Bütçe
50.000 TL
CS 2, Roblox, Payday 2, thehunter: Call of the wild vb.

Monitör konusunda pek bilgi sahibi değilim. Sanırım 7.000 TL gibi bir bütçe ayıracağım. Yüksek Hz için Full HD alabilirim.

Umarım bende bir gün sizinle oynama şerefine nail olurum. Size kaliteli bir bilgisayar dizeceğim büyük ihtimalle ekran kartını 5060 Ti 16 GB yaparım eğer sizde kabul ederseniz 1 k için gayet yeterli zira. Daha çok işlemciye odaklanmak isterim.

Kasa;
Anakart;
İşlemci soğutucu;
SSD;
RAM;
İşlemci(kutusuz tray isterseniz 2000 lira daha verip kutulu alabilirsiniz tek farkı kutu olması);
Ekran kartı;

Sistemin özellikleri genel olarak çok iyi ve ekran kartı 1 k için gayet yeterli bir seviyede. İşlemci ise sizi sırtlanıp FPS değerlerinizi gayet yükseltecektir. Tüm parçalar birbiriyle uyumludur. Kurulum için size yardım edebileceğimi belirtmeliyim ve soğutucuyu takarken zorlanabileceğinizide unutmayınız lütfen. Eğer tornavidanız var ise PSU'dan gereksiz kabloları çıkarabilirsiniz. Tüm kurulumları yaparken 1 arkadaşın size yardım etmesi sağlıklı olacaktır ama tek başınızada yapabilirsiniz en fazla 2 saatinizi alır tabii kasanın içi rengarenk masanızın üstüne koyabilirsiniz bunu da belirteyim termal macun soğutucudan çıkacaktır zaten termal macun sürmeyi unutmayın sakın ve anakartınızın kullandığı metal plakasını önce takın yoksa sonra takamazsınız ve tüm anakartı sökmeniz yani sistemi sökmeniz gerekir tüm parçalara oldukça hassas davranın kesinlikle düşürmeyin.

Beğendiyseniz söyleyin, Beğenmediyseniz neden onuda belirtin düzenleyeyim.

Kasa;
Anakart;
İşlemci soğutucu;
SSD;
RAM;
İşlemci(kutusuz tray isterseniz 2000 lira daha verip kutulu alabilirsiniz tek farkı kutu olması);
Ekran kartı;

Sistemin özellikleri genel olarak çok iyi ve ekran kartı 1 k için gayet yeterli bir seviyede. İşlemci ise sizi sırtlanıp FPS değerlerinizi gayet yükseltecektir. Tüm parçalar birbiriyle uyumludur. Kurulum için size yardım edebileceğimi belirtmeliyim ve soğutucuyu takarken zorlanabileceğinizi de unutmayınız lütfen. Eğer tornavidanız var ise PSU'dan gereksiz kabloları çıkarabilirsiniz. Tüm kurulumları yaparken 1 arkadaşın size yardım etmesi sağlıklı olacaktır ama tek başınıza da yapabilirsiniz en fazla 2 saatinizi alır tabii kasanın içi rengarenk masanızın üstüne koyabilirsiniz bunu da belirteyim termal macun soğutucudan çıkacaktır zaten termal macun sürmeyi unutmayın sakın ve anakartınızın kullandığı metal plakasını önce takın yoksa sonra takamazsınız ve tüm anakartı sökmeniz yani sistemi sökmeniz gerekir tüm parçalara oldukça hassas davranın kesinlikle düşürmeyin.

Beğendiyseniz söyleyin, Beğenmediyseniz neden onu da belirtin düzenleyeyim.
Teşekkürler.
Hocam konuda dediğim gibi pek bilgili birisi değilim düşüncelerimi söyleyeceğim yanlışlarımı düzeltirsiniz.
Bu sisteme kasa düşük kaldı gibi. Bir de sıvı soğutucu daha iyi olmaz mıydı? Onun dışında iyi sanırım.

Teşekkürler.
Hocam konuda dediğim gibi pek bilgili birisi değilim düşüncelerimi söyleyeceğim yanlışlarımı düzeltirsiniz.
Bu sisteme kasa düşük kaldı gibi. Bir de sıvı soğutucu daha iyi olmaz mıydı? Onun dışında iyi sanırım.

Kasa çok önemli değil, önemli olan hava alması bende 3000 TL'lik kasa kullanıyorum ama sistem 50 bin TL ve üstü.
Sıvı soğutucu hakkında ise hem pahalı hem gereksiz. Kime sorarsanız sorun hava soğutma gayet yeterlidir aynı performansta bir sıvı soğutma minimum 5 6 bin TL masraf ekler. İşlemciniz bayağı güçlü ekran kartını tam kapasiteyle kullanırsınız kasada asla bir problem çıkmaz GTA 6 Full ayarlarda rahat 60 FPS alırsınız o derece söyleyeyim ben size.

Teşekkürler.

Beğendinizmi acaba?

Son düzenleme:
Kasa çok önemli değil, önemli olan hava alması bende 3000 TL'lik kasa kullanıyorum ama sistem 50 bin TL ve üstü.
Sıvı soğutucu hakkında ise hem pahalı hem gereksiz. Kime sorarsanız sorun hava soğutma gayet yeterlidir aynı performansta bir sıvı soğutma minimum 5 6 bin TL masraf ekler. İşlemciniz bayağı güçlü ekran kartını tam kapasiteyle kullanırsınız kasada asla bir problem çıkmaz GTA 6 Full ayarlarda rahat 60 FPS alırsınız o derece söyleyeyim ben size.
Beğendiniz mi acaba?
Hocam siz daha iyisini bilirsiniz fakat Rampage kasa kafamda soru işareti oluşturdu. Daha önce birkaç kez kalitesiz olduğu hakkında konuyla karşılaşmıştım. Onun dışında iyi bence.
Bu arada 5060 ti yerine 5070 tercih edilebilir mi?

Hocam siz daha iyisini bilirsiniz fakat Rampage kasa kafamda soru işareti oluşturdu. Daha önce birkaç kez kalitesiz olduğu hakkında konuyla karşılaşmıştım. Onun dışında iyi bence.
Bu arada 5060 Ti yerine 5070 tercih edilebilir mi?

5070 ekran kartı tabii ki olur alın linki ama 7 bin TL ekliyor.
Rampage kasa problemsizdir, Rampage kalitesiz veya kaliteli değildir her markanın kötü ürünü olur ASUS veya MSI olsa bile hatalar olabilir insanların ön yargı sebebi fazla ucuz ve işlevsel olmasıdır benim kulaklığım, farem, klavyem Rampage ve mouse pad'imde Rampage hepsi sadece 1800 TL'ydi üstüne klavyeye içecek döktüm ama hiçbir sorun yaşamadım.
Sorduğunuz sorunun Rampage kasa değil de PSU üzerine olduğunu düşünerekten şu cevabı vereceğim. Tüm korumalar günümüzde PSU'larda mevcut en dandik PSU bile tüm korumaları içeriyor yoksa hiç satamaz eskiden Rampage cidden kötüydü ama benim monitörüm bile Rampage ve çevremde hiç Rampage'den sorun yaşayan görmedim yani sorun çıkmayacağını söyleyebilirim gene de eğer bir problem olacağını düşünüyorsanız ASUS gibi bir markanın PSU'sunu koyabiliriz ama bu cidden fiyatı uçurur 60 bin TL'yi aşmak üzeresiniz zaten 5070 ile.

5070 ekran kartı tabii ki olur alın linki ama 7 bin TL ekliyor.
Rampage kasa problemsizdir, Rampage kalitesiz veya kaliteli değildir her markanın kötü ürünü olur ASUS veya MSI olsa bile hatalar olabilir insanların ön yargı sebebi fazla ucuz ve işlevsel olmasıdır benim kulaklığım, farem, klavyem Rampage ve mouse pad'imde Rampage hepsi sadece 1800 TL'ydi üstüne klavyeye içecek döktüm ama hiçbir sorun yaşamadım.
Sorduğunuz sorunun Rampage kasa değil de PSU üzerine olduğunu düşünerekten şu cevabı vereceğim. Tüm korumalar günümüzde PSU'larda mevcut en dandik PSU bile tüm korumaları içeriyor yoksa hiç satamaz eskiden Rampage cidden kötüydü ama benim monitörüm bile Rampage ve çevremde hiç Rampage'den sorun yaşayan görmedim yani sorun çıkmayacağını söyleyebilirim gene de eğer bir problem olacağını düşünüyorsanız ASUS gibi bir markanın PSU'sunu koyabiliriz ama bu cidden fiyatı uçurur 60 bin TL'yi aşmak üzeresiniz zaten 5070 ile.
Hocam öyleyse 5060 ti kalsın PSU'yu yükseltelim. Mantıklı olur mu?