL" satın almıştım ancak fan sesi ve özellikle berbat bir şekilde stabil olmayan yazılımı yüzünden beni çok pişman etti. BIOS üzerinden de nedense kontrol edemiyordum. Belki de yazılım yüzünden fanların devri bir artıp bir azaldığı için fan sesi duyuyordum, bilemiyorum. 3 fandan biri sürekli duruyor, biri çok yavaş dönüyor, diğeri ise normaldi.

Bundan dolayı sürekli ani sıcaklık değişimleri yaşıyordum işlemcimde. Sonrasında "Phantom Spirit" aldım ve uzun süredir kullanıyorum ancak estetik olarak güzel durmuyor. Yine bir sıvı soğutma almak istiyorum ancak sessiz olması ve iyi bir yazılıma sahip olması benim için çok önemli. Phantom Spirit yeterli aslında, farkındayım ancak estetik olarak kasamda bir bütünlük olsun istiyorum.

Sizlerden "stabil ve sessiz" hem siyah hem de beyaz alternatif rica ediyorum. @Ayhan Dönmez @X99 @ShadowLegion

Şu an kullandığın kule tipinin, fan hızını masa üzerinden programla ayarlayabiliyor musun? Mesela şu an kaç RPM de dönüyor fanlar, ya da yükte ses yapıyor mu? İşlemci ve anakartın hangi model?

Kule tipinin fan hızını bios üzerinden ayarladım hocam, masaüstünden herhangi bir programla ayarlamayı denemedim. RPM' i hatırlamıyorum tam olarak şu an işteyim. Yükte ses yapmıyor ayrıca kule tipinin fanları.

İşlemci 9800X3D, anakart ASUS ROG B850-G Gaming WiFi

@Picky Lian Li pompasını kendisi üretiyor. Çok sessiz değil. Ben ilk başta Atmos 2 aldım, arızalı ya da normal bilemiyorum iade ettim. Sonra LCD-S 2 360CL aldım satıcı iptal etti. Geçen gün Ryuo SLC 360 sipariş ettim.

@Picky şunu unutmayın hocam piyasada iki tane sessiz pompa var. Birisi Asete emma gen 8 v2 en son nesil. Rakipsiz, Noctua' da NL-LC1 'de de bu pompadan kullanıyor ama kendi tasarımından dolayı 2-3 dB kadar daha sessiz.

Diğer bir seçenek sizi memnun bırakacak olan ise üç fazlı FlowDrive motoru var çok sessiz. Titan arkadaşımda var. Dün evine misafirliğe gittim ve sessiz gördüm bir 5-10 dk kadar.

Yine de sizi tatmin edecek olan nokta Aseten emma gen 8 v2 olan soğutuculardır. Bu soğutucular en tepe modellerdir.

Bulamazsınız ama en babalardan birisi de fanlardan dolayı ki bu fanlar Noctua'yı da katlar; Phanteks Glacier 360 T30. Asetek Gen8 var. Fanlar o kadar güçlü ki düşük RPM' de buz gibi yapıyor.

Alacağınız bütçenize uygun olanı ise nihai soğutma ise Corsair Nautilus RS 360 ARGB ya da LCD versiyonu. Lf 3' ten daha iyi.

Bir de şunu unutmayın @Picky Noctua hariç tam devirde sessiz olanı neredeyse yok. Tam devirde zaten ağır yüklerde bile çalışmıyor.

Sendeki model in fanları kontrolcüye bağlı yekpare tasarım, bende de ilk versıyonu var o modelın. Fanları degıstırmen lazım yeni takıcagın fanların soketını anakarta takıp BIOS'tan kontrol edebilirsin. Aynı zamanda pompayı da BIOS'tan kontrol edebılıyosun. Diğer türlü yazılıma baglı kalacaksın.

Sendeki model in fanları kontrolcüye bağlı yekpare tasarım, bende de ilk versıyonu var o modelın. Fanları degıstırmen lazım yeni takıcagın fanların soketını anakarta takıp BIOS'tan kontrol edebilirsin. Aynı zamanda pompayı da BIOS'tan kontrol edebılıyosun. Diğer türlü yazılıma baglı kalacaksın.
Evet hocam fanların ayrı bir kablosu yok. Daha önce biostan ayarlamama rağmen etkisiz olmasının sebebi bu mu? Ayrıca L-Connect 3 sorunlu muhtemelen hocam.

@Picky L-Connect yazılımı üzerinde ayar yapacaksın. Bilgisayar açıldığında fanlar öyle ayarlanacak. Aslında Lian Li @X99 'un dediği gibi o kadar sesli değil. Pompayı da %80-85 devrinde çalıştırabilirsin. Ayarı BIOS' tan değil L-Connect' yen yapacaksın.

Ama soğutucu değiştireceğim diyorsan başkasına bakmana bile gerek yok Corsair Nautilus 360 RS.