Aynı bütçede Tomahawk al istersen, sen bilirsin. Sadece 8 faza takıldım, 8.5 9K bandındaki bir kart için az geldi bana. ASUS saçmalamış biraz o modelde. 7800X3D için problem yaşamazsın ama, alabilirsin. Zaten render falan yapmayacaksın, oyun oynayacaksın.
Tomahawk şart değil bir de, bu model de olur. Zaten gaming açısından fark yok hiçbirinde. Anakart FPS artırmaz. Sadece 8-9K bandı için 8 faz az, tek mevzu o.
Faz dediğim şey CPU Vcore güç beslemesi, 7800X3D için problem değil bu, sadece paranın karşılığını alman adına diyorum. Yoksa giriş seviye anakart da alabilirsin, 7800X3D'yi çok bağlayan şeyler değil.
Ses yongası olarak giriş seviyesi kaçıyor, kendinden ses kartlı bir kulaklık vesaire kullanacaksan o da seni çok ilgilendirmiyor aslında
@YusufEymen Zaten ayrı bir ses kartı kullanmadığın sürece hiçbiri aynı performansı vermez. Maliyetten kısmak adına giriş seviyesi kullanıyorlar ses yongasını anakartın. Tomahawk ile Gaming Plus modelini karşılaştırarak bunu söyledim. Bütçen varsa Tomahawk al.