rowdzel
Uzman
Okuyun. Okumak çok güzel bir şey. Türkçeyi düzgün konuşamayan adamlardan akıl almayın. Üniversite sizi meslek sahibi yapmaz, okuduğunu bölüm hakkında bilgi sahibi yapar. Tecrübe için çalışmanız lazım. Ülkemizde lisans mezunu olmak neredeyse suç sahibi oldu. Aldanmayın. Yarınlar için konuşmak bir nevi cahilliktir. Nasıl ki 20 sene önceki Türkiye ile bugün aynı değilse 20 sene sonrayı da bilemezsiniz. Ben üniversite mezunlarının, cahil cühela kahvehane köşelerindeki adamların diline düşmesine üzülüyorum. Olduğu makama ve mevkiye torpille gelmiş adamlar sizin çektiklerinizi bilemez. Bir de üstüne her ilde üniversite açılınca, her üniversite mezunu bir görüldü. Ben 17 yaşında üniversiteye girdim, arkadaşlıklar değil dostluklar edindim. Çok gruplar dağıldı, çok insan bozuldu, çok insan hatalara düştü. Önemli olan kendi karakterin. 21 yaşında hem lisans hem ön lisans mezunu oldum. 3 yıl işsiz kaldım, ailemin durumu vardı da kaldım. Normalde mantıklı değil, kıytırık da olsa işe girerdim. 3 yılın sonunda, 2 gün önce mükemmel bir haber ile işler tersine döndü. İyi ki üniversite okumuşum. Zaten 17 yaşındaki ben ile şu an 24 yaşındaki ben arasındaki fikir, bilgi ve özgüvenin farkını anlatmama gerek yok sanırım.
Kendimden örnek vererek az çok açıklamaya çalıştım. İşin özeti; üniversite iş yeri değil. Bakış açısı, fikir, düşünce, insan, marjinallik vb. çok şey hatta kendini geri kazanabileceğin bir ortam. Yukarıdaki cahil arkadaş gibi "üniversite boş iş kardeşim" demek cahilliktir, dikkate alma. Bugün en basit ayrımı şöyle yap; lise mezunu bir polis memuru ile üniversite mezunu polis arasındaki farktan bile anlayabilirsin. Amacım kıyas değil, üslup ve yaklaşım, yoksa tabii ki hepsi bizim. Yolunuz açık olsun arkadaşlar, sağlıcakla kalın.
Edit: En basitinden "üni boş iş" diyen adamın pp'ye bak, mafyacılık peşinde, bir de benim ppye bak. İdol alınan kişiler arasındaki uçuruma bak eheheheee
Kendimden örnek vererek az çok açıklamaya çalıştım. İşin özeti; üniversite iş yeri değil. Bakış açısı, fikir, düşünce, insan, marjinallik vb. çok şey hatta kendini geri kazanabileceğin bir ortam. Yukarıdaki cahil arkadaş gibi "üniversite boş iş kardeşim" demek cahilliktir, dikkate alma. Bugün en basit ayrımı şöyle yap; lise mezunu bir polis memuru ile üniversite mezunu polis arasındaki farktan bile anlayabilirsin. Amacım kıyas değil, üslup ve yaklaşım, yoksa tabii ki hepsi bizim. Yolunuz açık olsun arkadaşlar, sağlıcakla kalın.
Edit: En basitinden "üni boş iş" diyen adamın pp'ye bak, mafyacılık peşinde, bir de benim ppye bak. İdol alınan kişiler arasındaki uçuruma bak eheheheee