Bütçe
5.000 TL
Şu an kullandığım RAM: Twinmoss voltx 5600 MHz CL36 16 GB.

Chipset modeli hakkında bir bilgim bulunmamakta maalesef. Anakart güzel gayet kaliteli. Zaten bundan önce de Prime B450M K kullanıyordum. Tavsiye ederim. Fiyat performans dengesinden emin olamasam da pişman olunmaz.

Kaça almıştınız?

Şu an 5.128 alternatif olarak yok gibi bu bütçede, tek endişelendiğim yönü BIOS orada sorun yaşadınız mı?

Şu an aktif olarak anakartımdan mı, RAM'lerden mi yoksa işlemciden mi kaynaklı belli olmayan bir sorunum mevcut. İşlemcimin frekansıyla voltajıyla azıcık oynasam bile PC kapanıp duruyor. Tam olarak neden kaynaklı emin değilim. Lakin anakartımdan kaynaklı olsa dahi bu sorun muhtemelen üretim hatası olurdu. Yine de aynısından alırdım. 6-7 yıla yakın süredir ASUS anakart kullanıyorum. Hiçbir zaman bana BIOS konusunda sorun yaşatmadı. Diğer markalara göre BIOS menüsünü çok daha anlaşılır ve rahat buluyorum. Size tavsiyem eğer fiyatı muadillerine göre aşırı derece de pahalı değilse gözünüz kapalı almanız yönünde olur.

Bu arada fiyat konusunda yanlış hatırlamışım. Kontrol ettiğimde 4.799 TL'ye Amazon üzerinden almışım.

Son düzenleme:
Şu an aktif olarak anakartımdan mı, RAM'lerden mi yoksa işlemciden mi kaynaklı belli olmayan bir sorunum mevcut. İşlemcimin frekansıyla voltajıyla azıcık oynasam bile PC kapanıp duruyor. Tam olarak neden kaynaklı emin değilim. Lakin anakartımdan kaynaklı olsa dahi bu sorun muhtemelen üretim hatası olurdu. Yine de aynısından alırdım. 6-7 yıla yakın süredir ASUS anakart kullanıyorum. Hiçbir zaman bana BIOS konusunda sorun yaşatmadı. Diğer markalara göre BIOS menüsünü çok daha anlaşılır ve rahat buluyorum. Size tavsiyem eğer fiyatı muadillerine göre aşırı derece de pahalı değilse gözünüz kapalı almanız yönünde olur.

Bu arada fiyat konusunda yanlış hatırlamışım. Kontrol ettiğimde 4.799 TL'ye Amazon üzerinden almışım.

Şu an 5128

Kasa olarak geçmişte ikinci elden GameGaraj'a ait bir kasa almıştım. Tam marka model bilmiyorum maalesef.

Chipset sıcaklığı kaç sizin acaba bendeki sabit 55 derece duruyor ne düşüyor ne artıyor boştayken bu halde aşırı tuhaf geliyor iade edip eagle ATX mi alsam bilemedim

@LH44 siz ne düşünüyorsunuz hocam şu an düzgün kart takılı değil HD6570 var fansız model CPU Boost açıkkende aynı kapalıykende aynı ısı dereceleri.