Okuyun. Okumak çok güzel bir şey. Türkçeyi düzgün konuşamayan adamlardan akıl almayın. Üniversite sizi meslek sahibi yapmaz, okuduğunu bölüm hakkında bilgi sahibi yapar. Tecrübe için çalışmanız lazım. Ülkemizde lisans mezunu olmak neredeyse suç sahibi oldu. Aldanmayın. Yarınlar için konuşmak bir nevi cahilliktir. Nasıl ki 20 sene önceki Türkiye ile bugün aynı değilse 20 sene sonrayı da bilemezsiniz. Ben üniversite mezunlarının, cahil cühela kahvehane köşelerindeki adamların diline düşmesine üzülüyorum. Olduğu makama ve mevkiye torpille gelmiş adamlar sizin çektiklerinizi bilemez. Bir de üstüne her ilde üniversite açılınca, her üniversite mezunu bir görüldü. Ben 17 yaşında üniversiteye girdim, arkadaşlıklar değil dostluklar edindim. Çok gruplar dağıldı, çok insan bozuldu, çok insan hatalara düştü. Önemli olan kendi karakterin. 21 yaşında hem lisans hem ön lisans mezunu oldum. 3 yıl işsiz kaldım, ailemin durumu vardı da kaldım. Normalde mantıklı değil, kıytırık da olsa işe girerdim. 3 yılın sonunda, 2 gün önce mükemmel bir haber ile işler tersine döndü. İyi ki üniversite okumuşum. Zaten 17 yaşındaki ben ile şu an 24 yaşındaki ben arasındaki fikir, bilgi ve özgüvenin farkını anlatmama gerek yok sanırım.

Kendimden örnek vererek az çok açıklamaya çalıştım. İşin özeti; üniversite iş yeri değil. Bakış açısı, fikir, düşünce, insan, marjinallik vb. çok şey hatta kendini geri kazanabileceğin bir ortam. Yukarıdaki cahil arkadaş gibi "üniversite boş iş kardeşim" demek cahilliktir, dikkate alma. Bugün en basit ayrımı şöyle yap; lise mezunu bir polis memuru ile üniversite mezunu polis arasındaki farktan bile anlayabilirsin. Amacım kıyas değil, üslup ve yaklaşım, yoksa tabii ki hepsi bizim. Yolunuz açık olsun arkadaşlar, sağlıcakla kalın.

Edit: En basitinden "üni boş iş" diyen adamın pp'ye bak, mafyacılık peşinde, bir de benim ppye bak. İdol alınan kişiler arasındaki uçuruma bak eheheheee :D

Eğer kendini geliştirmeye odaklanırsan üniversite her konuda çok büyük avantaj sağlar. 18 Mart Üniversite'si günümüzde iyi sayılmaz iş verenler tarafından. Bence okunmalıdır. Ama KPSS'ye girin tabi yedek plan olarak. Eğer kaçırmasaydım bende girecektim fakat başvuruları kaçırdım.
Evet geliştirmeye odaklanıcam o iki yıl hayatımın en verimli dönemi olucak bireysel olarak.

Bence gidin hocam. Çalışma disiplininiz zaten var, hem mesleğinizde ilerlersiniz hem de üniversite hayatını görmüş olursunuz. Gitmezseniz ileride “keşke deneseydim” deme ihtimaliniz daha yüksek.

Evet içimde o keşke kalsın istemiyorum elimde şu an hem elektrik hem de inşaat bilgisi var ve görmek istiyorum ve gideceğim yüzde 90.

Hem cebinde paran var hem ailenden desteğin var hem de elinde altın bilezik gibi mesleğin var, durumun pek çok akranına göre gayet iyi. Hiç boşuna panik yapıp kendini patlatma, Çanakkale sahilinde iki tur atıp kordon havası alınca o şantiye yorgunluğu zaten uçar gider, kendini imha etmeden hem dersini çalış hem de üniversite hayatının tadını çıkar.
İstiyorum çok net o sahilde yürümek gece orda denize karşı oturmak istiyorum.

On lisans okumanin hicbir anlami yok eger hedefin KPSS degilse. KPSS hedefliyorsan on lisans okuyup atandiktan sonra DGS ile onu 4 yilliga tamamlar muhendis olursun. Zaten bir sonraki on lisans KPSS'de senin okulu bitirdigin zamana denk geliyor eger 2 yilda bitirirsen. Bu yoldan gideceksen olur.
Şuan orta öğretim kpss ile atanmak için çalışıyorum ve ola bilir DGS ile yükseltme de onun için biraz daha var düşünmek için.

Kendine çok yüklenmeden rahat bir üniversite hayatı yaşamanı tavsiye ederim. Hem güzel dostluklar yaşanabiliyor hem de ileride ulan keşke durumuna düşme durumu var. Mesleğin de varsa üniversiteden sonra en kötü yine ona dönersin ama bir yaşamanı tavsiye ederim.
Evet keşke demek istemiyorum üni bittiği zaman 20li yaşlarımda olucam ve o yaşta keşke demek istemiyorum.

Üniversite bir kişinin bakış açısına derinlik katması anlamında elbette okunmalı. Gidip alakanız olmayan bir yer de okumayın tabii. KPSS evet iyi bir seçenek ama rakip çok fazla ve kendinizi sadece belirli bir konuma kilitlersiniz. Daha doğrusu gelişim alanı çok sınırlı. Gelişime açık biriyseniz belki biraz farklı işleyebilir süreciniz ama genel olarak baktığımda tam tersini görüyorum.

Bakış açısı olarak geniş biriyim ve daha da geliştirmek istiyorum. İstediğim bölümler benim için uygun; elektrik teknolojisi, TV, telefon vs. içini açıp yapıyor, lise stajı o tarz bir yerde yaptım ve seviyorum. Enerji yönetimi ise tedaş vs. iş bulma imkanım oluyor. Elektrik ana meslek olarak seçersem ve bir de KPSS ile atanırsam, orada gelişim olarak aşırı bir şey olmaz muhtemelen ama içimde kalmasın.

Üniversite amelelik değil hocam, en azından eline bir diploma ve meslek verir. KPSS'ye de okulun yanında çalışılır; bütün geleceği tek sınava bağlamak daha büyük risk.
Okuyun. Okumak çok güzel bir şey. Türkçeyi düzgün konuşamayan adamlardan akıl almayın. Üniversite sizi meslek sahibi yapmaz, okuduğunu bölüm hakkında bilgi sahibi yapar. Tecrübe için çalışmanız lazım. Ülkemizde lisans mezunu olmak neredeyse suç sahibi oldu. Aldanmayın. Yarınlar için konuşmak bir nevi cahilliktir. Nasıl ki 20 sene önceki Türkiye ile bugün aynı değilse 20 sene sonrayı da bilemezsiniz. Ben üniversite mezunlarının, cahil cühela kahvehane köşelerindeki adamların diline düşmesine üzülüyorum. Olduğu makama ve mevkiye torpille gelmiş adamlar sizin çektiklerinizi bilemez. Bir de üstüne her ilde üniversite açılınca, her üniversite mezunu bir görüldü. Ben 17 yaşında üniversiteye girdim, arkadaşlıklar değil dostluklar edindim. Çok gruplar dağıldı, çok insan bozuldu, çok insan hatalara düştü. Önemli olan kendi karakterin. 21 yaşında hem lisans hem ön lisans mezunu oldum. 3 yıl işsiz kaldım, ailemin durumu vardı da kaldım. Normalde mantıklı değil, kıytırık da olsa işe girerdim. 3 yılın sonunda, 2 gün önce mükemmel bir haber ile işler tersine döndü. İyi ki üniversite okumuşum. Zaten 17 yaşındaki ben ile şu an 24 yaşındaki ben arasındaki fikir, bilgi ve özgüvenin farkını anlatmama gerek yok sanırım.

Kendimden örnek vererek az çok açıklamaya çalıştım. İşin özeti; üniversite iş yeri değil. Bakış açısı, fikir, düşünce, insan, marjinallik vb. çok şey hatta kendini geri kazanabileceğin bir ortam. Yukarıdaki cahil arkadaş gibi "üniversite boş iş kardeşim" demek cahilliktir, dikkate alma. Bugün en basit ayrımı şöyle yap; lise mezunu bir polis memuru ile üniversite mezunu polis arasındaki farktan bile anlayabilirsin. Amacım kıyas değil, üslup ve yaklaşım, yoksa tabii ki hepsi bizim. Yolunuz açık olsun arkadaşlar, sağlıcakla kalın.

Edit: En basitinden "üni boş iş" diyen adamın pp'ye bak, mafyacılık peşinde, bir de benim ppye bak. İdol alınan kişiler arasındaki uçuruma bak eheheheee :D
Anladığım kadarıyla üniversite meslek için değil, kendin için oku, gör ve geliş demişsin ve katılıyorum. Üniversiteyi meslek yeri değil, daha çok farklı bir yaşam yeri olarak belirledim kafamda ve okuyacağım muhtemelen.

Okumamak için bir sebep yok o zaman. Kesinlikle hayatına büyük şeyler katacaktır üniversite.
Evet olay bende başlıyor bende bitiyor zaten.

KPSS'ye girin tabii istiyorsanız ama üniversite diplomanız da elinizde bulunsun. Yarın bir gün özel sektörde iş aramaya başlarsanız diploma istiyorlar. Bir de mühendislik tarzı bir bölüm okumayacaksanız emin olun hangi okuldan mezun olduğunuza çoğu yer bakmıyor bile. Okurken kendini geliştirmeye, CV'ne elle tutulur bir şeyler eklemeye bak. Çünkü çoğu kişi boş boş gidip okulu bir şekilde bitireyim de diplomayı alayım kafasında takılıyor, sonrası diplomalı işsiz modu oluyor zaten piyasada iş bulmak zorken bir de bomboş CV ve üniversiteden dümdüz mezun olursanız pek bir işe yaramaz o diploma.

Bom boş bir yer üniversite. 4 yılın çöp olacağına bir işte çalışırsan biriktirdiğin nakitle eminevime falan girer ev alırsın.

Bom boş bir yer üniversite. 4 yılın çöp olacağına bir işte çalışırsan biriktirdiğin nakitle eminevime falan girer ev alırsın.
İki yıllık ve çöp olmaz hayatımı yaşarım iyi kötü param da var.

Meslek lisesi mezunuysan ortaöğretim KPSS ile alanına dair bir yere girmen mümkün, şansını kesinlikle dene.
Orta öğretim net denicem staj yeridne devlette yapmıştım umarım olur.

KPSS'ye girin tabii istiyorsanız ama üniversite diplomanız da elinizde bulunsun. Yarın bir gün özel sektörde iş aramaya başlarsanız diploma istiyorlar. Bir de mühendislik tarzı bir bölüm okumayacaksanız emin olun hangi okuldan mezun olduğunuza çoğu yer bakmıyor bile. Okurken kendini geliştirmeye, CV'ne elle tutulur bir şeyler eklemeye bak. Çünkü çoğu kişi boş boş gidip okulu bir şekilde bitireyim de diplomayı alayım kafasında takılıyor, sonrası diplomalı işsiz modu oluyor zaten piyasada iş bulmak zorken bir de bomboş CV ve üniversiteden dümdüz mezun olursanız pek bir işe yaramaz o diploma.
Evet diploma da cabası ama ben kpss memur olmak istiyorum bakalım zaman göstericek.

Selam sosyal, Çanakkale 18 Mart üniversitesi ön lisans elektrik elektronik bölümü okuyacağım. Muhteşem elektrik teknolojisi ya da enerji yönetimi olması lazım. Şimdi ben lise hayatımda ve şu anda aktif olarak çalışıyorum; şantiyede garsonluk vs. pek çok iş yaptım. Eğitim olarak meslek lisesi elektrik elektronik okudum ve okuma isteğim hiç olmadı. Hemen çalışıp para kazanayım dedim ama şimdi lise bitti ve hayatımda gerçek anlamda genç, cart curt olabileceğim yer sanırım üniversite. Bilmiyorum, hiç okuyan tanıdığım yok. KYK, oda arkadaşlarım nasıl olur, üniversite nasıl yaşarım vs. bilgim yok. Üniversitede ders çalışırım, yani kaytarma vs. olmaz. Bir de KPSS için de şu an çalışmaya başlayacağım. Bu yıl olmazsa üniversitede de çalışıp deneyeceğim. Ekonomik olarak zorluk yaşamam, şimdiye kadar çalıştıklarım ve ailem de destek çıkar. Sizce ne yapayım, ne tavsiye edersiniz? 92 gün sonra orta öğretim KPSS var, onun için de şu an çalışmaya saatlerimi değiştirmeyi düşünüyorum. Sabah 8 akşam 6 çıkış, sabah 7 kalkıp 11 kadar ders çalışıp sonra şantiye yapmayı düşünüyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum, çok patlıyorum düşünmekten.

Git okulunu oku, ben Kocaeli'de elektronik bitirdim şu an DGS sonuçlarının açıklanmasını bekliyorum eğer özel sektör kölelerinin lafına kalırsan ömür boyu onlar gibi üç kuruşa çalışmak zorunda kalırsın. Ben bir sene içerisinde baykar, ROKETSAN, darphane, TUSAŞ vb. iş ilanlarına başvuru yapabilme imkanım varken başvurmadım. Stajımı savunma sanayi alanında yaptım ve benim bulunduğum noktada insanlar lise mezunlarına göre daha hızlı yükselip tecrübesiz hali ile tecrübeli bir teknisyen maaşı ile çalışmaya başlıyor.
Bölüm zor değil hatta zevkli o günleri insana aratıyor sırf öğrencilik için eğitimime devam etmek istiyorum öyle düşün, yetiştirip müdürlük makamına getirmek isteyenler oldu reddetmeyi geçtim sınava hazırlanmak için işi bıraktım hiç pişman değilim hayatımın en güzel iki senesiydi ve bana çok tecrübe kattı. Sana tavsiyem okuyabildiğin kadar oku çünkü zamanında alınmamış eğitim bayat bir pastayı yemek gibidir sonradan aldığın zaman anlamı kalmaz yaşın gençken okulunu oku bu zamanları değerlendir. Memur ol diyenlere falan da kulak asma devlet bizim bölümlerimizden KPSS'siz normal memurdan daha yüksek maaş ile alım yapıyor hem unvanın'da oluyor.