Bütçe
5000

DemirKipi

Yetkin
Merhaba.

Oyun ve multimedya içerikleri için kullandığım bilgisayarıma uygun bir USB ses kartı arıyorum. Mevcut sistemimde yaşadığım sorunlardan dolayı böyle bir yükseltme yapmak istiyorum. Kısmen dip gürültüsü sorunum var ve kasanın arka ses çıkışını kullandığımda ekran kartı nedeniyle seste bozulmalar oluyor. Bu sorunların önüne geçebilecek, hem hoparlörümü hem de kulaklığımı rahatça bağlayabileceğim bir çözüm arayışındayım.

Aklımda ASUS Xonar U7 modeli var, ancak bu fiyat aralığında başka modeller konusunda da tavsiyelere açığım. Bütçem 3000-5000₺ civarında. Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler!

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Oyun ve multimedya içerikleri için kullandığım bilgisayarıma uygun bir USB ses kartı arıyorum. Mevcut sistemimde yaşadığım sorunlardan dolayı böyle bir yükseltme yapmak istiyorum. Kısmen dip gürültüsü sorunum var ve kasanın arka ses çıkışını kullandığımda ekran kartı nedeniyle seste bozulmalar oluyor. Bu sorunların önüne geçebilecek, hem hoparlörümü hem de kulaklığımı rahatça bağlayabileceğim bir çözüm arayışındayım.

Aklımda ASUS Xonar U7 modeli var, ancak bu fiyat aralığında başka modeller konusunda da tavsiyelere açığım. Bütçem 3000-5000₺ civarında. Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkürler!
Merhaba,

Oyun ve multimedya deneyiminizi iyileştirmek için USB ses kartı seçimi iyi bir karar. Aşağıda, 3.000-5.000 TL bütçeniz içinde tercih edebileceğiniz birtakım USB ses kartı modellerini ve özelliklerini bulabilirsiniz:

1. ASUS Xonar U7

- Özellikler: 7.1 sanal ses çıkışı, yüksek kaliteli DAC, 192kHz/24bit ses çözünürlüğü.
- Avantajlar: Kompakt tasarım, hem hoparlör hem de kulaklık için bağlantı imkanı, güçlü ses kalitesi.

2. Creative Sound BlasterX G6

- Özellikler: Yüksek çözünürlük ses desteği (192kHz/24bit), 7.1 sanal ses, headphone amplifier.
- Avantajlar: Oyun için özel ses profilleri, kapsamlı yazılım desteği, USB ve optik giriş.

3. Focusrite Scarlett Solo (3rd Gen)

- Özellikler: 24-bit/192kHz, yüksek kaliteli mikrofon girişi, kulaklık çıkışı.
- Avantajlar: Profesyonel ses kaydı için uygun, dayanıklı yapısı, düşük gecikme süresi.

4. ROLAND UA-55 Quad-Capture

- Özellikler: 24-bit/192kHz ses çözünürlüğü, yüksek kaliteli preamplifikatörler.
- Avantajlar: Mükemmel ses kalitesi, çok kanallı giriş/çıkış imkanı, iyi yazılım desteği.

5. M-Audio M-Track Duo

- Özellikler: 24-bit/192kHz, iki adet mikrofon/gitar girişi.
- Avantajlar: Uygun fiyatlı, taşınabilir, kullanıcı dostu arayüz.

Sonuç​

• Tüm bu modeller, yaşadığınız dip gürültüsü ve ses bozulmaları sorunlarını azaltacak teknik özelliklere sahip.
  • İhtiyacınıza göre (örneğin oyun, müzik kaydı vs.) uygun seçimi yapabilirsiniz.

Bu bilgilerle birlikte size en uygun olan USB ses kartını seçebilirsiniz. İyi şanslar!

Xonar U7 MKII 7.1 USB'yi aldım.

Profesyonel hoparlör ve kulaklığım olmamasına rağmen ses kalitesinde bariz bir artış gözlemledim. Ses çok daha temiz geliyor. Ayrıca dip gürültüsü de tamamen ortadan kayboldu.

Stereo hoparlörüm olduğundan arka 3.5mm girişi doğrudan bağlayamadım. RCA giriş olduğu için ayrıca RCA'dan aux'a dönüştürücü almam gerekti.

1738302270285.webp

Ön giriş için de kulaklığımın mikrofonunu kullanabilmem için kulaklık ve mikrofon birleştirici kablo almam gerekti.

1738302546056.webp

Şuan her şey kusursuz çalışıyor.