Bütçe
5.000 TL
.

Başkaları ile görüştüm hocam 40 45 derece üstüne çıkmadığını belirttiler bir iş var bendeki anakartta CPU boost kapattım denemek için tık yok.

ayrıca geniş bir kart alacağım ön panel kinlerini ezsin istemiyorum atx olarak Eagle ile gaming ax v2 basit şekilde nasıl farkları var benim isteğimi karşılayacaksa Eagle alıp geçeyim.

@Ayhan Dönmez @LH44

CPU Boost ile çipsetin bir bağlantısı yok. Çipset 55-60 dahi olsa bir zararı yok. Neden takıldığını anlamış değilim. 5K'lık karttan anca bu kadar. AM5'te dip, en minimum tercih edilmesi gereken kart bu. Diğer B650'ler fiyatlandırma dolayısıyla alınmaz, artık avantajı kalmadı. B850M Force alman gerekiyor o halde bu senaryoda.

Eğer bütçemi yükseltirsem Amazon dışına çıkmamak önceliğim olur.

Bu ikili B850M Force modelinden daha iyi mi?

Değil, parayı çöpe atmakla eş değer bu ikisini bu fiyata almak. Dediğim gibi, ederi 6K maksimum, 2 kart için de konuşuyorum. B650 zaten üretimi durdu, eskiden cazipti çünkü B850'ler 10-15K'ydı, bunlar 6-7K bandındaydı. Şu anki fiyatlandırmada kesinlikle alınmaz. Bir avantajları zaten yok. Force en iyisi bu segmentte, ötesi yok.

Eğer bütçemi yükseltirsem Amazon dışına çıkmamak önceliğim olur.

Bu ikili B850M Force modelinden daha iyi mi?

@348375 Amazon kendisi satıyor, tükenmeden alın. Bir sıkıntı anında Amazon güvencesi var zaten.

Gaming V2 fena kart değil ama Force varken hepsi yalan oldu. B650 alınmaz bu saatten sonra bu fiyat bandında.

Değil, parayı çöpe atmakla eş değer bu ikisini bu fiyata almak. Dediğim gibi, ederi 6K maksimum, 2 kart için de konuşuyorum. B650 zaten üretimi durdu, eskiden cazipti çünkü B850'ler 10-15k'ydı, bunlar 6-7k bandındaydı. Şu anki fiyatlandırmada kesinlikle alınmaz. Bir avantajları zaten yok. Force en iyisi bu segmentte, ötesi yok.

@348375 Amazon kendisi satıyor, tükenmeden alın. Bir sıkıntı anında Amazon güvencesi var zaten.

Gaming V2 fena kart değil ama Force varken hepsi yalan oldu. B650 alınmaz bu saatten sonra bu fiyat bandında.
@Ayhan Dönmez
Peki şunlar nasıl

850 serisi alacaksan en düşük hangi ürünü almalıyım B850M Force'a denk veya yakın ATX olmasını istiyorum.

@Ayhan Dönmez
Peki şunlar nasıl

850 serisi alacaksan en düşük hangi ürünü almalıyım B850M Force'a denk veya yakın ATX olmasını istiyorum.

Bu forumda Force aldırtamadığımız nadir kişilerdensin. Bir @muhammetaktas122 , iki sen. Gigabyte alınacaksa Aorus altı tavsiye etmem, Force OC kartı olduğu için mecburen ona özeniyorlar. Giga alınacaksa Aorus diyorum, ya kesenin ağzı açılıp 15K civarına yükselmen lazım ya da Force alman lazım. Ortası çok yok. Diğer türlü herhangi bir kart alınabilir zaten, birinin diğerine üstünlüğü yok attığın modellerin. Yazılım ve OC kanadı sıkıntılı AM5'te, sorun yaşamak istemiyorsan Force ya da Aorus.

MSI'de de aynı sıkıntı var, orada da MPG altı düşülmez.

Gen5 desteği olmaması dışında bir farkı yoktur. Bu bütçelere B650 ben olsam almam. Kağıt üstünde farkı yok ama yazılım kanadı ve OC potansiyeli benim görüşüme göre önemli. Tak çalıştır kullanılmasına karşıyım AM5'in özellikle. Biraz ince ayar çekmek lazım. Bu attığın kartlardan herhangi biri ATX olanlardan alınabilir. Ama ilk tercih olmaz. Fiyatları absürt, hatta B850'den pahalı son attığın model. Force alıp geçmen lazım bu bütçede, ATX takıntısını bırakman lazım. Force, B650M-R'ye benzemez. Arada fark var.

Gen5 desteği olmaması dışında bir farkı yoktur. Bu bütçelere B650 ben olsam almam. Kağıt üstünde farkı yok ama yazılım kanadı ve OC potansiyeli benim görüşüme göre önemli. Tak çalıştır kullanılmasına karşıyım AM5'in özellikle. Biraz ince ayar çekmek lazım. Bu attığın kartlardan herhangi biri ATX olanlardan alınabilir. Ama ilk tercih olmaz. Fiyatları absürt, hatta B850'den pahalı son attığın model. Force alıp geçmen lazım bu bütçede, ATX takıntısını bırakman lazım. Force, B650M-R'ye benzemez. Arada fark var.

Sorun şu hocam ben bu anakarta 9070XT takmak istersem kasa ön pinlerini ezecek o zaman sorun olur diye endişeleniyorum.

Force 1 DPC kart olması ve aynı fiyatta rakipsiz olması nedeniye tek seçenek. Başka opsiyon maalesef yok. ATX şartı diye bir şey bence olmamalı. Eğer varsa böyle bir şart kesenin ağzı açılıp X870 Aorus alabilirsin. Ama 1 FPS bile fark ettirmez sana. Çipset sıcaklığı ya da mATX olayları önemsiz detaylar.

Sorun şu hocam ben bu anakarta 9070XT takmak istersem kasa ön pinlerini ezecek o zaman sorun olur diye endişeleniyorum.

İlk defa böyle bir şey duydum, neden kasa ön pinlerini eziyor? Ön panel bağlantısından mı söz ediyorsunuz? Bu karta 5090 takıp kullanan var.

@348375 Bir kaybın yok, attığım Force'un satıcısı Amazon. Kendisi satıyor. Baktın olmuyor, iade edersin. İlk bakacağın şey söz ettiğin durum olur. Ama sanmıyorum sıkıntı olacağını.

Force 1 DPC kart olması ve aynı fiyatta rakipsiz olması nedeniye tek seçenek. Başka opsiyon maalesef yok. ATX şartı diye bir şey bence olmamalı. Eğer varsa böyle bir şart kesenin ağzı açılıp X870 Aorus alabilirsin. Ama 1 FPS bile fark ettirmez sana. Çipset sıcaklığı ya da mATX olayları önemsiz detaylar.

İlk defa böyle bir şey duydum, neden kasa ön pinlerini eziyor? Ön panel bağlantısından mı söz ediyorsunuz? Bu karta 5090 takıp kullanan var.

@348375 bir kaybın yok, attığım Force'un satıcısı Amazon. Kendisi satıyor. Baktın olmuyor, iade edersin. İlk bakacağın şey söz ettiğin durum olur. Ama sanmıyorum sıkıntı olacağını.

Evet ön panel bağlantısıns hafif baskı yapıyor mATX anakartta Colorful B650 modelinde kendim yaşadım.