Bütçe
5.500 TL
Zaten Patriot harici minimum 5500 bandında satılıyor şu anda, ben de 6000 C28 önereyim, Hynix'a bu kitler de, bütçe çıkarsa alırsın. Ama sadece EXPO açacaksan 6000 C30 yeterli gelir, manuel ayarlama yapmam dersen.

Anakart marka model verir misin bir de, o da önemli. Anakart ve işlemci @946

Bütçe dahilinde bakabilirsin. Manuel uğraşırım dersen bu kitler daha uygun. Sadece EXPO açacaksan 6000 C30 en ucuz kiti al.

Sadece EXPO açacağım, manuel ayarlar ile uğraşmaya niyetim yok hocam. Pop-in + stutter sorunlarım çözülsün yetecek bana.

ASUS A620M-K + R5 7500F mevcut.

Bu bahsettiğin sorunlar RAM kaynaklı mı? Sonra boşuna RAM masrafı yapma.

Stutter tarafında %100 emin değilim lakin pop-in sorunlarım RAM kaynaklı, eminim. Ek olarak sorunlarım çözülmese dahi çift kanal 32 GB her şekilde faydalı olacaktır diye düşünüyorum hocam, zira halihazırda tek kanal 16 GB, gecikme değeri yüksek bir RAM kullanmaktayım. Teşekkürler yorumunuz için.

Stutter tarafında %100 emin değilim lakin pop-in sorunlarım RAM kaynaklı, eminim. Ek olarak sorunlarım çözülmese dahi çift kanal 32 GB her şekilde faydalı olacaktır diye düşünüyorum hocam, zira halihazırda tek kanal 16 GB, gecikme değeri yüksek bir RAM kullanmaktayım. Teşekkürler yorumunuz için.
Patriot 2x16 istemiyor muydun, o kısmı kaçırdım. Bana kalsa en ucuz 2x16 6000 c30 almalısın, RAM'e ekstra yatırım yapmanı çok istemem, diğer modeller minimum 5500 TL. Sadece 6000 CL30 ya da CL28 olmasına dikkat et, Hynix oluyor kesin bunlar. 6400 falan da eğer alırsan 2:1 mod atar, tekrardan stutter tarzı sorunlar yaratabilir. Sweet spot 6000 1:1 mod oluyor, 6000 CL30 seçim sağlaman gerekli yani 2x16 Dual Channel @946

Patriot 2x16 istemiyor muydun, o kısmı kaçırdım. Bana kalsa en ucuz 2x16 6000 C30 almalısın, RAM'e ekstra yatırım yapmanı çok istemem, diğer modeller minimum 5.500 TL. Sadece 6000 CL30 ya da CL28 olmasına dikkat et, Hynix oluyor kesin bunlar. 6400 falan da eğer alırsan 2:1 mod atar, tekrardan stutter tarzı sorunlar yaratabilir. Sweet spot 6000 1:1 mod oluyor, 6000 CL30 seçim sağlaman gerekli yani 2x16 Dual Channel @946

Evet, istemediğimi belirtmiştim. Birkaç forumda hakkında şikayetler görmüştüm hocam, özellikle EXPO ile sorun çıkartıyormuş galiba. "Acaba?" oluşmaması adına daha garanti bir ürün almak istiyorum. Ayrıca, diğer sayfada önerilen Lexar Ares ve XPG'ler için yorumunuz nedir? XPG'ler zamlanmış, normalde 5000 civarlarındaydılar. Aciliyetim yok, Lexar'a göre daha iyiler ise bekleyebilirim.

Evet, istemediğimi belirtmiştim. Birkaç forumda hakkında şikayetler görmüştüm hocam, özellikle EXPO ile sorun çıkartıyormuş galiba. "Acaba?" oluşmaması adına daha garanti bir ürün almak istiyorum. Ayrıca, diğer sayfada önerilen Lexar Ares ve XPG'ler için yorumunuz nedir? XPG'ler zamlanmış, normalde 5000 civarlarındaydılar. Aciliyetim yok, Lexar'a göre daha iyiler ise bekleyebilirim.
İncehesap geçen hafta 6000 CL28 Lexar modelini 5500 TL'ye indirimli olarak vermişti, aynı fiyata CL30 modeller satılıyor minimum zaten, F/P olarak düşünebilir, 2nd Gen Lexar üretim, problemsiz o önerdiğim kitler, ama dediğim gibi 6000 CL30 olsun sadece, bir de EXPO açmadan önce BIOS Update yapın, sonrasında açın. Ufak tefek stutterler AMD için kaçınılmaz ama onu söyleyeyim, aslında manuel uğraşmaktan kasıt oydu, 10-15 zamanlama ile bu 30 dk'da bir giren stutterleri elimine etmek.

A620 çok OC'ye müsait bir çipset değil ama, PBO bile açılmıyordu, manuel RAM Tuning izin veriyor mu emin değilim. Zamanlama değiştirmede bir problem oluşturmaz sanırım.

İncehesap geçen hafta 6000 CL28 Lexar modelini 5.500 TL'ye indirimli olarak vermişti, aynı fiyata CL30 modeller satılıyor minimum zaten, F/P olarak düşünebilir, 2nd Gen Lexar üretim, problemsiz o önerdiğim kitler ama dediğim gibi 6000 CL30 olsun sadece, bir de EXPO açmadan önce BIOS Update yapın, sonrasında açın. Ufak tefek stutterler AMD için kaçınılmaz ama onu söyleyeyim, aslında manuel uğraşmaktan kasıt oydu, 10-15 zamanlama ile bu 30 Dk'da bir giren stutterleri elimine etmek.

A620 çok OC'ye müsait bir çipset değil ama, PBO bile açılmıyordu, manuel RAM Tuning izin veriyor mu emin değilim. Zamanlama değiştirmede bir problem oluşturmaz sanırım.

Dediğiniz gibi A620 epey kısıtlı, oldukça giriş seviyesi kalıyor. Zamanında hazır sistem ile alırken alternatifleri çok pahalı olduğundan değiştirememiştim, lakin birkaç ay içerisinde o da değişecek umarım. Teşekkür ediyorum önerileriniz ve bilgilendirmeleriniz için.

Dediğiniz gibi A620 epey kısıtlı, oldukça giriş seviyesi kalıyor. Zamanında hazır sistem ile alırken alternatifleri çok pahalı olduğundan değiştirememiştim, lakin birkaç ay içerisinde o da değişecek umarım. Teşekkür ediyorum önerileriniz ve bilgilendirmeleriniz için.
Bu modeli alabilirsin evet, benim attığım da bundan sonraki nesil, üretim diyebiliriz, batch diyorlar 2. jenerasyon olarak. Ama çok önemli değil. Aynı fiyata CL28 almış olurdun yani. Şu an böyle bir kampanya mevcut değil, bu model de sorunsuz, problem olmaz. GGTR'de KLEVV 6000 CL30'lara bakabilirsin bir de, 5500 TL bütçe hepsi. Hoşuna gidebilir @946