Bütçe
60.000 TL
@talongod @Adlin @CliqueDOS @23783 @Xbox 360E @22723

Hocalarım selam. Şu laptop banka kampanyasıyla vs. 64 bine iniyor. Sizce alınır mı? LOQ modellerine ekran ve pil performansları yüzünden yönelmiyorum. Tek eksisi 16 GB olması olabilir fakat ileride yükseltirim (2 yıl sonra vs.). Onun dışında i7 14. nesil olması vs. cezbetti. 65 binden yukarı maalesef çıkamıyorum.

Alın geçin, diğer yorumları pek dinlemenize gerek yok. 60k+ bütçede Casper gibi bir markanın yüzüne bile bakmayın.

Gelelim cihaza; CPU çok iyi ancak gereksiz watt değerlerine ulaştığını söyleyeyim. Altını çizmek istediğim bir nokta var: F16 serisi Intel işlemcileri kaldırabilen bir seri, bu yüzden işlemci watt konusundaki eksi kısım göz ardı edilebilir. "5060 yerine 5070 olsa daha iyiydi" kısmına katılmıyorum; 5070 GPU'nun VRAM'i 5050 ile aynı olmamalı.

Dostlar siparişi geçtim. Bankanın puan kampanyasıyla cartıyla curtuyla 64 bine geldi. Fikrini belirten herkese sonsuz teşekkürler. En azından içime sinen bir model almış oldum. Üniversitede kullanacağım için iGPU performansı ve işlemcisi iyi olan bir model lazımdı. Ayrıyetten pil performansı da her ne kadar gaming laptop olsa da idare eder olmalıydı. TUF'da 90kw batarya olduğundan birazda o yüzden istedim. Saf oyuncu laptopu almak istemedim. Öyle bir amacım olsa 5070'li LOQ'u tek geçerdim fakat TUF F16'nın karma kullanım için daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum.

Reuser = 23783]@Hançinçon asahe[/USER] @Xbox 360E @22723

Hocalarım selam. Şu laptop banka kampanyasıyla vs. 64 bine iniyor. Sizce alınır mı? LOQ modellerine ekran ve pil performansları yüzünden yönelmiyorum. Tek eksisi 16 GB olması olabilir fakat ileride yükseltirim (2 yıl sonra vs.). Onun dışında i7 14. nesil olması vs. cezbetti. 65 binden yukarı maalesef çıkamıyorum.

LOQ modelleri ve diğerlerini istemiyorsanız geriye pek bir alternatif bulamıyorsunuz zaten. Linkteki modelin, LOQ modeller (13650hx verimsizliği üzerlerinde olmasına rağmen) ile arasındaki pil performansı yaklaşık 1.30 saat (video izleme), dolayısıyla pil performansı olarak arada çok bir uçurum olacağı hissine kapılmayın. Ekran konusuna bir şey diyemem, aradaki ms farkı az değil. Türkiye'deki LOQ modellerin çoğunda vantage üzerinde panel iyileştirme özellikleri bulunan esport kısmıda bulunmuyor, istememeniz çok normal. Cihazın 13450HX modeli hakkında açıklama yapmıştım diye hatırlıyorum, dediklerimi bu model içinde baz alabilirsiniz. Dahili Windows 11 de ekstrası, hayırlı olsun.

LOQ modelleri ve diğerlerini istemiyorsanız geriye pek bir alternatif bulamıyorsunuz zaten. Linkteki modelin, LOQ modeller (13650hx verimsizliği üzerlerinde olmasına rağmen) ile arasındaki pil performansı yaklaşık 1.30 saat (video izleme), dolayısıyla pil performansı olarak arada çok bir uçurum olacağı hissine kapılmayın. Ekran konusuna bir şey diyemem, aradaki ms farkı az değil. Türkiye'deki LOQ modellerin çoğunda vantage üzerinde panel iyileştirme özellikleri bulunan esport kısmıda bulunmuyor, istememeniz çok normal. Cihazın 13450HX modeli hakkında açıklama yapmıştım diye hatırlıyorum, dediklerimi bu model içinde baz alabilirsiniz. Dahili Windows 11 de ekstrası, hayırlı olsun.

Çok teşekkürler tavsiyeleriniz için. En içime sinen model bu oldu.