Vallahi doğru söylüyorsunuz. Normalde kartı görmeden kart almayı bende pek sevmezdim ama arkadaşla telefonda konuşurken alakasız bir güven hissettim umarım yanılmam :d
Hocam ben en son öyle bir güven hissettiğimde başıma gelenleri bir bilseniz...

Tamam VBIOS modlama diye bir şey yok ayı şeyde bahsediyoruz aynı ekran kartının farklı modele ait VBIOS'unu kurabilir sadece XFX RX 6600 ise Sapphire RX 6600 VBIOS'u kurabilir onda da herhangi bir limit açılma gibi bir durum söz konusu olamaz.

RX 6600XT ---- > RX 6650XT VBIOS'u belki kurabilir gibi.
XFX SWFT RX 6800'umde XFX MERC RX 6900 XT BIOS'u vardi ve TGP, TBP degerleri tamamen 6900 XT ile ayniydi, ek olarak kartin fan egrisi de ilgili 6900 XT modelinin fan egrisiyle ayni idi. 6800 BIOS'unu flashlayip duzelttim, anca o zaman default haline dondu.

MPT ile yapilan ayarlama bile sifirlaniyordu.

Abiler ufak bir sorum daha var R5 5500 işlemcim ile bu ekran kartı kombinasyonunda performans nasıl olur? Farazi konuşalım ortalama olarak kaç yıl sonra kart değiştirmem gerekir mesela? Genelde CS2 oynayan biriyim.

Abiler ufak bir sorum daha var R5 5500 işlemcim ile bu ekran kartı kombinasyonunda performans nasıl olur? Farazi konuşalım ortalama olarak kaç yıl sonra kart değiştirmem gerekir mesela? Genelde CS2 oynayan biriyim.
Degistirmen gerekmez. Ben R5 5500 ile RX 6800 kullandim :D Agir islemci isteyen oyunlar haricinde darbogaz olmuyordu. 5500 ile 6600 XT mukemmel ikili olur.

Ben birkaç ay boyunca R5 5500 + 6600XT kullanmıştım, gayet güzel ikili. Birkaç sene rahat götürür diye düşünüyorum. Günümüzde hala RX 570/580 kullanan kitleyi de göz önüne alırsak rahat 3-4 yıl gideri var en az.

Bir sonraki değişimin işlemci olur. CS2 oynuyorsan bu ekran kartının performansı çoğunlukla tatmin edecektir.

O etiketler fabrika cikisli haliymis gibi yeniden yapistirilabiliyor :D 2. elde ne hileler hurdalar donuyor, aklin sasar. Millet birbirini cin olmadan carpma derdinde.

Kastettigim sey VBIOS'tu.
Isi tabancasi ile 120C civarinda isitildiginda yapiskanlar eriyor ve etiket yirtilmadan cikarilabliyor. Insanlar nasil yapildigini ogrensinler. Dolandiricilar biliyor zaten, alacaklar da ogrensin ki guvenmesinler gozu kapali. Yazicidan etiket basip yapistiran bile gormustum. Bir iki firma isi ile erimeyen yapiskan kullaniyor ama onlarda da dupont xxx turevleri solventler var yapiskanlari cozen. Adamlar kimya muhendisi olmuslar. Bozuk kartlarin etiketlerini sokup saklayan dahi var. 😺🫠

XFX SWFT RX 6800'UMD'e XFX MERC RX 6900 XT BIOS'u vardi ve TGP, TBP degerleri tamamen 6900 XT ile ayniydi, ek olarak kartin fan egrisi de ilgili 6900 XT modelinin fan egrisiyle ayni idi. 6800 BIOS'unu flashlayip duzelttim, anca o zaman default haline dondu.

MPT ile yapilan ayarlama bile sifirlaniyordu.

Keşke Device ID kısmına baksaydın. Aynı frekans ve voltajda RX 6900XT VBIOS'unu kaldırması mümkün olmayabilir. Sizin söyleminizle kart görüntü verse bile sürekli yüksek frekans ve voltajda crash yemesi gerekiyor. Evet RX 6800 RX 6900XT flashlanabilir çünkü tamamen aynı mimari NAVI21 kullanıyor ama RX 6700XT VBIOS'unu RX 6800 veya RX 6900XT için kullanamazsın. Söylediğin örnekte anormal bir durum gözükmüyor. RX 9070 RX 9070XT ile çapraz flashlama yapılması ile RX 6800 RX 6900XT arasında çapraz flashlama yapılması arasında fark yok.

Son düzenleme: