Sorun olmaz senin için de o kadar para vermişken 10-12 faz daha mantıklı olur, belki 3-5 yıl sonra işlemci değişirsin. Neden o modele 8 koymuşlar anlamadım. Tomahawk alabilirsin ama B650 istiyorsan. Diğer alacağın parçalarda sorun yok. EXPO açmadan önce BIOS Update yaparsın sadece, uyumluluk sorunu olmasın diye. Eski BIOS'larda sıkıntı olabiliyor.

Değişirsem AM6 geçerim zaten kalmış 2 yıl vs ben bir 6 yıl kalsın diyorum.

Aynı bütçede Tomahawk al istersen, sen bilirsin. Sadece 8 faza takıldım, 8.5 9K bandındaki bir kart için az geldi bana. ASUS saçmalamış biraz o modelde. 7800X3D için problem yaşamazsın ama, alabilirsin. Zaten render falan yapmayacaksın, oyun oynayacaksın.

Tomahawk şart değil bir de, bu model de olur. Zaten gaming açısından fark yok hiçbirinde. Anakart FPS artırmaz. Sadece 8-9K bandı için 8 faz az, tek mevzu o.

Faz dediğim şey CPU VCore güç beslemesi, 7800X3D için problem değil bu, sadece paranın karşılığını alman adına diyorum. Yoksa giriş seviye anakart da alabilirsin, 7800X3D'yi çok bağlayan şeyler değil.

Ses yongası olarak giriş seviyesi kaçıyor, kendinden ses kartlı bir kulaklık vesaire kullanacaksan o da seni çok ilgilendirmiyor aslında @YusufEymen Zaten ayrı bir ses kartı kullanmadığın sürece hiçbiri aynı performansı vermez. Maliyetten kısmak adına giriş seviyesi kullanıyorlar ses yongasını anakartın. Tomahawk ile Gaming Plus modelini karşılaştırarak bunu söyledim. Bütçen varsa Tomahawk al.

Son düzenleme:
Aynı bütçede Tomahawk al istersen, sen bilirsin. Sadece 8 faza takıldım, 8.5 9K bandındaki bir kart için az geldi bana. ASUS saçmalamış biraz o modelde. 7800X3D için problem yaşamazsın ama, alabilirsin. Zaten render falan yapmayacaksın, oyun oynayacaksın.

Tomahawk şart değil bir de, bu model de olur. Zaten gaming açısından fark yok hiçbirinde. Anakart FPS artırmaz. Sadece 8-9K bandı için 8 faz az, tek mevzu o.

Faz dediğim şey CPU Vcore güç beslemesi, 7800X3D için problem değil bu, sadece paranın karşılığını alman adına diyorum. Yoksa giriş seviye anakart da alabilirsin, 7800X3D'yi çok bağlayan şeyler değil.

Ses yongası olarak giriş seviyesi kaçıyor, kendinden ses kartlı bir kulaklık vesaire kullanacaksan o da seni çok ilgilendirmiyor aslında @YusufEymen Zaten ayrı bir ses kartı kullanmadığın sürece hiçbiri aynı performansı vermez. Maliyetten kısmak adına giriş seviyesi kullanıyorlar ses yongasını anakartın. Tomahawk ile Gaming Plus modelini karşılaştırarak bunu söyledim. Bütçen varsa Tomahawk al.

Şu anki fiyatıyla Tomahawk almam. 9200-9500 bir şey düşmesi lazım. Gaming Plus Wi-Fi en giriş seviyelerinden diye biliyorum. Onun yetine eagle AX falan almak daha mantıklı gibi. Ayrıca 9200TL Aorus var ama cw sorunları duydum.

Şu anki fiyatıyla Tomahawk almam. 9200-9500 bir şey düşmesi lazım. Gaming Plus Wi-Fi en giriş seviyelerinden diye biliyorum. Onun yetine eagle AX falan almak daha mantıklı gibi. Ayrıca 9200TL Aorus var ama cw sorunları duydum.
12 faz var Gaming Plus'ta, giriş seviyesi değil aslında. Tek problem ses yongası giriş seviye, diğer özelliklerinde problem yok, senin için yeterli.

@YusufEymen Bunu diyorsan bu modeli de alabilirsin, ses kartı giriş seviye bunun da ama bilgin olsun. Ve aynı şekilde CPU VCore 8 faz. B650-E TUF alırsın aynı mantıkla.

Aorus için stokta 1 adet olarak girilmiş, çok hoşuma gitmiyor açıkçası elde kalan son malı almak hiçbir zaman. Hep bir sorun çıkmıştır, şans meselesi. Giriş seviyesi diye bir şey yok senin için, bütçene göre alabilirsin, zaten bütçen 8K-9K arası, bu bütçede giriş seviyesi kart yok. Girişten kasıt mesela B650M-R modeli olabilir senin için. Ses yongası senin için problem değilse alabilirsin bu bahsettiklerini.

Son düzenleme:
12 faz var Gaming Plus'ta, giriş seviyesi değil aslında. Tek problem ses yongası giriş seviye, diğer özelliklerinde problem yok, senin için yeterli.

@YusufEymen Bunu diyorsan bu modeli de alabilirsin, ses kartı giriş seviye bunun da ama bilgin olsun. Ve aynı şekilde CPU Vcore 8 faz. B650-E TUF alırsın aynı mantıkla.

Aorus için stokta 1 adet olarak girilmiş, çok hoşuma gitmiyor açıkçası elde kalan son malı almak hiçbir zaman. Hep bir sorun çıkmıştır, şans meselesi. Giriş seviyesi diye bir şey yok senin için, bütçene göre alabilirsin, zaten bütçen 8K-9K arası, bu bütçede giriş seviyesi kart yok. Girişten kasıt mesela B650M-R modeli olabilir senin için. Ses yongası senin için problem değilse alabilirsin bu bahsettiklerini.

Anladım. Anakarta sonra bakarım. RAM iyi mi?

Anladım. Anakarta sonra bakarım. RAM iyi mi?
RAM-SSD problem yok, iyi modeller. Anakart senin seçimin, o bütçede sıkıntı yaşamazsın 7800X3D için. A-Die XPG Lancer 2x16 6000 c30. Manuel zamanlama falan da girerken problem yaşatmaz.

Hangi anakartı alırsan al, ilk iş son sürüme güncelle BIOS sadece, sonra EXPO açacaksın, eski BIOS ile gelirse uyumluluk sorunu çıkıyor bazen, sonrasında CLEAR CMOS ile sıfırlaman gerekir pinlerden. Bu modellerde BIOS sıfırlama tuşu yok çünkü, jumper denilen pinler var.

RAM-SSD problem yok, iyi modeller. Anakart senin seçimin, o bütçede sıkıntı yaşamazsın 7800X3D için. A-Die XPG Lancer 2x16 6000 C30. Manuel zamanlama falan da girerken problem yaşatmaz.

Hangi anakartı alırsan al, ilk iş son sürüme güncelle BIOS sadece, sonra EXPO açacaksın, eski BIOS ile gelirse uyumluluk sorunu çıkıyor bazen, sonrasında CLEAR CMOS ile sıfırlaman gerekir pinlerden. Bu modellerde BIOS sıfırlama tuşu yok çünkü, jumper denilen pinler var.

Manuel zamanlama nedir?

Arkadaşlar selam. Yavaş yavaş PC topluyorum sırada RAM var. XPG Lancer CL30 32 GB 6000MHz almayı düşünüyorum. Hepsiburada'da 5.863 TL ve 300 TL kuponum var böylece 5563TL'ye almış olacağım. Kargo da ücretsiz. Alınır mı? Ve nasıldır? 30-40-40 ne demek? Link şu bu arada:
XPG Lancer siyah RGB DDR5-6000MHz CL30 32 GB (2x16 GB) Dual kit (30-40-40) 1.35v
Alınır hocam, kaliteli ve sorunsuz bellektir. CL30 diye başlayan rakamlar kabaca hızla ilgili ve CL30 değeri gayet güzel.