Bütçe
5.000 TL
Giriş seviye kartlar geç trainliyor.

Hatta B650M-R, Patriot RAM ile EXPO açınca direkt boot etmeyebiliyor. Manuel ayarlamayla çözülüyor.

Dağlar kadar fark yaratmıyor açıkçası.

Asus sadece yazılım üstünlüğünden bile daha albenili bir model.
BIOS ile fazla işi olmayacak ise bence tercih edilir, Gigabyte gibi rezalet değillerdir. :hehehe:

Gönül isterdi diğer markaları da alalım ama kölesi olduk bir kere ASUS yazılımlarının her ne kadar rezalet olsa dahi. Kullanım kolaylığı ve servis sisteminden ötürü bağlandık. Başka markalarda da aynı şeyi bir türlü göremiyorum. O yüzden ASUS'dan çok vazgeçmem gibime geliyor. Örnek mesela MSI çok güzel marka ama o BIOS nedir abicim ya.

B840 A620'nin makyajlı kasası gibi, işlemci OC olanağı yok. 5K bütçeye B650M-R iyi seçenek gibi, ben de AM4'ten AM5'e geçmeye hazırlanıyorum çok büyük ihtimal B650M-R alacağım. Şu sıra 4700e bulunabiliyor, bütçe dostu.

ASUS markasını tercih etmemin sebebi şu zamana kadar anakartlarda hep ASUS tercihinde bulundum. BIOS menüsünün kolaylığı olsun, teknik servisi olsun ve ürün kaydettirme kolaylığı olsun beni gerçekten çok rahat bir kullanım sürdürmemi sağlıyor. Aradaki fiyat farkına değmez BIOSTAR daha iyi derseniz bir düşünebilirim.
bende asus msi kullanıyorum genel olarak bios ayarları basit uğraştırmıyor biostar alıpta kafa yorulmaya değmez bence

Hocam merhaba memnun musunuz kullandığınız RAM nedir MHz CL ve chipset modeli bilginiz var mı?

Şu an kullandığım RAM: Twinmoss voltx 5600 MHz CL36 16 GB.

Chipset modeli hakkında bir bilgim bulunmamakta maalesef. Anakart güzel gayet kaliteli. Zaten bundan önce de Prime B450M K kullanıyordum. Tavsiye ederim. Fiyat performans dengesinden emin olamasam da pişman olunmaz.