Bütçe
5.000 TL
Evet ön panel bağlantısıns hafif baskı yapıyor mATX anakartta Colorful B650 modelinde kendim yaşadım.

Sorun olmaz. 5090 takıp kullanıyor adamlar. 9070 XT esamesi okunmaz 5090'ın yanında. Colorful'un beceriksizliğidir o.

Bu kart 1 DPC olması sebebiyle AM5'te önceliği var, Gen5 desteği ve M.2-VRM pasif soğutma desteği var. Rakipsiz bu fiyatta. Amazon satıcısı varken kaçırma. Sonra üzülürsün. Bir sorun anında zaten koşulsuz iade alıyor adamlar. Baskı yapsa bile sorun olmaz bir de.

Şöyle bir model buldum bu arada 1000TL farkı var arada buna ne dersiniz?

Sorun olmaz. 5090 takıp kullanıyor adamlar. 9070 XT esamesi okunmaz 5090'ın yanında. Colorful'un beceriksizliğidir o.

Bu kart 1 DPC olması sebebiyle AM5'te önceliği var, gen5 desteği ve M.2-VRM pasif soğutma desteği var. Rakipsiz bu fiyatta. Amazon satıcısı varken kaçırma. Sonra üzülürsün. Bir sorun anında zaten koşulsuz iade alıyor adamlar. Baskı yapsa bile sorun olmaz bir de.

Anladım elimdekini yarın göndereceğim iadeye bir bakayım eğer Aorus bütçesine çıkamıyorsam ATX olarak en iyi F/P olarak Force modeline yakın olacak şekilde öneriniz nedir?

Yani buradaki soru ''O olur mu, bu olur mu?'' olmamalı. B650-X870 herhangi biri olur, aynı Prom21 yongasını kullanıyorlar. Birinde Gen5 desteği var, diğerinde yok. M.2, Wi-Fi/BT ve pasif soğutma mevzuları değişiyor. Bazı anakartlar çıplak, M.2 heatsink desteği yok. Onun dışında Force harici 2 DPC kartlar zaten. Fiyatları da uygunsuz çoğunun. Herhangi birini alabilirsin yani, birinin VRM'leri diğerinden +10 derece fazla çalışması dünyanın sonu değil. 100 dereceye kadar VRM kısmında sorun görülmez. Çipset sıcaklığı 55-65 derece olması yine sorun oluşturmaz. Yanlış algıları kırman lazım önce. Force almıyorsan herhangi birini alabilirsin ama üretimi durmuş B650 yerine yeni nesil B850 almakta fayda var. B650'lerin fiyat avantajı yok.

BIOS'u böyle. Alınmaz değil, yeterli bir kart. Senin her şeyden önce 2x16 6000 CL30 RAM'lere ihtiyacın var. Sanırım Micron vardı sende. @LH44 ve @ggbye ile RAM olayını halledin.

Yani buradaki soru "o olur mu, bu olur mu?" olmamalı. B650-X870 herhangi biri olur, aynı prom21 yongasını kullanıyorlar. Birinde gen5 desteği var, diğerinde yok. M.2, Wi-Fi/BT ve pasif soğutma mevzuları değişiyor. Bazı anakartlar çıplak, M.2 heatsink desteği yok. Onun dışında Force harici 2 DPC kartlar zaten. Fiyatları da uygunsuz çoğunun. Herhangi birini alabilirsin yani, birinin VRM'leri diğerinden +10 derece fazla çalışması dünyanın sonu değil. 100 dereceye kadar VRM kısmında sorun görülmez. Çipset sıcaklığı 55-65 derece olması yine sorun oluşturmaz. Yanlış algıları kırman lazım önce. Force almıyorsan herhangi birini alabilirsin ama üretimi durmuş B650 yerine yeni nesil B850 almakta fayda var. B650'lerin fiyat avantajı yok.

İlettiğim Sapphire ile Force arasında aşikar bir fark var mı fiyat farkı kabul edilebilir gibi geldi de.

Bu kart ile 9070 XT Nitro+ alacaksan olur. Nitro+ kombinelemezsen Force ve Pure modeli al.

İlettiğim Sapphire ile Force arasında aşikar bir fark var mı fiyat farkı kabul edilebilir gibi geldi de.

Force ile yarışamaz hiçbiri, en stabili ve en iyisi bu fiyat segmentinde Force. Neredeyse X870 Tachyon ya da Apex kafa tutuyor. Öyle bir kart. Görünüş seni yanıltmasın. 1 DPC 6 Layer kart yani. 2 DPC herhangi bir kart buna kafa tutamaz, X870E Hero gibi kartlar ancak buna denk, aynı performanstalar. OC performansından bahsediyorum ve stabilite. 1 DPC kartlar her zaman 1 adım önde.

Bu kart ile 9070 XT Nitro+ alacaksan olur. Nitro+ kombinelemezsen Force ve Pure modeli al.

Force ile yarışamaz hiçbiri, en stabili ve en iyisi bu fiyat segmentinde Force. Neredeyse X870 tachyon ya da Apex kafa tutuyor. Öyle bir kart. Görünüş seni yanıltmasın.

Ben siyah topluyorum ama anakart görüntüsü çok önemli değil benim için. Samsung b dıe ASUS B650M r ile EXPO açıp dümdüz gitti sorunsuz.

Anakart FPS artırmaz yani, o şekilde anlama söylediklerimi. Kastettiğim olay başka bir şey. Bu fiyat segmentinde rakipsiz. Onun haricinde herhangi bir B850-B650-X870 alırsın zaten, VRM 100 dereceye kadar sorun yok. Çipset 55-65 çalışmasında sorun yok. Bu mantıkla hepsi iyi yani, Gaming için kullanacaksın. Render için kullanırsan iş farklı orada. Faz sayısı hepsinde yeterli.

Ben siyah topluyorum ama anakart görüntüsü çok önemli değil benim için. Samsung b dıe ASUS B650M r ile EXPO açıp dümdüz gitti sorunsuz.

9070 XT Nitro+ model alacaksan anakartı da öyle alıp kombinele. Diğer türlü 9070 XT Pure alacaksan Force al. İkisinden biri mantıklı sana.

Sapphire incelemesi vesaire var mı, hiç bakmadım. Ama düz EXPO sorun çıkartmaz, BIOS güncellemesi almış zaten. Sadece detay belirtmemişler. AGESA 1.2.0.3g'dedir muhtemelen.

Anakart FPS artırmaz yani, o şekilde anlama söylediklerimi. Kastettiğim olay başka bir şey. Bu fiyat segmentinde rakipsiz. Onun haricinde herhangi bir B850-B650-X870 alırsın zaten, VRM 100 dereceye kadar sorun yok. Çipset 55-65 çalışmasında sorun yok. Bu mantıkla hepsi iyi yani, gaming için kullanacaksın. Render için kullanırsan iş farklı orada. Faz sayısı hepsinde yeterli.

9070 XT Nitro+ model alacaksan anakartı da öyle alıp kombinele. Diğer türlü 9070 XT Pure alacaksan Force al. İkisinden biri mantıklı sana.

Sapphire incelemesi vesaire var mı, hiç bakmadım. Ama düz EXPO sorun çıkartmaz, BIOS güncellemesi almış zaten. Sadece detay belirtmemişler. AGESA 1.2.0.3G'dedir muhtemelen.

Pulse almayı düşünüyorum.

Attığım atx anakartlar içerisinde vrm chipset sıcaklığı en iyi olan hangisi 850 olan seriler içerisinde.

Attığım atx anakartlar içerisinde vrm chipset sıcaklığı en iyi olan hangisi 850 olan seriler içerisinde.

Bu durum değişiyor, uzay sistem ya da Case Airflow direkt olarak etkili. 5090 takman bile etkiliyor, çipset bölgesini ekstra ısıtıyor bu kartlar. Sana sorun çıkartmaz hiçbiri, içine hangisi siniyorsa onu al. Birinin diğerine çok artısı yok, fiyat avantajı yok çoğu modelin. O yüzden B850 ilk tercih olur bu fiyat bandında.

Pulse + Force al, Amazon satıcısı olduğundan problem yaşamazsın. Paran cebinde kalsın. Diğer türlü birinin diğerine çok üstünlüğü yok, B650 olanlar haddinden fazla pahalı. 1 DPC kart değil zaten diğer modeller, o da ekstra işine yarar. Samsung B-die 5600 MT/s'de işine yarar mı, orası meçhul tabii.

@LH44 hocam bu ürünü 7500 civarına düştüğü olmuş 8500'a alacağım ben sizce zarar mı etmiş oluyorum beklemek daha mı mantıklı?