Klima motoru hangi cepheye konulacak? Doğrudan güneşe maruz kalacak mı? İklimlendirilecek odaların cephesi ne? İnceleriz Forumda Adem Bey daha profesyonel şekilde yardım edebilir. Multi Split klimalar pek randımanlı olmayabiliyor. Dikkat etmek gerek.
  • Batı cephesine.
  • Doğrudan güneşe maruz kalma ihtimali var.
  • İklimlendirilecek odaların cephesi de Batı

Teşekkürler. Ben de Samsung düşünüyorum.

İşyerine ve eve toplam 4 tane aldım farklı zamanlarda. Hem ses konusunda hem de soğutma performansı olarak çok rahat önerebileceğim bir model.

Vestel bana uzak Allah'a yakın olsun.

1-2 model önerebilirim Recep bey size. Multi split klimalar, standart modellere biraz daha pahalıdır. Daikin çok kalitelidir ama fiyat performans oranı hiç yok diyebiliriz. Samsung modellerinin, dış üniteleri bir tık sesli çalışır. Ama ideal sıcaklığa ulaşınca sessiz veya windfree moduna aldığınızda hem iç ünite, hem de dış ünite gürültüsüz çalışır. Ama tabii 2 adet iç ünite kullanacaksanız, ses miktarı yine değişkenlik gösterebilir marka fark etmeksizin.

Samsung düşünüyorum. Bakacağım.

Yok yok, benim reddimde suç onlarda idi.

Bir soru daha: Samsung klimalarda da vakum gerekiyor mu? Ona göre videosunu yapacağım.

Gerekiyor Recep Bey. Bende iki tane var ayrı ayrı, ikisine de yaptırdım. Marka fark etmiyor vakum konusunda. Gerek yok diyor uyanıklar bazen ama, kesinlikle çok faydalı ve gerekli.

Normalde dış üniteler tüm her şeye dayanıklı üretilir. Kar, kış, aşırı sıcak, yağmur dayanır. Lakin siz yine resimde ki gibi üstüne bir şeyler yaptırabilirsiniz, hazır bile bir zamanlar satılıyormuş sanırım Amazon'da. En azından kar yağışında, aşırı sıcaklarda faydası olur.

Ekran görüntüsü 2025-07-23 221408.webp

Normalde windfree modellerinde, Wi-Fi özellikleri mono versiyonlarda geliyor bende de var. Lakin multi versiyonlarda, opsiyonel olabiliyormuş soru cevap kısmında görüm bunu Recep Bey. Kullanmak isterseniz bu özelliği, bilginiz olsun.

Ekran görüntüsü 2025-07-24 114432.webp

Ekran görüntüsü 2025-07-24 114123.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Almadan önce satıcı ile irtibata geçmek lazım öyleyse. Kit olmasından ziyade, direkt gelirse bu özellik hiç uğraşmamış olursunuz.

Vestel, Bosh daha önceden deneyimlemiş biri olarak yaklaşık 8 yıldır evimde 3 tane Gree marka klima kullanıyorum. Gram pişman değilim.