Bütçe
60.000 TL
İnmez. Bellek üreticileri AI pazarına yoğunlaştı.

Ek bilgi daha: ID-Cooling Frost x45 veya Thermal Grizzly Duronaut kullanabilirsiniz. TG Duronaut şu an piyasada yok ama Frost x45 işinize yarayacaktır.
Şuan cihazım yok teşekkür ederim genede. Laptopsuz kaldım ben.

16GB RAM'i yükseltsem iyi olur fakat her türlü bir yerden zarara giriyorum. Seneye bu kadar yüksek fiyattan satarlarsa tüketici ne yapacak? Şu an 8K olan RAM, 2 ay önce 4K imiş. Çok saçma.
Bununla uğraşmak istemez iseniz x5t alın geçin.

16 GB RAM'i yükseltsem iyi olur fakat her türlü bir yerden zarara giriyorum. Seneye bu kadar yüksek fiyattan satarlarsa tüketici ne yapacak? Şu an 8K olan RAM, 2 ay önce 4K imiş. Çok saçma.

Tüketici şu an kimsenin umurunda değil hocam.

Şu an cihazım yok teşekkür ederim gene de. Laptopsuz kaldım ben.

Bununla uğraşmak istemez iseniz X5t alın geçin.

Geçmiş olsun. Ben de servise verdiğim cihaz yüzünden laptopsuz kaldım sınav haftası öncesi. Çok sevgili GameGaraj onlara gönderdiğim gerekçeleri beğenmeyip bana şu şekilde cevap verdi.

Screenshot_20251223_143136.webp

Halbuki verdiğim kayıtlara baksalar sistemde 5 kata varan gecikme olduğunu görecekler ama reddediyorlar.

Kötü cihaz degil x5t de. En kötü ihtimalle 31 aralıktan önce iade edersiniz.
1 hafta sonra alabilirim hocam laptop. Şu an sistemime alıcı buldum. Bu hafta sonu alacak. Benim laptop işi 1-2 hafta sonraya yani. 31 Aralıkta iade edin deme sebebiniz zamlardan dolayı mı?

Tamamdır hocam. Bütçemi 65 bin yapamazsam F16'ya bakacağım. Son bir soru olarak F16'ya ekstra RAM takviyesi yapmama gerek var mı? Yapacak olursam eğer illa 5600MHz bir RAM mi almam gerekli? Örneğin şu RAM olur mu?

CAMM RAM bu. Dell'in geliştirdiği nadir bulunan RAM'lerden. Neredeyse 2 slotu kaplıyor bu RAM, slotlarında CAMM desteği yok (iki slotta SO-DIMM). Benim 1 cihazım hariç diğer cihazlarımda 16 GB RAM var ve yetiyor açıkçası, RAM konusu sizin için önemliyse X5T 32 GB modele yönelmeniz daha mantıklı olur. İki modelde üzmez, eğer X5T model alacaksanız USB üzerinden driverları yükledikten sonra Windows Update'e gelip driver güncellemeleri varsa onları yapmayı unutmayın. Böyle yapmayıp ekran hatalarıyla karşılaşan pek çok kullanıcı oldu.

@talongod @Adlin @CliqueDOS @23783 @Xbox 360E @22723

Hocalarım selamlar. Şu laptop banka kampanyasıyla vs. 64 bine iniyor. Sizce alınır mı? LOQ modellerine ekran ve pil performansları yüzünden yönelmiyorum. Tek eksisi 16GB olması olabilir fakat ileride yükseltirim (2 yıl sonra vs.). Onun dışında i7 14. nesil olması vs. cezbetti. 65 binden yukarı maalesef çıkamıyorum.

Hocalarım selam. Şu laptop banka kampanyasıyla vs. 64 bine iniyor. Sizce alınır mı? LOQ modellerine ekran ve pil performansları yüzünden yönelmiyorum. Tek eksisi 16 GB olması olabilir fakat ileride yükseltirim (2 yıl sonra vs.). Onun dışında i7 14. nesil olması vs. cezbetti. 65 binden yukarı maalesef çıkamıyorum.

Şahsi fikrim fiyatı pahalı. Ancak GameGaraj önermediğim, LOQ'u siz istemediğiniz ve Excalibur cihazlardan bahsettiğim anda recmetmeye kalkan tayfa göz önüne alınırsa alınabilecek bir cihaz. Tekrar ediyorum ama, gereksiz pahalı.

Hocalarım selam. Şu laptop banka kampanyasıyla vs. 64 bine iniyor. Sizce alınır mı? LOQ modellerine ekran ve pil performansları yüzünden yönelmiyorum. Tek eksisi 16 GB olması olabilir fakat ileride yükseltirim (2 yıl sonra vs.). Onun dışında i7 14. nesil olması vs. cezbetti. 65 binden yukarı maalesef çıkamıyorum.

Hayır bu para verilmemeli 16 GB RAM var. Eksi olarak Windows 6 veya 7 bin TL fark alıyorlar.
Bana Casper yüzünden kızıyorlar ama bence oda alınabilir. 5070'li LOQ öneririm ilk sırada.