Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
50 gündür maaş yatırmıyolar. Sorduğumuzda ödenek alınmadı diye cevap alıyorum. Ne yapabilirim? 2 aya yakın ödeme alamadım. Kira falan cepten ödedim. İşte yok, çalıştığımız halde hakımızı ödemiyorlar. Almasını bilirim ancak haklıyken haksız konumuna düşmek istemiyorum. Avans istemiştim geçen ay vermedi. Ben patronun keyfini beklemek zorunda mıyım?

Çözüm
Merhaba,

Bahaettiğiniz gerekçeler iş akdinin haklı nedenle derhal feshin sağlayan gerekçeler.

Bu sebeple birkaç seçeneğiniz var. Öncrlikle dilerseniz iş akdini haklı nedenle feshedebilir ve hak ettiğiniz alacaklarınız ve tazminatlarınız için hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Hukuki yollara başvurmak istemezseniz bile iş akdini haklı nedenle feshedebilir ve başka bir iş bulmaya çalışabilirsiniz.

Bunlara motivasyonunuz yoksa mevcut durumu düzeltmek için konuşarak çözmeye çalışabilirsiniz.

Son olarak, konuşmak için bile motivasyyonunuz yoksa mevcut durumu sineye çekip hayatınıza devam edebilirsiniz.
1 gün bile ekstradan çalışmazdım. Alo 170 arayıp şikayet edin.

Şikayet etsek ne olacak? Sigortayı asgariden gösteriyorlar. Bu ücret bana ne zaman döner. 3-5 ay, 1 yıl? Yatsa bile değeri kalmayacak, asgariden gösterildiği için eksik ücret alacağım. İş yok, aile bakıyorum.

Şikayet etsek ne olacak? Sigortayı asgariden gösteriyorlar. Bu ücret bana ne zaman döner. 3-5 ay, 1 yıl? Yatsa bile değeri kalmayacak, asgariden gösterildiği için eksik ücret alacağım. İş yok, aile bakıyorum.

Kaç senedir çalışıyorsunuz? Haklı fesih sebebi ile kıdem tazminatı alırsınız.
Zaten 50 gün maaş vermeyen şirket fiilen batmış demektir. Ortadan kaçmanın yoluna bakıyor olabilirler, en azından kanunen canlarını yakın derim.

Kaç senedir çalışıyorsunuz? Haklı fesih sebebi ile kıdem tazminatı alırsınız.
Zaten 50 gün maaş vermeyen şirket fiilen batmış demektir. Ortadan kaçmanın yoluna bakıyor olabilirler, en azından kanunen canlarını yakın derim.

Yeni başladım, 3. ay gireceğim. İlk ödeme yaptıklarında hesabı düzeltelim denildi. Ay ortasında başlamıştım. Ücreti yatırdılar bir daha ödeme alamadım. Yemek kartlarına ödeme yapılıyor ama maaş yok ortada. Faize mi atıyorlar ne yapiyorlar anlamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam moralinizi bozmak istemem ama vaktinizi boşa harcamayın, başka iş bakmaya başlayın. Burayı da Çalışma Bakanlığı'na şikayet edin. Özellikle sigorta primini eksik yatırdıklarından kesinlikle bahsedin, bir nevi vergi kaçırmak bu. Asgari ücretten sigorta gösterip de personeli sömüren bu ahlaksız takımıyla mücadele etmek bu ülkede çok zor.

Yeni başladım, 3. ay gireceğim. İlk ödeme yaptıklarında hesabı düzeltelim denildi. Ay ortasında başlamıştım. Ücreti yatırdılar bir daha ödeme alamadım. Yemek kartlarına ödeme yapılıyor ama maaş yok ortada. Faize mi atıyorlar ne yapiyorlar anlamadım.
İşin kötüsü burda eski kimse yok. 6 kişiyiz hepimiz yeniyiz. Bi iş arkadaşım işten ayrılacağını söyledi. Diğeride mecbur elli kolu bağlı bekliyor. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışanlar var. Böyle adamların keyiflerini bekliyorlar.

Hocam moralinizi bozmak istemem ama vaktinizi boşa harcamayın, başka iş bakmaya başlayın. Burayı da Çalışma Bakanlığı'na şikayet edin. Özellikle sigorta primini eksik yatırdıklarından kesinlikle bahsedin, bir nevi vergi kaçırmak bu. Asgari ücretten sigorta gösterip de personeli sömüren bu ahlaksız takımıyla mücadele etmek bu ülkede çok zor.
Ya çıkmasına çıkarım. İş yok, maaş içerde hadi beni boş ver. Ordaki bi abinin durumu kötü ihtiyacı var. Adım gibi eminim bi tepki göstersem. En iyi ihtimal karakoluk oluruz. Böyle insanlara zaten tahamül edemiyorum çok zor tutuyorum kendimi.

İşin kötüsü burda eski kimse yok. 6 kişiyiz hepimiz yeniyiz. Bi iş arkadaşım işten ayrılacağını söyledi. Diğeride mecbur elli kolu bağlı bekliyor. Çok zor şartlarda yaşamaya çalışanlar var. Böyle adamların keyiflerini bekliyorlar.

Bir sabah işe geldiğinizde yerinde yeller esiyor olabilir. Hiç sekmez, ben de geçmişte böyle bir yerde çalışmıştım ve adamı tehdit ederek almıştık paramızı, ama tavsiye etmem. Suçsuz iken suçlu duruma düşebilirsiniz. Eski çalışan yoksa demek ki orası zaten elinde personel tutmayı becerebilen bir yer değil.