Drivefast

Uzman
Merhaba,

50 Mbps Vodafone ev internetine sahibim. Dün geceden beridir bir kötülük vardı internette yanımda uygulamasına girip canlı desteğe bağlanmak istedim ama sağ olsunlar Tobi adında bir bot koymuşlar ne canlı desteğe bağlanabiliyoruz ne de sorunu çözebiliyoruz. Her neyse yarın bu sorun geçer dedim. Bölgemde herhangi bir çalışma veya altyapı sorunu yok. Speedtest sonuçları da gerçekten komik. Herhangi bir tavsiyesi olan var mı?

IMG_20251005_094157.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam modemi yeniden başlat kanal olarak 2.4 GHz kullanıyorsan kirlenmiş olabilir. 5 GHz kullanıyorsan kirlenmesi zordur ama istersen bir dene.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam modemi yeniden başlat kanal olarak 2.4 GHz kullanıyorsan kirlenmiş olabilir. 5 GHz kullanıyorsan kirlenmesi zordur ama istersen bir dene.
Deneyeyim hocam 5 GHz'e geçmeyi hiç denemedim.

Hocam bu da 7 Mbps çıktı cidden çok garip anlam veremedim.

VDSL mi? Muhtemelen bakır kabloda bir sıkıntı çıktı veya altyapıda veya sinyalde bir sorun var. Sizin cihaz veya WiFi kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

İnce telefon kablosu mu modeme giren kablo? DSL portuna mı giriyor? Yani bakır altyapı mı?

Yoksa fiber altyapı mı? Fiber altyapıda en sıkıntılı anda bile böyle bir şey yaşamanız çok zor.

Bakır altyapıda bunlar çok normal maalesef. VodafoneNet sizin sorununuz Turk Telekom taşeron ekiplerine yönlendirecek, onlar çözecek bunu.

İnce telefon kablosu mu modeme giren kablo? DSL portuna mı giriyor? Yani bakır altyapı mı?

Yoksa fiber altyapı mı? Fiber altyapıda en sıkıntılı anda bile böyle bir şey yaşamanız çok zor.

Bakır altyapıda bunlar çok normal maalesef. VodafoneNet sizin sorununuz Turk Telekom taşeron ekiplerine yönlendirecek, onlar çözecek bunu.
Fiber değil hocam bakır altyapı dediğiniz gibi ya Vodafone önceden böyle bir sorun yaşamadım ama Vodafone bana kalırsa ev interneti konusunda çok zayıf normal olduğu zamanlar 50mbps internette 40'ın üstüne çıktığını göremedim

Fiber değil hocam bakır altyapı dediğiniz gibi ya Vodafone önceden böyle bir sorun yaşamadım ama Vodafone bana kalırsa ev interneti konusunda çok zayıf normal olduğu zamanlar 50mbps internette 40'ın üstüne çıktığını göremedim
Hocam zaten Vodafone bakır altyapısını yeni abone alımına kapadı geçtiğimiz yılda. Mevcut müşterisi dışında bakır altyapı müşterisi yok artık. Sadece Fiber veriyorlar.

Hocam zaten Vodafone bakır altyapısını yeni abone alımına kapadı geçtiğimiz yılda. Mevcut müşterisi dışında bakır altyapı müşterisi yok artık. Sadece Fiber veriyorlar.
Sokağımın fiber olup olmadığını nerden öğrenebilirim hocam ayrıca ek bir ücretlendirme talep ediyorlar mı?