Bütçe
50-55 bin tl

Alwose

Uzman
Cihaz
Huawei matebook i5 11.nesil 8gb RAM
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayar alanında bir işte çalışıyorum. Şu an 8 GB RAM'i olan bir laptop ile çalışıyorum. Çok donmaya kasmaya başladığı için yükseltme kararı aldım. Laptop önerilerinize açığım. Şahsen ASUS Vivobook'ların işlemcisi Ultra 7, 32 GB RAM'li modelleri ilgimi çekiyor. Onunda RAM'i yükseltilemiyormuş, o canımı sıktı. Pil'i uzun gitsin de istiyorum.

Core Ultra 200V serisine sahip bir laptop öneririm. İçindeki Ekran Kartı da güçlü olduğundan istediğiniz zaman oyun oynayabilirsiniz ve diğer laptoplar kadar ağır olmuyorlar ve bataryasına da çok ihtiyaç olmaz. Lenovo Yoga, Asus Expertbook gibi alternatifler var.

İş ağırlıklı olacaksa Mac alıp geçin derim. Windows istiyorsanız da "az" oyun oynayacağım diyorsanız gidip oyuncu serisi bir laptop almanızı önermem hem ağır oluyorlar hem bataryaları hızlı tükeniyor. Onun yerine APU işlemcili bir laptop alıp basit oyunları oynayabilirsiniz. AAA serisi oyunlar oynamak istediğinizde ise geforce now alıp kullanabilirsiniz.

İş ağırlıklı olacaksa Mac alıp geçin derim. Windows istiyorsanız da "az" oyun oynayacağım diyorsanız gidip oyuncu serisi bir laptop almanızı önermem hem ağır oluyorlar hem bataryaları hızlı tükeniyor. Onun yerine APU işlemcili bir laptop alıp basit oyunları oynayabilirsiniz. AAA serisi oyunlar oynamak istediğinizde ise GeForce NOW alıp kullanabilirsiniz.

İşim gereği Mac almayı düşünmüyorum kullandığım önemli programlar sadece Windows destekliyor.

Core Ultra 200v serisine sahip bir laptop öneririm. İçindeki ekran kartı da güçlü olduğundan istediğiniz zaman oyun oynayabilirsiniz ve diğer laptoplar kadar ağır olmuyorlar ve bataryasına da çok ihtiyaç olmaz. Lenovo Yoga, ASUS expertbook gibi alternatifler var.

Şu ikisi arasındaki farkı çözebilirsem bunlardan birini alacağım ama model numarası dışında hiçbir fark göremedim.

1- ASUS Vivobook S 14 S5406SA-QD205W Intel Ultra 7 258V 32GB RAM 1TB SSD 14.0 inç OLED Windows 11 Fiyatı, Yorumları - Trendyol
2- ASUS Vivobook S14 Oled Core Ultra 7 258V-32Gb-1Tb Ssd-14inc-W11 Fiyatı, Yorumları - Trendyol