YusufEymen

Becerikli
Arkadaşlar selam. Yavaş yavaş PC topluyorum sırada RAM var. XPG Lancer CL30 32 GB 6000MHz almayı düşünüyorum. Hepsiburada'da 5.863 TL ve 300 TL kuponum var böylece 5563TL'ye almış olacağım. Kargo da ücretsiz. Alınır mı? Ve nasıldır? 30-40-40 ne demek? Link şu bu arada:
XPG Lancer siyah RGB DDR5-6000MHz CL30 32 GB (2x16 GB) Dual kit (30-40-40) 1.35v

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam. Yavaş yavaş PC topluyorum sırada RAM var. XPG Lancer CL30 32 GB 6000MHz almayı düşünüyorum. Hepsiburada'da 5.863 TL ve 300 TL kuponum var böylece 5563TL'ye almış olacağım. Kargo da ücretsiz. Alınır mı? Ve nasıldır? 30-40-40 ne demek? Link şu bu arada:
XPG Lancer siyah RGB DDR5-6000MHz CL30 32 GB (2x16 GB) Dual kit (30-40-40) 1.35v
Değerlendirebilirsiniz. Kaliteli bir model.

30-40-40 zamanlama demek. Farklı zamanlamalar mevcut. Fakat normal bir kullanıcı için çok önemli değil.

Alternatif olarak şu RAM'leri önerebilirim; https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...l30-pvv532g600c30k-ddr5-fiyati,690675232.html

Paranız biraz olsun cebinizde kalmış olur.

Patriot Viper Venom alsanız hiçbir şey değişmeyecek. Tek değişen üzerine basılı gelen marka etiketi. İkisi de Hynix A-Die.

Görünüşü hoş değil bence.

Değerlendirebilirsiniz. Kaliteli bir model.

30-40-40 zamanlama demek. Farklı zamanlamalar mevcut. Fakat normal bir kullanıcı için çok önemli değil.

Alternatif olarak şu RAM'leri önerebilirim; https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...l30-pvv532g600c30k-ddr5-fiyati,690675232.html

Paranız biraz olsun cebinizde kalmış olur.

Zamanlama değerleri iyi mi peki? Patriot'un görünüşünü beğenmiyorum.

Dediğim gibi normal bir kullanıcı için çok önemli değil.

Anladım. Teşekkür ederim.

@Ayhan Dönmez
Hocam siz bilgiliydiniz diye hatırlıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Şunları da belirtmek istiyorum: 300TL kuponum var 5593TL'ye almış olacağım, Patriot hoşuma gitmiyor, anakart olarak B650 Tomahawk Wi-Fi'ya da ASUS TUF B650-E Wi-Fi almayı düşünüyorum (belki hatırlarsınız uzun uzun konuşmuştuk) işlemcim 7800X3D net olarak gaming gecesinden almıştım ve SSD olarak ise Kioxia Exceria Pro 2TB düşünüyorum.

Anladım. Teşekkür ederim.

@Ayhan Dönmez
Hocam siz bilgiliydiniz diye hatırlıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim. Şunları da belirtmek istiyorum: 300TL kuponum var 5593TL'ye almış olacağım, Patriot hoşuma gitmiyor, anakart olarak B650 Tomahawk Wi-Fi'ya da ASUS TUF B650-E Wi-Fi almayı düşünüyorum (belki hatırlarsınız uzun uzun konuşmuştuk) işlemcim 7800X3D net olarak gaming gecesinden almıştım ve SSD olarak ise Kioxia Exceria Pro 2TB düşünüyorum.
Senin bahsettiğin ASUS modelinin fazları çok hoşuma gitmedi, problem yaratmayacaktır da öyle bir modele 10-12 falan koymaları lazımdı, 8 faz koymuşlar, o yüzden ilk tercihim olmazdı. Vatan'da %15 indirimler var şu anda, oradan da bakabilirsin anakart. RAM olarak XPG alabilirsin bahsettiğin modeli, hiçbir sorun olmaz, zaten RGB'li istiyordun sanırım, A-Die XPG 2x16 6000 c30 modeli. @YusufEymen

SSD Kioxia Pro modeli gayet iyidir. Anakart olarak o fiyat bandında daha iyi model bulabilirsin belki indirimlerde.

7800X3D için problem olmayacaktır ama, ben her türlü 12 faz altı almazdım kendi adıma, AM5 soket uzun ömürlü çünkü.

Senin bahsettiğin ASUS modelinin fazları çok hoşuma gitmedi, problem yaratmayacaktır da öyle bir modele 10-12 falan koymaları lazımdı, 8 faz koymuşlar, o yüzden ilk tercihim olmazdı. Vatan'da %15 indirimler var şu anda, oradan da bakabilirsin anakart. RAM olarak XPG alabilirsin bahsettiğin modeli, hiçbir sorun olmaz, zaten RGB'li istiyordun sanırım, A-Die XPG 2x16 6000 C30 modeli. @YusufEymen

SSD Kioxia Pro modeli gayet iyidir. Anakart olarak o fiyat bandında daha iyi model bulabilirsin belki indirimlerde.

7800X3D için problem olmayacaktır ama, ben her türlü 12 faz altı almazdım kendi adıma, AM5 soket uzun ömürlü çünkü.

Faz falan ben pek anlamıyorum, siz ne önerirsiniz? B650 Tomahawk'ın 9200 civarına düşmesini bekliyorum şu an. Biraz şık olsun isterim.

Faz falan ben pek anlamıyorum, siz ne önerirsiniz? B650 Tomahawk'ın 9200 civarına düşmesini bekliyorum şu an. Biraz şık olsun isterim.
Sorun olmaz senin için de o kadar para vermişken 10-12 faz daha mantıklı olur, belki 3-5 yıl sonra işlemci değişirsin. Neden o modele 8 koymuşlar anlamadım. Tomahawk alabilirsin ama B650 istiyorsan. Diğer alacağın parçalarda sorun yok. EXPO açmadan önce BIOS update yaparsın sadece, uyumluluk sorunu olmasın diye. Eski BIOS'larda sıkıntı olabiliyor.