Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
50 gündür maaş yatırmıyolar. Sorduğumuzda ödenek alınmadı diye cevap alıyorum. Ne yapabilirim? 2 aya yakın ödeme alamadım. Kira falan cepten ödedim. İşte yok, çalıştığımız halde hakımızı ödemiyorlar. Almasını bilirim ancak haklıyken haksız konumuna düşmek istemiyorum. Avans istemiştim geçen ay vermedi. Ben patronun keyfini beklemek zorunda mıyım?

Çözüm
Merhaba,

Bahaettiğiniz gerekçeler iş akdinin haklı nedenle derhal feshin sağlayan gerekçeler.

Bu sebeple birkaç seçeneğiniz var. Öncrlikle dilerseniz iş akdini haklı nedenle feshedebilir ve hak ettiğiniz alacaklarınız ve tazminatlarınız için hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Hukuki yollara başvurmak istemezseniz bile iş akdini haklı nedenle feshedebilir ve başka bir iş bulmaya çalışabilirsiniz.

Bunlara motivasyonunuz yoksa mevcut durumu düzeltmek için konuşarak çözmeye çalışabilirsiniz.

Son olarak, konuşmak için bile motivasyyonunuz yoksa mevcut durumu sineye çekip hayatınıza devam edebilirsiniz.
Sorsan en müslüman biziz ama kul hakkı yeme konusunda bir dakika bile düşünmüyoruz. Çalışanlar genelde yeniymiş, bu noktada ''Dava açın.'' demem yersiz olurdu, zira o da başlı başına bütçe gerektiriyor. Bence başka bir iş bakmaya başlayın, bu süre zarfında da içerideki paranızı almaya çalışın. Başka bir çözüm yolu yok gibi. @ggbye

Son düzenleme:
Sorsan en müslüman biziz ama kul hakkı yeme konusunda bir dakika bile düşünmüyoruz. Çalışanlar genelde yeniymiş, bu noktada ''Dava açın.'' demem yersiz olurdu, zira o da başlı başına bütçe gerektiriyor. Bence başka bir iş bakmaya başlayın, bu süre zarfında da içerideki paranızı almaya çalışın. Başka bir çözüm yolu yok gibi. @ggbye
İşte, sorsan elhamdülillah müslümanız ya. Onlar, Allaha inanıyorlarsa ben inanmıyorum hiç kusura bakmasınlar.

Bende böyle düşünüyorum. Umarım hiçbir kuluna merhamet etmez.
İşverenleri bazen anlamıyorum, insanları hobi olsun diye falan çalışıyorlar sanıyorlar. Yani bir maaşın 10-15 gün gecikmesi demek, senin kredi kartına yüklenmen demek. Oradan edeceğin zararı gecikmeli maaşın karşılamayacak, ya da ne bileyim ev sahibi kira için tolerans göstermeyecek. Gerçekten herkes işveren olmamalı. Özellikle bu tarz düşüncesiz insanlar.

Merhaba,

Bahaettiğiniz gerekçeler iş akdinin haklı nedenle derhal feshin sağlayan gerekçeler.

Bu sebeple birkaç seçeneğiniz var. Öncrlikle dilerseniz iş akdini haklı nedenle feshedebilir ve hak ettiğiniz alacaklarınız ve tazminatlarınız için hukuki yollara başvurabilirsiniz.

Hukuki yollara başvurmak istemezseniz bile iş akdini haklı nedenle feshedebilir ve başka bir iş bulmaya çalışabilirsiniz.

Bunlara motivasyonunuz yoksa mevcut durumu düzeltmek için konuşarak çözmeye çalışabilirsiniz.

Son olarak, konuşmak için bile motivasyyonunuz yoksa mevcut durumu sineye çekip hayatınıza devam edebilirsiniz.

Çözüm