Bütçe
5.000 TL

Super Mario

Başarılı
Merhaba, evde kullandigim sunucumun SSD'si bozuldu (Samsung 870 EVO). Yeni bir SSD arayisindayim.
  • Birkac yil sorun cikartmamali (7/24 calisacak)
  • TBW - yazma omru uzun olmali
  • NVMe veya SATA olabilir ama onceligim NVMe (hizdan dolayi degil)
SSD Tier List'te baktim, fakat cok model var, kafa karistiriyor.

En alinasi model Samsung 990 PRO gibi duruyor, fakat onceligim hiz degil, uzun omurluluk. Direkt sunucular icin satilan SSD'ler biraz tuzlu oluyor sanirim, fakat onerilere acigim.

Guncelleme:
2 adet 870 EVO alip RAID1 yapmak daha guvenli bir secenek gibi aslinda.

Son düzenleyen: Moderatör:
En alınası model 990 Pro, doğrudur. İkinci revizyon olmasına dikkat edin. En garantisi gidip Vatan Bilgisayar'dan almak mesela. Güncel stok, güncel ürünler olur. İkinci revizyon 990 Pro 236 katman V8 Samsung NAND'lar kullanıyor. İlk revizyondaki 176 katman V7 NAND'lardan biraz daha iyiler.

O liste yerine benim hazırladığım listeyi kullanabilirsin. Çok daha fazla model yer alıyor, çok daha detaylı ve güncel.

Soruya gelirsek, 2 TB olacaksa Marix'in attığı disk güzel ve işini görür. 1 TB olacaksa da Kingston Renegade ve 990 PRO şu anda alınabilecek modeller. Aslında yelpaze çok geniş ama stok sorunları, anlamsız yüksek fiyatlar vs. derken elde kalan bunlar.

Kağıt üstünde Renegade 1000 TBW garanti sunuyor sana. 990 PRO ise 600 TBW ancak bunlar sadece kağıt üstü değerler. Yani adamlar sana bu kadar garanti sunarım diyor sadece. Sen belki bu değerin 10 katı kadar veri yazarsın. O yüzden kağıt üstü değere çok takılma. Overall performansa bakarsak Renegade bazı senaryolarda 990 PRO'ya göre daha iyi sonuç verir ama performans da önemli değil dersen, fiyat farkı da önemsizse 990 PRO alınabilir.

Yukarida paylasilan Kioxia Exceria Heatsink'in 1 TB versiyonundan 2 adet alacaktim. Dun incehesap'ta 2999 TL idi, bugun 3499 olmus. Amazon'da 3400'e Exceria Pro var, ondan almak daha mantikli gibi. Masaustu bilgisayarimda da 2 TB'lik versiyonunu kullaniyorum memnunum.

2 adet 1 TB alma sebebim: RAID1 yapacagim.

Hem fiyat hem de soğutucu farkı var, Pro biraz daha iyi bir model ama soğutucuları da katarsak 1400 TL fazla para vereceksiniz, o da size kalmış.